Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 04:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:20    Post subject: Capitolul 226 Reply with quote

Capitolul 226

Despre binefacerile unei meditații realizate cu regularitate și despre noua naștere. Despre spiritism (comerțul cu spirite). Drumul către infern.


1. Și iată explicația dată: “Ați văzut într-o manieră nouă, cum se poate ridica omul de la materie către spirit și cum poate deveni el pe această cale propriul său stăpân și astfel, stăpânul întregii naturi! Urmați deci din când în când acest drum în Numele Meu și veți obține o mare putere de control asupra pasiunilor voastre, asupra întregii naturi și asupra tuturor creaturilor din Lumea de dincolo!

2. Ați văzut aceste teribile apariții pe care Satana vi le-a pregătit. Ați fost înspăimântați, îngroziți, dar ați avut încredere în cuvântul Meu și v-ați reîntors la meditație; în această pace perfectă, ați devenit stăpânii tuturor fenomenelor răului.

3. Dar să nu credeți că doar pentru atâta lucru, l-ați și învins pe Satana. De fiecare dată când veți relua acest exercițiu, veți fi tulburați, iar aceasta se va petrece până când vă veți naște din nou întru spirit!

4. Atunci când vă veți naște din nou întru spirit, Satana își va pierde orice putere asupra voastră și voi veți deveni judecătorii lui, precum și ai tuturor celor pe care el i-a ademenit și pe care voi îi veți putea lua înapoi de la el pentru totdeauna”.

5. Petru a întrebat: “Cum am putea să ne putem naște din nou? Oare trebuie să se întoarcă sufletul și spiritul în corpul unei femei și să renască din acea femeie? Cum trebuie să înțelegem acest lucru?”

6. Eu am spus: Tu nu poți încă să înțelegi. Dar atunci când Eu mă voi înălța acolo de unde am coborât și când Spiritul Meu va elibera spiritul tău, vei înțelege în profunzime ceea ce înseamnă noua naștere. Deocamdată nu este posibil acest lucru nici pentru tine și nici pentru oricine altcineva. Dar, urmând învățătura Mea și practicând aceste meditații, în cele din urmă vei atinge prin tine însuți și în tine însuți o asemenea lumină.

7. Nici o învățătură și nici o lecție primite din exterior nu te pot ajuta să înțelegi ce înseamnă noua naștere. Aceasta este o stare care se poate obține numai în sine (în interiorul ființei), pe calea pe care Eu v-am arătat-o, pentru veșnicie”.

8. Iuda a spus: “învățătorule, am văzut mari magicieni care alungă sau îndepărtează spiritele, care discută cu sufletele morților, pe care le fac să vorbească și care le revelează lucruri ascunse; ce corespondență are aceasta în lumea spirituală? Și aceasta trebuie să fie tot o nouă naștere!”

9. Eu am spus: “Oh! Desigur, dar nu pentru cer, unde se află tronul lui Dumnezeu, ci pentru infernuri, unde locuiește Satana împreună cu îngerii lui!”

10. Iuda: “Dacă este așa, înseamnă că Satana este un stăpân dotat cu o putere uriașă. Eu cred că ar fi mai bine ca Satana să fie nimicit, în loc să fie lăsat de mii și mii de ori să seducă milioane de ființe! De ce există Satana în ordinea divină?”

11. Eu am spus: “Pentru ca să-ți poată intra ție sub piele, ție - care te interesezi atât de mult de el! îți va mai trebui mult timp pentru a ajunge abia la o minimă cunoaștere de tine însuți și la cunoașterea de ordin divin, care, pentru rațiuni înțelepte, a creat pe pământ ziua și noaptea. Înțelegi tu noaptea pământului și ziua eternă a fiecărui soare, care este un pământ în sine, asemănător celui care te poartă și te hrănește? Și atunci, dacă nu înțelegi, te întreb, cum poți să pui o întrebare care nu se cuvine să fie pusă de un om Stăpânului său, Dumnezeului său, Crea-torului său? Nu vrei să întrebi și de ce piatra este tare, apa lichidă, de ce arde focul și nu apa rece?

12. Dar Eu îți spun, dacă nu înțelegi nimic, pentru început învață următorul lucru: păstrează tăcerea și trezește-ți spiritul și dacă imediat după aceea începi să înțelegi câte ceva, atunci vorbește și pune-le întrebări fraților tăi!

13. Dar, vezi tu, cu tine este la fel ca și cu prostia umană: oamenilor le este rușine de prostia lor, dar încearcă să o mascheze, punând tot felul de întrebări aparent înțelepte, care însă nu fac altceva decât să le trădeze prostia. Primește cu simțul umorului aceste cuvinte blânde, altminteri într-o bună zi vei aluneca pe o cărare greșită și nu voi putea să te mai scot din mlaștină”.

14. Aceste cuvinte au liniștit elanul lui Iuda de a mai pune întrebări. El i-a aruncat o privire lui Toma, care, la fel ca și ceilalți discipoli, s-a prefăcut că nu-l observă; și Iuda, liniștit, s-a retras prudent!

15. I-am spus atunci lui Baram: “Acum poți să ne servești masa, dar de data aceasta în sufragerie”, Baram s-a grăbit sa facă pregătirile și noi l-am urmat la masa, care a durat timp de o ora, dar fărâ nici o ceremonie.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !