Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 28.9.2010, 21:04    Post subject: Capitolul 1 - Viața lui Robert Blum pe pământ Reply with quote

Capitolul 1
Viața lui Robert Blum pe pământ

1. Robert Blum a sosit pe pământ în condiții de penurie extremă, fiind nevoit să trăiască într-o sărăcie lucie până aproape de sfârșitul vieții. Acesta a fost destinul lui, și vă asigur că au existat motive cât se poate de serioase pentru acest lucru, desigur, incomprehensibile pentru lumea voastră fizică. Sufletul și spiritul său au venit de pe acea planetă despre care am vorbit în lucrarea Soarele natural, ai cărei locuitori sunt predispuși să dărâme cu încăpățânare munți întregi, cu o hotărâre de neclintit; iar ceea ce nu reușesc să realizeze din punct de vedere fizic, continuă să facă în lumea spirituală.

2. Acest om, executat în cele din urmă din cauza îndrăznelii sale, a demonstrat încă din copilărie tenacitatea spiritului său. Deși am fost nevoit - în interesul lui, de altfel - să așez Eu însumi diferite obstacole în calea lui ori de câte ori avea tendința să se exalte prea tare, acest lucru nu a avut consecințe majore pentru viața lui, întrucât încăpățânarea ieșită din comun a spiritului lui găsea întotdeauna o cale de ieșire din impas, croindu-și astfel în continuare drum în direcția dorită de el.

3. Omul nostru era predispus să își facă o mie de planuri, iar apoi să încerce să le pună în practică. Mai presus de orice, credea în justiția socială, fiind gata să facă orice sacrificii pentru a o implementa. Chiar dacă ar fi avut la dispoziție toate comorile lumii, ar fi fost dispus să le pună la bătaie, împreună cu întreaga sa viață, numai pentru a-și transpune în practică ideile!

4. Aceste idei legate de justiția socială proveneau în mare parte din școala religioasă a lui Ronge și a colegilor acestuia. De fapt, această filozofie nu reprezintă o școală, și încă și mai puțin o biserică, întrucât Mă contestă pe Mine ca Domn și Dumnezeu, considerându-Mă un simplu om și un învățător al umanității care a trăit cândva, în antichitate. În acest fel, această așa-zis㠄biseric㔠renunță la însăși piatra de temelie care ar trebui să stea la baza ei, așa că este clădită pe un fundament foarte slab.

5. La fel ca și Ronge, omul nostru și-a construit ideile socialiste pe un sol nisipos. În viziunea lui, tot ce are de oferit această lume este mărunt și penibil, așa că nu depindea decât de puterea sa oratorică să dărâme puterile lumii.

6. Această convingere era atât de puternică în mintea lui, încât nu i-a lăsat nici o urmă de îndoială. Chiar și atunci când l-am avertizat personal (în spiritul lui) să nu se avânte prea tare și să nu facă prostii, el nu a luat în serios avertismentul Meu, una din maximele sale preferate fiind aceea că un german adevărat nu se va da în lături de la nici un sacrificiu pentru a transpune în practică ce și-a pus în minte.

7. Câteva succese de care a avut parte i-au aprins și mai tare entuziasmul, făcându-l să confunde movilele politice pe care a reușit să le zdruncine cu munții Himalaya. A câștigat, ce-i drept, o oarecare notorietate, precum și încrederea întregii națiuni, lucru ce nu a făcut însă decât să pregătească terenul pentru apropiata lui cădere.

8. Și-a testat de câteva ori talentele oratorice la Adunarea Națională Germană care s-a ținut în anul 1848, lucru care i-a adus o satisfacție foarte mare, dar și acestea s-au datorat în principal spiritului său extrem de puternic. Încurajat de succesele obținute, el s-a îndreptat în grabă către un mare oraș din estul Germaniei (Viena), unde mulțimea chiar a început să-i pună în practică ideile. Pe scurt, el a încercat să ucidă nu mai puțin de 30 de muște princiare dintr-o singură lovitură, fără să țină cont că aveam și Eu un cuvânt de spus în legătură cu acestea.

9. Omul nostru a pornit de la o idee împrumutată din Cuvântul Meu: „Fiți perfecți, la fel cum și Tatăl vostru din ceruri este perfect”, precum și de la ideea că nu există decât un singur Domn, toți ceilalți fiind frați între ei, indiferent de statutul lor social. Din păcate, fundamentele credinței sale erau din start greșite, întrucât el nu credea în Cel Unic, către perfecțiunea căruia ar trebui să tindă toți oamenii. Desigur, în locul Domnului el s-a plasat pe sine însuși, considerându-se un model pentru semenii săi, datorită capacităților sale oratorice. El a uitat astfel că prinții lumești sunt și ei oameni, ba încă foarte puternici, primind această putere de la Mine. Altfel spus, el a uitat de pasajul biblic care spune: „Dați Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”

10. Nu este de mirare că omul nostru a fost în cele din urmă arestat în orașul respectiv, unde dorea să-și pună în practică ideile legate de justiția socială prin puterea armelor, precum și a cuvintelor sale. A fost acuzat de trădare, și după un proces scurt, executat și trimis astfel în lumea de dincolo. Aici se încheie scurta relatare despre viața sa pământească.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !