Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.2.2021, 08:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:28    Post subject: Capitolul 228 Reply with quote

Capitolul 228

La căpătâiul fiicei sale, Iair înțelege adevărul. Amenințarea fariseilor.


1. Pe când urcam pe colina care se ridica deasupra golfului și a hanului, pe unde trecea drumul principal care ducea la Ierusalim, am văzut departe, în larg, ambarcațiunea din Capernaum, care se lupta cu valurile mari, pe un vânt din ce în ce mai violent, astfel încât, în cele din urmă, ea a renunțat să mai lupte. Vasul a fost astfel purtat direct către Capernaum.

2. “Iată ce va face Iair când va afla de la mesagerii săi cuvintele lui Baram”, am spus Eu!

3. “Iair va chema atunci pe toți medicii din împrejurimi și îl va chema chiar și pe cel din Nazaret, care este unul dintre discipolii Mei, de altfel un medic renumit – care chiar a vindecat într-un mod miraculos boli foarte grave numai cu ajutorul mâinilor.

4. Când va ajunge la Capernaum și o va vedea pe fiica lui Iair, el va ridica din umeri și va spune tuturor medicilor aflați la căpătâiul bolnavei: “Nu poate fi ajutată decât de către Cel care a creat-o! Iată o fetiță care s-a încălzit la o petrecere, a băut ceva rece și a făcut astfel o inflamație a plămânilor. După șapte zile, ea se va prăpădi. Noi nu putem face alți plămâni și lumea întreagă nu o poate ajuta cu nimic în acest caz”.

5. Iair va spune: “Ce crezi: acest Iisus - care are o reputație divină, nu ar putea El să vindece această boală, El, care a mai înviat-o o dată pe fiica mea, pe când era într-adevăr moartă și care a mai înviat-o și pe fiica comandantului Cornelius, la care fiica mea s-a îmbolnăvit?

6. Medicul din Nazaret îi va spune: Oh! Desigur, dacă El ar vrea acest lucru; dar voi i-ați trimis deja mesageri, la Kis, unde cel mai adesea El locuiește la Kisjonah și El v-a refuzat; de aceea m-ați chemat pe mine, deoarece nu se mai putea face nimic”.

7. Iair va spune: “Eu l-am rugat cu cea mai mare politețe și El, care predică doar iubirea și iertarea dușmanilor, m-a refuzat!”

8. Medicul din Nazaret va spune: “Nu v-a trimis alt răspuns decât acela pe care îl meritați, voi - cei care spuneți că sunteți servitorii Celui Preaînalt. Spuneți-mi ce fel de om ar mai putea să vă rămână prieten dacă l-ați trata așa cum ați făcut-o voi! Într-adevăr, însuși Dumnezeu nu ar fi putut să vă facă mai mult bine decât divinul Iisus și, drept mulțumire, voi L-ați dat în urmărire ca pe cel mai rău dintre bandiți și, dacă ați fi putut, L-ați fi omorât încă de mult timp. Deși, în mod evident, mâna lui Dumnezeu se află deasupra Lui, voi nu ați încetat totuși să încercați să-i faceți tot răul posibil.

9. Ați făcut tot posibilul ca să-i luați căsuța și grădina sărmanei Sale mame, acestei femei pioase, care are o mare credință în Dumnezeu! Ați urmărit-o cu injuriile voastre și ați alungat-o, pe ea și pe copiii lui Iosif, ca și când ar fi fost niște bandiți.

10. De ce? Vă întreb!”

11. Iair va răspunde: “Pentru că Iisus ne-a calomniat și a jignit preoții și Templul lui Dumnezeu; asta a fost de ajuns!”

12. Medicul din Nazaret, pe care îl cheamă Borus și care este de origine greacă, va spune: “Ah! Hic ergo illae lacrimae! (Ah! De aici sunt toate aceste lacrimi!) Ascultați, eu sunt grec, așa cum bine știți și nu am nici o legătură cu religia voastră, cu toate că nu-mi este necunoscută, dar sunt departe de a-l blama pe Moise și pe profeții voștri, pe care strămoșii voștri i-au persecutat deoarece învățăturile lor erau identice cu cele ale lui Iisus, prietenul meu cel mai drag, care sunt pline de adevăr și de spiritul lui Dumnezeu.

13. Să privim, prin contrast, teologia voastră actuală: legile mizerabile și regulamentele ilustre din Templul vostru și putem să strigăm: 'Ouam mutatus ab illo!' (Ce diferență)!

14. Dacă ați confrunta principiile noastre actuale cu cele ale profetului Isaiia și dacă ați încerca să reînviați în voi adevărata credință, ați înțelege că Iehova, Moise și profeții sunt mult mai mult decât o simplă născocire utilă scopurilor voastre lacome și v-ați cutremura de profanarea înspăimântătoare a locurilor sfinte pe care o practicați voi.

15. Dar dacă acest divin Iisus, prin mâinile căruia acționează însuși Dumnezeu, vă face aceleași reproșuri ca și Isaiia și, ca un prieten adevărat, vrea să vă aducă înapoi la Dumnezeu, de care v-ați îndepărtat rușinos de mult - vă pun această întrebare: merită El să fie tratat astfel?

16. Într-adevăr, dacă eu aș avea incredibila Sa putere și nu mă feresc să spun: chiar veritabila Sa atotputernicie divină, relația dintre mine și voi ar fi fost mult mai clară, așa cum este limpede situația celor zece ambarcațiuni eșuate pe recifele de la Sibarah, pe care le-ați trimis împotriva Lui și a sărmanilor Săi discipoli. Probabil că și divina Sa răbdare a ajuns la capăt!

17. Vă spun încă o dată! Dacă aș avea atotputernicia Lui, aș fi ridicat deja întreaga mare a Galileei împotriva voastră și v-aș fi înecat ca pe niște șoareci și șobolani”.

18. Aceste cuvinte foarte dure ale lui Borus vor stârni mânia fariseilor, care îi vor spune: “Pune-ți frâu limbii tale de grec; nu de asta ai fost chemat de la Nazaret. Teme-te de noi, căci avem toate mijloacele de a te distruge”.

19. Borus va spune: “Oh! Vă cred din toată inima, căci omenia voastră celebră în întreaga lume - 'scilicet' (se cunoaște) - îmi este o garanție suficientă; dar, desigur, ca prin hazard, există un mare 'dar', și din cauza acestui 'dar' foarte semnificativ, Borus din Nazaret nu are nici cea mai mică teamă de voi!

20. Borus, este adevărat, nu are atotputernicia lui Iisus, dar are totuși destulă putere secretă care poate să vă distrugă pe toți într-o singură clipă și, fiind medic, nu va trebui să dea socoteală nimănui. M-ați înțeles? Iisus este o ființă divină, în timp ce eu sunt un simplu om și de aceea El are mai multă răbdare decât mine. Iar voi nu-mi puteți face nici un rău, căci altfel răbdarea mea va ajunge repede la capăt!”

21. Borus va scoate atunci din buzunar un flacon și le va arăta fariseilor o otravă, spunându-le clar: “Iată, această armă este mai puternică decât zece legiuni. Eu știu să mă protejez, iar dacă voi deschide acest capac, veți muri cu toții, instantaneu. Priviți, pe acest flacon este scris un mare DAR. Dacă doriți să vedeți, putem să încercăm îndată!”

22. Fariseii se vor înspăimânta la vederea acestui terifiant flacon care conține o otravă atât de violentă și de rapidă încât mirosul ei puternic volatilizat poate ucide instantaneu pe toți cei ale căror nări sunt atinse.

23. Această otravă era o arcană antică ce s-a pierdut după aceea. Ea provenea din esența unui arbust care creștea pe ici pe colo, pe coastele Indiei, făcând să moară totul în vecinătatea sa. Fariseii, care cunosc bine această plantă, vor amuți de spaimă, Iair îl va invita pe Borus să-și pună flaconul înapoi în buzunar.

24. Borus îi va spune: “Prietene, cum poți să-l urmărești într-un mod atât de mârșav pe Iisus, care nu ți-a făcut decât bine? Spune-mi sincer, tu chiar nu crezi că El are dreptate în întregime, sau nu poți să accepți acest lucru?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !