Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:58    Post subject: Capitalul 235 Reply with quote

Capitalul 235

Întâlnirea dintre Iisus și procurorul Faustus


1. Judecătorul din Kis a spus: “Ascultă prietene, de trei săptămâni, celebrul Iisus din Nazaret se află aici și va mai rămâne încă trei zile. Îți spun, El este un Dumnezeu, căruia lucrurile cele mai ascunse îi sunt la fel de clare ca și lumina soarelui; ne-a dat în acest sens mii de dovezi. Să ne adresăm deci Lui în ceea ce privește problema care ne frământă! El ar putea să ne lumineze cu atât mai mult cu cât nu este deloc prietenul acestor hoți siniștri de la Templu. Am auzit cu urechile mele cum le-a prezis iadul cel mai adânc preoților și fariseilor din Horazin și din Capernaum. Eu sunt sigur că El ne va lumina”.

2. Foarte surprins, procurorul a spus: “Cum, acest om-Dumnezeu este aici? Ah, de ce nu mi-ai spus mai devreme? L-aș fi lăsat în locul meu și astfel aș fi economisit două treimi din trudă. Conduceți-mă imediat la el; comandantul Cornelius m-a însărcinat, printre altele, să mă interesez despre acest om care este cel mai sfânt dintre toți oamenii.

3. Dacă va afla că Iisus este aici, comandantul va veni cu toată familia lui, căci el și întreaga sa familie se roagă acestui Iisus, iar eu cred în El la fel ca și ei. Lăudat fie Dumnezeu cel adevărat care mi-a acordat încă o dată privilegiul neprețuit de a-L revedea pe cerescul meu prieten Iisus și de a-i vorbi; condu-mă repede la El, partida este câștigată”.

4. În timp ce procurorul se îndrepta spre poarta principală, având dorința fierbinte de a Mă vedea și de a-Mi vorbi, Eu am ieșit în întâmpinarea lui. Văzându-Mă, el a strigat cu bucurie: “Iată-Te, iată-Te! Tu, prietenul meu divin, fratele meu dacă îmi este permis să Te numesc așa!

5. Oh, lasă-mă să Te îmbrățișez și să-Ți acopăr chipul sfânt cu sărutări prietenești și fraterne. Oh, Tu, sfântul meu prieten, nici nu pot să-Ți spun cât sunt de fericit că te revăd în sfârșit, într-adevăr, Tu ești întotdeauna gata să-i ajuți pe oameni atunci când au probleme. Ah! Cred că bucuria de a Te fi întâlnit aici nu se va sfârși”.

6. Eu i-am spus, strângându-l cu putere la piept: „Te salut de mii de ori, căci inima ta nu a ezitat o singură clipă în sarcina ta dificilă de judecător și te iubesc infinit, așa cum te-am iubit dintotdeauna și cum am binecuvântat munca ta.

7. „În realitate, dacă i-ai prins pe acești hoți, a fost prin grația Mea și a Celui care se află în Mine!

8. Să mergem acum în casă, unde ne așteaptă o masă îmbelșugată și vom discuta după aceea”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !