Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.1.2021, 12:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:15    Post subject: Capitolul 224 Reply with quote

Capitolul 224

Disputa dintre Kisjonah și Baram. Importanța și esența introspecției. Satana tulbură introspecția.


1. Ne-am ridicat de pe bănci și am plecat în grădină, unde ne aștepta o masă înbelșugată, pregătită de data aceasta de către Baram.

2. Kisjonah i-a spus lui Baram: “Dar, frate, ce ai făcut? Crezi tu oare că pivnițele, beciurile și grânarele mele sunt goale?”

3. Baram i-a răspuns: “Frate, știu foarte bine că dacă o mie de oaspeți ar consuma din proviziile tale timp de o mie de ani, nu ar reuși să le termine, dar, slavă Domnului, nici eu nu sunt un biet sărac; fă-mi deci bucuria de a mă lăsa să ofer eu astăzi de mâncare tuturor oaspeților! Este o mare bucurie, de care nu sunt demn, de a-L putea servi pe Domnul nostru; mâine această onoare îți va reveni din nou ție”.

4. Kisjonah și Baram s-au aruncat unul în brațele celuilalt și s-au îmbrățișat; s-au așezat apoi la aceeași masă, unde au mâncat un delicios pește, însoțit de pâine și stropit cu vin!

5. După masă, Kisjonah a întrebat în ce mod vom petrece ziua și dacă este necesar să facă pregătiri în cazul în care intenționam să facem o nouă excursie.

6. Eu i-am spus: “Prietene, frate, nu te preocupa de nimic! Vom urma cursul evenimentelor, dar nu se va petrece nimic deosebit nici astăzi și nici mâine. Ne vom ocupa doar de noi înșine; nu este așadar nevoie de nici o pregătire! Mâine seară, Philopold se va întoarce de la Cana și ne va povesti anumite lucruri!

7. Dar până la prânz, vom face câteva exerciții de introspecție, la umbra răcoroasă a acestor copaci!

8. Căci vă spun, într-adevăr, nimic nu este mai binevenită pentru om decât o meditație din când în când. Cel care vrea să-și cunoască și să-și măsoare forțele, trebuie să se cunoască și să se examineze cu atenție mai întâi pe el însuși.

9. Și cum acest lucru este foarte necesar, vom realiza în această dimineață acest exercițiu, iar după-amiază vom merge pe mare, unde vom vedea ce va mai fi de făcut!”

10. Dar cei care nu știau cum să realizeze această meditație, Mi-au cerut explicații. Le-am spus: începeți să vă gândiți în liniște și în tăcere la activitățile voastre și la voința lui Dumnezeu, care vă este cunoscută. Puneți-vă întrebarea dacă ați respectat această voință în diverse momente ale vieții voastre. Prin această introspecție, veți pune obstacole intruziunilor lui Satana, care încearcă prin tot felul de mijloace să vă perturbe, pentru a vă devia de pe calea cea dreaptă.

11. Atunci când omul atinge, prin exerciții practice, un anumit nivel de măiestrie în meditație, el va descoperi cu ușurință și rapid capcanele lui Satana, putând să le evite și să le anihileze complet. El va ști să se protejeze energic de atacurile viitoare ale inamicului. Satana știe acest lucru foarte bine și caută tot timpul să tulbure sufletul prin tot felul de șmecherii, știind să-i întindă felurite capcane, sperând că sufletul va cădea în cele din urmă în plasă și va renunța să mai facă această meditație, ceea ce ar fi foarte grav.

12. Atunci, sufletul, din ce în ce mai separat de spirit, pe care nu-l poate trezi în el, va intra încet, încet, în procesul celei de-a doua morți a omului.

13. Acum știți în ce constă această meditație. Faceți acest exercițiu în liniște, până la prânz și nu vă lăsați tulburați de nici un fenomen exterior, căci Satana nu va înceta să încerce să vă tulbure prin tot felul de spectacole exterioare, în asemenea cazuri, amintiți-vă că v-am prevenit și reîntoarceți-vă repede înlăuntrul vostru”.

14. S-a făcut apoi o liniște deplină și fiecare a început să se examineze pe sine timp de o oră, fără ca nimic să tulbure această activitate.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !