Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 16:17    Post subject: Capitolul 239 Reply with quote

Capitolul 239

Continuarea procesului. Cei unsprezece farisei, aflați în încurcătură, abandonează toate comorile pentru a-și recâștiga libertatea.


1. Faustus s-a întors apoi către cei unsprezece farisei și le-a spus: “Așadar, unde este distrugerea cu care mă amenințați? Ce aveți de spus, servitori care sunteți „unșii Domnului”? Într-adevăr, trebuie să fie oribil pentru servitorii unși ai Domnului să trebuiască să apară în fața Tribunalului ca niște simple canalii. Dar așteptați, va fi mult mai rău! Până acum nu a fost decât prologul!

2. Într-adevăr, nu trebuie să mulțumiți decât unei singure persoane pentru că nu v-am dezbrăcat pentru a vă biciui, blestemându-vă în numele împăratului. Și această persoană este alături de mine; este Iisus din Nazaret, pe care l-ați blestemat încă de mult timp și pe care îl hăituiți dintr-un loc în altul pentru că și-a asumat dreapta libertate de a vă demasca în fața poporului. 3. Priviți în voi înșivă și spuneți dacă Satana, luat singur, ar putea fi mai rău decât voi!

4. Voi îi învățați pe oameni să creadă într-un Dumnezeu în care voi înșivă nu ați crezut niciodată, căci dacă ați fi crezut în Dumnezeul despre care Moise v-a învățat și în care părinții voștri au crezut și au sperat, nu v-ați mai bate joc atât de mult de Dumnezeu Cel Atotputernic și nu ați mai face atât de multe lucruri scandaloase.

5. Voi cereți pentru voi, care vă autointitulați 'unși ai Domnului”, onoruri care nu i se cuvin decât lui Dumnezeu și reduceți din punct de vedere spiritual poporul la starea de moarte, cerându-i sacrificii exorbitante și închizându-i calea care conduce la împărăția vieții și a luminii.

6. Mărturisiți, există dușmani mai răi ai lui Dumnezeu, ai împăratului și ai bietei umanități decât voi?

7. Oh, răbdare imensă și de neînțeles a lui Dumnezeu! Dacă aș fi avut doar o singură scânteie din puterea lui Dumnezeu care a creat cerul și elementele, nu ar mai rămâne nici un singur foc pe care să nu-l fac să cadă pe capetele voastre.

8. Doamne, de ce pe vremea lui Avraam ai pedepsit atât de sever orașele Sodoma și Gomora, ai cărei locuitori erau niște îngeri în comparație cu aceste canalii, al căror număr în întreaga Iudee este astăzi mai mare decât al celor două orașe de atunci?

9. Voi vă spuneți copiii lui Dumnezeu! Și pretindeți că Dumnezeu este Tatăl vostru; într-adevăr, nu știu ce să cred despre un Dumnezeu care a creat asemenea fii ca voi! Pentru noi, romanii, după mitul lui Pluton, nu este nici o îndoială că Satana sau Belzebut este tatăl vostru!

10. Voi sunteți sămânța cea rea pe care Tatăl vostru o amestecă mereu printre semințele divine și care sufocă plantele divine și voi vă spuneți 'unșii Domnului'!

11. Dacă nu ați fi fost atât de satanici, v-aș fi condamnat mai puțin sever, grație prezenței Celui care este aici! Dar sunteți prea răi și prea satanici. Nu vreau să-mi mânjesc numele; vă voi trimite la Judicio criminis atri (Tribunalul cauzelor negre) la Sidon, unde Judex honoris își va spăla mâinile de șapte ori.

12. La aceste cuvinte, cei unsprezece au început să tremure și au implorat să fie grațiați, promițând că se vor schimba, că vor deveni mai buni și că îi vor răsplăti de o sută de ori mai mult pe toți cei pe care i-au nedreptățit.

13. Faustus a spus: “La ce mai folosește aceasta? Grota este în mâinile noastre, de unde veți mai lua alt aur și alte comori? Mai aveți cumva și alte grote pline de perle, de aur și de argint?”

14. Cei doisprezece au spus: “Stăpâne, mai avem alta, lângă Horazin, unde se află comori vechi din perioada cuceririi Babilonului; comorile Templului și ale altor sinagogi au fost ascunse acolo. Până la noi nimeni nu le cunoștea, dar acum 17 ani, când eram la o vânătoare de fazani și la o recoltare de miere, la treizeci de stade de graniță, pe un munte de pe teritoriul grecesc, am găsit în pădure un fagure de ceară plin cu miere care curgea pur și simplu pe un perete stâncos, de la o înălțime de cel puțin trei înălțimi de om. Mai sus de acest perete era o deschizătură prin care ar fi putut trece un băiețel de doisprezece ani, iar deasupra acestei deschizături era un al doilea perete stâncos înalt de cel puțin șaptezeci de înălțimi de om, astfel încât era imposibil de ajuns la acel fagure de miere fără o scară.

15. Această scară a fost fabricată repede și a fost aprins un foc de paie și de ierburi uscate pentru a alunga albinele, după care, cu prețul câtorva înțepături de albine, operația a reușit. Am recoltat mai multe sute de livre din mierea cea mai pură și tot atâta ceară, căci erau mai mulți faguri de ceară, fiecare având mii de celule!

16. În timp ce eram ocupați să recoltăm toată ceara din acea grotă, am căzut pur și simplu peste niște obiecte de cult din metal; privindu-le mai de aproape, am descoperit că erau din aur și argint veritabil. Am pătruns mai adânc în grotă și am văzut că ea devenea din ce în ce mai mare, fiind plină de comori nenumărate și inestimabile; am lăsat tot ce era în grotă și am închis intrarea cu pietre, lăsând acolo un gardian, care și astăzi le păzește în secret. Dacă ne vei grația și dacă, în numele împăratului, vei suspenda teribila condamnare, îți vom da toate aceste comori”.

17. Faustus a spus: 'Voi face un consiliu în acest sens, dar spuneți-mi încă o dată cum ați știut despre grota din munții lui Kisjonah? Și pe aceea ați găsit-o plină cu comori, când mergeați să culegeți miere? Iar dacă ați umplut-o voi înșivă, de unde ați luat comorile pe care le-ați ascuns acolo?”

18. Cei unsprezece farisei au spus într-un glas: “Această grotă înseamnă cincisprezece ani de comerț și trudă. După o lege nouă a Templului, noi nu avem dreptul să păstrăm pentru noi decât o mică sumă necesară pentru întreținere; tot ceea ce este în plus trebuie vărsat la Templu și dacă vreunul dintre noi își păstrează mai mult decât are dreptul, Templul poate să-l pedepsească. Pentru a evita această pedeapsă și pentru a nu fi surprinși, noi aveam această grotă, pe muntele lui Kisjonah, unde ne păstram surplusurile, utile în caz de nevoie”.

19. Faustus: “Drumul pe care l-ați construit duce până la grotă?”

20. Cei doisprezece farisei au spus: “Nu, Stăpâne, drumul se oprește acolo unde se îndesește pădurea. Doar noi cunoaștem poteca ce duce la grotă”.

21. Faustus: “Bine, mâine ne veți conduce acolo; pentru această noapte este de ajuns. Pentru moment, cunoaștem suficient”.

22. Cei unsprezece s-au aruncat la picioarele lui Faustus pentru a-i implora grația. Faustus le-a spus: “Aceasta nu mai depinde de mine, ci de altcineva, dacă El vă va ierta, atunci și eu vă voi ierta la rândul meu; acum să ieșim din sala Tribunalului și să mergem să ne odihnim”.

23. Lidia ne aștepta la ușa casei, pe Mine și pe soțul ei. Ea ne-a salutat și și-a exprimat regretul pentru cele două ore cât durase această dură confruntare.

24. Faustus și-a salutat soția și i-a spus: “Da, dulce Lidia, a fost o confruntare dură, dar grație ajutorului divinului prieten Iisus, care merită El singur întreaga onoare și glorie, am găsit soluția dorită. Dar să lăsăm asta, mai avem încă multe de făcut”.

25. Cu excepția gărzilor, au plecat apoi cu toții să se odihnească.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !