Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 09:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:24    Post subject: Capitolul 227 Reply with quote

Capitolul 227

Excursia pe mare de după masă. Revenirea bolii fiicei lui Iair. Întoarcerea la Kis.


1. După ce am servit masa, ziua fiind senină și frumoasă, am organizat o excursie pe mare. Baram și-a pregătit corabia, iar Kisjonah pe a sa. Jumătate din discipoli au avut loc într-un mod confortabil pe corabia lui Kisjonah.

2. Împreună cu discipolii Mei cei mai apropiați, cu Baram și cu Kisjonah, Eu am urcat la bordul superbei corăbii a lui Baram, care avea două pânze și doisprezece vâslași, fiind astfel împinsă simultan de vânt și de vâsle. Ne-am îndreptat spre Capernaum, fără intenția de a ne înapoia.

3. După câteva ore, când ne aflam în larg, am zărit o corabie care părea că se îndreaptă spre noi cu toată viteza. Avea culorile drapelului din Capernaum. Pentru a verifica dacă într-adevăr se îndreaptă spre noi, am modificat cursul; ambarcațiunea din Capernaum și-a schimbat direcția și a continuat să ne urmărească, mărind viteza. Lucrurile păreau clare, astfel încât marinarii lui Baram ne-au întrebat ce trebuie să facă, deoarece corabia din Capernaum nu părea să aibă intenții bune. Baram s-a întors la rândul lui către Mine pentru a Mă întreba ce este de făcut.

4. Eu am răspuns: “Să lăsăm această corabie să se apropie; vom vedea atunci ce doresc!” Baram a poruncit să se coboare pânzele și a oprit vâslitul. Marinarii lui Kisjonah au făcut același lucru.

5. Peste un sfert de oră, marinarii de pe vasul din Capernaum se aflau pe corabia noastră. Ei l-au întrebat pe Baram dacă Eu Mă aflam acolo, deoarece ei aflaseră la Capernaum că M-aș fi aflat la Kis. Trimiși de către Iair, ei au venit să Mă roage să merg la Capernaum, unde fiica lui Iair, pe care cu câteva săptămâni înainte o înviasem din morți, căzuse din nou grav bolnavă (suferind de aceeași boală) și nici un medic nu reușea să o vindece, Iair, care se temea că fiica lui va muri, le oferise marinarilor o recompensă mare dacă vor reuși să-L aducă pe Iisus din Nazaret.

6. Baram le-a spus: “Ascultându-vă, îmi dau seama că o intenție bună v-a adus aici și de aceea vă spun că Cel pe care îl căutați se află pe corabia mea; nu știu dacă El dorește să vă asculte și să vă urmeze, dar voi merge în cabina Lui să-i comunic rugămintea voastră”.

7. Marinarii din Capernaum s-au arătat mulțumiți; Baram a coborât și a venit în cabina Mea, pentru a-Mi transmite cererea lor.

8. Dar Eu i-am răspuns: “Frate, nu este nevoie să vorbești. Eu știam aceste lucruri încă mai demult și am mai spus deja la Jesaira că acest om M-a calomniat pentru a Mă compromite și pentru a condamna învățătura Mea. El a negat boala și moartea fiicei sale, pretextând că ea dormea, având somnul cel mai firesc și că pretenția Mea de a fi înviat-o nu era decât un simulacru.

9. Dacă nu este decât o simplă minciună, atunci nu au de făcut decât să o lase să doarmă somnul ei obișnuit și ea se va trezi pur și simplu, așa cum este firesc pentru natura umană.

10. Nu o voi atinge decât după ce a petrecut trei zile în mormânt; întoarce-te pe punte, spune-le ce ți-am transmis și ridică apoi pânzele; un vânt bun ne va purta spre marele golf din Kis, iar acești oameni nu vor vedea în ce direcție ne vom îndrepta”.

11. Baram a urcat pe punte și le-a spus: “Onorabili trimiși ai lui Iair, sunt dezolat că nu vă pot da un răspuns pozitiv de la Iisus, Domnul. Dar vinovați pentru aceasta sunt oamenii din Capernaum. El a înviat-o pe fiica lui Iair, care era într-adevăr moartă; El i-a redat viața, dar fariseii din oraș, care îl urăsc, s-au grăbit să declare că El nu ar fi decât un mincinos care a înșelat poporul, pretinzând că a vindecat-o pe fiica lui Iair, care dormea pur și simplu pe catafalc, unde Iair o așezase pentru a-L demistifica pe Iisus mincinosul, care nu știa nimic despre capcana care îi fusese întinsă!

12. Văzând în cele din urmă că fetița era vie, El a strâns-o puternic de mână și ea, nesuportând această strângere, s-a trezit!

13. Intenția șefului Iair - din câte am aflat - era ca fiica lui să nu se trezească și să-L poată demasca astfel pe acest Iisus ca pe un mare șarlatan, dar trezirea fiicei sale a stricat planul, căci poporul este convins că El a înviat-o pe fată.

14. Iată de ce El nu mai vrea s-o vadă, decât poate doar după ce va fi pe jumătate descompusă în mormânt.

15. Întoarceți-vă așadar acasă și spuneți-i șefului vostru să-și vadă întunecimea inimii sale ingrate. În nici un caz Iisus nu va merge la Capernaum, deoarece acest oraș pe care El l-a blestemat deja este foarte josnic”.

16. Spunând acestea, Baram a ordonat să se ridice pânzele și, în timp ce acestea erau ridicate, vântul a început să sufle puternic, îndepărtând rapid corăbiile noastre de ambarcațiunea venită de la Capernaum, care s-a pierdut în depărtare! După ce am sosit în golful orașului Kis și am pus piciorul pe pământ, un vânt puternic a început să sufle către Capernaum.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !