Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 06:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 28.9.2010, 21:55    Post subject: Capitolul 9 - Înțelepciunea lumească nu înseamnă altceva decât vanitate. Iisus le transmite credința discipolilor Săi Reply with quote

Capitolul 9
Înțelepciunea lumească nu înseamnă altceva decât vanitate. Iisus le transmite credința discipolilor Săi


1. Robert Blum nu prea știe ce trebuie să înțeleagă din această lumină cenușie. După ce își adună cât de cât gândurile, el începe din nou să reflecteze asupra fenomenului, de data aceasta ceva mai lucid:

2. „Se pare totuși că se pregătește o furtună. Ceva mă nedumerește totuși: mă întreb cum se face că plutesc prin aer ca o pasăre, fără nici un fundament solid sub tălpi. Înainte credeam că aceasta este doar o senzație amăgitoare, dar acum, că am început să văd, constat că nu este nici o amăgire, ci însăși realitatea.

3. Începe să-mi devină din ce în ce mai clar faptul că trupul meu fizic a murit, căci un corp greu nu s-ar putea menține niciodată în aer, sau chiar în eter, o perioadă atât de lungă de timp. Și totuși, nu pot detecta nici un alt obiect în afară de mine însumi, nici deasupra, nici dedesubtul meu. Înseamnă că sunt foarte departe de orice corp ceresc. Hm! Acest lucru mă cam nedumerește!

4. O, Hegel, Strauss și Ronge; se pare că înțelepciunea voastră cam șchioapătă. Unde este sufletul universal de care vorbeați voi, cu care omul devine una după descompunerea corpului său fizic? Unde este Dumnezeul care se naște în interiorul omului și conștiința sa de sine? Eu am murit, dar m-am trezit aici, în cea mai mare singurătate imaginabilă și complet neputincios. Nu văd nici o urmă de vreo Divinitate care s-ar naște în mine, și nici nu mă simt una cu vreun suflet universal.

5. O, înțelepți ai acestei lumi! Cât de îngâmfați și de orgolioși sunteți voi, fără ca măcar să bănuiți acest lucru! Așa cum m-ați amăgit pe mine, la fel ați amăgit pe mulți alții. Dar totul vă este iertat, căci și voi sunteți germani! Cu siguranță, dacă ați fi cunoscut adevărul real, nu l-ați fi ascuns de semenii voștri. De vreme ce nu cunoașteți însă adevărul, dăruiți ceea ce aveți, și restul vă va fi iertat.

6. Desigur, onestitatea voastră nu le este de nici un folos spiritelor ajunse în această lume, dar ea le este suficientă oamenilor pentru a menține o oarecare ordine în lumea materială. Cât despre așa-zisa viață de după moarte, se pare că aceasta nu prea ascultă de nici un fel de legi. Sincer, ce obligații am eu aici? Nici una! Plutesc pur și simplu prin aer, fiind dus încolo și încoace de cel mai mic vânticel! Chiar dacă aș dispune de înțelepciunea regelui Solomon și de puterea lui Goliat, mă întreb la ce mi-ar folosi în această lume?

7. Chiar și cele mai întunecate superstiții catolice mi se par de preferat în această stare. Cel mai bine este să îți părăsești corpul fizic crezând orbește într-o viață de apoi, indiferent în ce ar consta aceasta. Această filozofie mi se pare superioară iubirii vieții eterne și disprețului corpului fizic de care vorbea puritanismul rongean, care conduce la o teamă excesivă de moarte. Doamne! Prefer de o mie de ori să plutesc prin acest vid solitar decât să mai trec o dată prin experiența fricii în fața morții!


8. De aceea, voi, învățători ai lumii, predați-ie discipolilor voștri credința! În acest fel, atunci când vor muri vor fi mai fericiți decât am fost eu, cu tot intelectul meu ascuțit, cu care m-am mândrit atât de tare. Abia acum încep să înțeleg de ce le-a insuflat marele Învățător o credință atât de mare discipolilor Săi!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !