Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 17:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 16:24    Post subject: Capitolul 242 Reply with quote

Capitolul 242

Secretul forței vitale. Efectul purificator al bolilor și dieta.


1. De fiecare dată când sufletul cere pentru trup o hrană materială și acesta i-o furnizează, sufletul primește în corpul său o legiune de spirite disponibile, care pot fi, în plus, rele și impure, dar de care el are nevoie pentru creșterea corpului său.

2. Aceste spirite se adună din ce în ce mai multe și, în final, ajung să alcătuiască un fel de suflet inteligent. Când s-a atins acest stadiu, acest nou suflet creat încearcă să-i sustragă sufletului autentic dreptul său de proprietate și începe prin a-l domina, impunând corpului ceea ce dorește bun pentru el însuși.

3. Dacă tânărul corp al acestor suflete mereu înfometate și mereu nesătule - cum este adeseori cazul - a atins un grad înalt de dominație asupra ființei, la copil vor apărea anumite manifestări ale bolilor infantile.

4. Elementul străin trebuie expulzat printr-o boală serioasă, pentru ca respectivul copil să nu devină un posedat, sau pentru a nu pune la o încercare extrem de dificilă un suflet prea fragil; astfel, legea permite prezenței străine să subziste în corp un anumit timp, până în momentul în care, prin învățături spirituale interioare sau exterioare, ființa atinge o anumită viziune interioară care îi va conferi facultatea de a alunga de bună voie 'paraziții' prin post și tot felul de privațiuni; dar dacă, dimpotrivă, 'paraziții' sunt mult prea tenaci, atunci copilului respectiv i se va lua corpul, pentru ca sufletul să învețe ce înseamnă viața eternă într-o altă lume.

5. Moartea precoce a unui copil, uneori atât de dureroasă pentru părinți, are această cauză. De aceea, părinții care cunosc asemenea aspecte trebuie să vegheze în mod special ca hrana copiilor lor să fie în conformitate cu nevoile acestora, adică să fie cât mai pură.

6. Dacă mama dorește să consume alimente interzise de Legea lui Moise, atunci ea nu trebuie să-și alăpteze copilul, ci să-l dea la alăptat unei femei a cărei hrană este pură, căci în caz contrar, acea mamă îi va face mult rău copilului ei.

7. De aceea, de la Avraam și în special de la Moise încoace, a fost dată evreilor lista alimentelor pure. Cei care au respectat această lege nu au avut niciodată copii bolnavi și chiar ei înșiși au ajuns la vârste foarte înaintate.

8. Dar, în aceste timpuri, când oamenii aleargă după delicatese străine, fără să-i intereseze dacă aceste dulciuri sunt pure sau impure, ajungându-se chiar, în unele țări, să mănânce absolut orice, în afară de pietre sau pământ, este un adevărat miracol că acești oameni orbi nu au recăzut din punct de vedere fizic în starea de animal - care le corespunde din punct de vedere spiritual.

9. Dacă, încă din primii lor ani de viață, copiii sunt deja atinși de tot felul de rele, aceasta se datorează în special hranei nepotrivite care permite unei mulțimi de spirite impure să le pătrundă în corp, ajungând chiar pe punctul ca acești copii să trebuiască să-și părăsească corpurile fizice, pentru binele sufletului lor. Adeseori, orbirea părinților este singura responsabilă de moartea copiilor lor, căci acești părinți urmează orice alte sfaturi, în afară de învățăturile lui Dumnezeu din Cartea Sfântă.

10. Iată, în fiecare an, Eu realizez prin intermediul îngerilor Mei purificarea arborilor fructiferi. Astfel, nici un măr, nici o pară, nici un singur fruct a cărei floare a fost fecundată nu se poate coace dacă este locuit de către un spirit impur. Aceste fructe sunt înlăturate de către arbore înainte de a se coace.

11. Această purificare este valabilă pentru toți arborii fructiferi, toate cerealele și toate plantele comestibile.

12. Dar omul, în orbirea sa, nu înțelege asemenea lucruri și mănâncă, la fel ca un polip, tot ceea ce-i place; și ce surpriză are atunci când cade bolnav puțin după aceea sau se simte greoi, obosit, infirm și din ce în ce mai mizerabil!

13. Astfel, cartofii de orice fel, în ceea ce privește coaja, sunt foarte toxici, în special pentru copii și pentru femeile însărcinate, sau pentru femeile care alăptează. Mult mai toxică este însă cafeaua. Dar pentru cei mulți orbirea este deplină, astfel încât omul nu vede nimic și se delectează cu una sau cu alta plin de lăcomie; astfel, copiii se îmbolnăvesc și, în final, așa pățesc și adulții. Dar ce importanță are aceasta pentru cei orbi, ei mănâncă și alte otrăvuri, de ce atunci nu le-ar consuma și pe acestea două?

14. Voi indica acum din nou hrana cea bună pe care trebuie să o consume omul. Dacă va respecta aceste indicații, el va fi sănătos; dacă nu, el va alerga spre propria sa pierzanie și va sfârși în suferință întocmai ca un animal sălbatic în deșert.

15. Dar ajunge cu aceste explicații, să revenim acum la subiectul nostru principal.

- sfârșitul volumului 1 -
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !