Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.3.2024, 03:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:10    Post subject: Capitolul 222 Reply with quote

Capitolul 222

Cei cinci farisei din Betleem spală picioarele Domnului. Evanghelia vieții.


1. În dimineața următoare, cei cinci farisei au venit să ne salute, pe Mine și pe discipolii Mei, cu politețea lor obișnuită, făcându-Mi, printre altele, marea onoare de a Mă întreba dacă îi consideram demni de a-Mi spăla picioarele.

2. Acesta era un vechi obicei din Betleem de a-l onora astfel pe invitat, sau uneori chiar gazda, urmând ca a doua zi, primul dintre invitați să întoarcă această politețe care îi fusese făcută în ajun. I-am lăsat deci pe cei cinci farisei din Betleem să-Mi spele și să-Mi ungă picioarele.

3. Când au terminat, unul dintre cei cinci farisei a spus: “Mare învățător și fără pereche în cunoașterea adevărului, spune-ne, cum este posibil să faci asemenea miracole? Că le faci prin puterea lui Dumnezeu, nu mai încape nici o îndoială, dar le înfăptuiești cu o perfecțiune atât de minunată, iar asta este o altă poveste! Dacă ne consideri demni, explică-ne pe scurt și noi ne vom putea întoarce la Betleem nespus de fericiți și de recunoscătorii”

4. Eu am spus: “Dacă v-aș spune, nu ați crede, căci triplul voal al lui Moise se află pe ochii voștri, împiedicându-vă să vedeți Cine este Cel care vă vorbește. Nu ați mai fi pus o asemenea întrebare dacă L-ați fi recunoscut. Dar puneți asemenea întrebări pentru că nu-L cunoașteți.

5. Și dacă v-aș da un răspuns exact, nu l-ați accepta! Voi vedeți ceea ce se petrece în lumea materială, dar ceea ce este legat de spirit, de împărăția și acțiunile sale, toate acestea vă sunt străine și nu puteți nici să înțelegeți, nici să simțiți ceea ce înseamnă ființa divină și modul cum se manifestă ea în om.

6. Mergeți și pocăiți-vă din cauza numeroaselor voastre păcate și veți înțelege apoi că împărăția lui Dumnezeu a venit la voi.

7. Iubiți-L pe Dumnezeu din toate puterile voastre și rugați-vă Lui întru spirit și adevăr; iubiți-vă, de asemenea, semenii, pe sărmanii voștri frați și surori. Nu vă prigoniți dușmanii; nu-i blestemați pe cei care vă blestemă, faceți bine celor care vă fac rău și astfel veți aduna cărbuni încinși pe capul lor (adică veți trezi în conștiințele for remușcările), iar Dumnezeu va vedea faptele voastre și vă va răsplăti însutit.

8. Nu împrumutați bani celor care vă oferă un anumit profit, ci săracilor și nevoiașilor și banii voștri vor fi folosiți astfel într-un scop înalt, iar Tatăl din Ceruri vă va răsplăti veșnic, dându-vă adevărata dobândă, care este perfecțiunea sufletului!

9. Nu urmăriți atât de mult să fiți lăudați și recunoscuți pentru ceea ce faceți pentru lume! Care va fi atunci răsplata voastră în ceruri? Adevăr vă spun, cel care, pe acest pământ, face un bine sărmanilor lui frați așteptând o recompensă, o va pierde în schimb pe cea din ceruri.

10. Cine va munci însă pentru ceruri va fi răsplătit veșnic de către ceruri. Dar cine muncește pentru lume, va primi recompensa trecătoare a acestei lumi. El va găsi în ceruri contul recompenselor sale - gol; el nu va avea nimic acolo și sărăcia lui spirituală va putea fi cu greu depășită.

11. Dacă păstrați toate aceste sfaturi în inima voastră și le puneți în practică, veți înțelege ușor cum v-am vindecat Eu bolnavii. Acum știți tot ceea ce trebuie să știți. Nu mai cereți nimic altceva, ar fi inutil să vă răspund.

12. Vegheați, de asemenea, să nu spuneți la Ierusalim sau în orașul lui David că Mă cunoașteți, pe Mine și învățătura Mea, sau pe discipolii Mei. Aceasta nu vă va aduce nici o binecuvântare.

13. Acum, după ce veți lua masa, puteți să vă întoarceți la voi acasă, în pace”.

14. După aceste cuvinte, cei cinci farisei au rămas puțin dezamăgiți, dar nu au îndrăznit să mai pună întrebări. Ei s-au prosternat în fața Mea și apoi au mers în sala de mese. După masă, ei și-au reluat drumul către patria for.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !