Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 01:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:13    Post subject: Capitolul 223 Reply with quote

Capitolul 223

Opinia celor cinci farisei: El este ori un zeu, ori un diavol! Iisus nu a fost esenian.


1. Discipolii s-au apropiat de Mine, întrebându-Mă de ce le-am vorbit acestor farisei din Betleem într-un mod atât de voalat.

2. Eu le-am răspuns: “Oare până acum n-ați auzit niciodată vreun cuvânt înțelept din gura Mea? Cât de greu înțelegeți! Acești oameni Mă consideră doar un medic dotat cu capacități excepționale, care oferă îngrijiri cu totul deosebite cu ajutorul unor forțe secrete.

3. Esenienii au cunoștințe considerabile în arta secretă a farmaciei, care le permite să vindece anumite maladii și de aceea ei pot să producă anumite fenomene care, pentru profani, trec drept adevărate miracole. Dacă vă veți gândi mai bine, veți înțelege că acești farisei Mă consideră un esenian din a patra clasă, adică având cel mai înalt nivel de cunoaștere, capabil să stăpânească la voință diverse forțe ale naturii.

4. Dacă le-aș fi dezvăluit în mod direct că Eu sunt Mesia cel Făgăduit, Fiul celui Preaînalt, acești evrei ultradogmatici ar fi fost indignați. Ei M-ar fi considerat atunci cel mai mare magician al lui Satana, M-ar fi denigrat și vindecarea bolnavilor lor ar fi devenit astfel cel mai mare motiv de scandal! Dar cum ei Mă consideră un esenian, ei se vor întoarce la ei acasă în pace, lăudând și slăvind pe Dumnezeu, care îi dă omului cunoștințe secrete care să-i permită să vină într-un mod atât de minunat în ajutorul bolnavilor care suferă.

5. Dar când vor începe să reflecteze cu mai mare atenție, ei își vor da seama cu ușurință că nu sunt un esenian, căci principiile fundamentale pe care le-am expus sunt exact contrare celor eseniene. Eu i-am învățat câte ceva din ceea ce ar putea avea nevoie să știe. Acasă, ei vor compara în liniște învățătura Mea cu cea a esenienilor - pe care ei o cunosc - și când vor ajunge la contradicțiile cele mai evidente și vor vedea bine că învățătura Mea este exact opusul celei eseniene, vor începe să se îndoiască.

6. Ei ar fi dorit să îmi mai pună în continuare întrebări, dar Eu le-am retezat-o scurt, așa că au plecat fără să mai îndrăznească să mai pună altele, crezând, după modul în care am acționat, că sunt un esenian din categoria cea mai înaltă; dar, după cuvintele pe care le-am spus, ei și-au dat bine seama după aceea că nu sunt așa ceva. Acum își mai pun doar o singură întrebare, aceea de a ști dacă esenienii au două învățături: prima pentru poporul neștiutor și o a doua doar pentru ei înșiși! Ei sunt convinși că am fost sincer cu ei și că, în calitate de bun cunoscător al scripturilor, Eu le-am dat doar câteva maxime din învățătura secretă, lăsându-i în rest să caute ei înșiși!

7. Doar unul dintre cei cinci gândește că în spatele Meu se află cu totul altcineva decât un esenian din a patra clasă! El se adresează chiar acum celorlalți patru farisei, spunându-le: “După părerea mea, nu este un esenian; am vorbit de curând cu un esenian, care a fost foarte sincer cu mine, despre doctrina și obiceiurile lor și nu mi-a pomenit deloc despre o a doua învățătură secretă. Acest mântuitor din Nazaret reprezintă deci pentru mine un cu totul alt fenomen. El este fie un zeu, fie un diavol; de ultima variantă mă îndoiesc însă foarte tare, căci învățătura sa reprezintă principiul cel mai social pe care l-am întâlnit vreodată, în timp ce diavolul este cel mai mare dintre tirani și dușmanul declarat al principiului social”.

8. Iată conversația celor cinci oameni, pe care nu-i interesează dacă picioarele lor se mișcă și îi fac să înainteze!

9. Dragii mei prieteni, când îi înveți pe ceilalți, trebuie să fii prudent. Nu intri într-o casă năpustindu-te pe poartă, la fel cum la masă nu te arunci asupra tuturor felurilor de mâncare dintr-o dată! într-o casă intri ușor, cu blândețe, bați la ușă și dacă ți se oferă ceva de mâncare, nu începi cel de-al doilea fel decât atunci când toți ceilalți l-au terminat pe primul. Dacă nu procedezi astfel, ei vor protesta și vei fi considerat un necioplit! Dacă gazda ar aduce deodată toate felurile de mâncare, atunci oaspeții și-ar pierde apetitul, în schimb, dacă mâncarea este servită în ordine, își vor păstra pofta de mâncare și vor felicita la sfârșit gazda, mulțumindu-i pentru că le-a făcut o primire atât de bună.

10. Iată cum trebuie să-i învățați pe ceilalți pentru a obține rezultate bune! Înțelegeți?”

11. Discipolii au răspuns: “Da, învățătorule drag, acum înțelegem foarte bine ceea ce ne înveți în fiecare zi, cu înțelepciunea Ta infinită!”

12. Eu le-am spus: “Ei bine! Atunci să mergem să mâncăm!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !