Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 00:28
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 28.9.2010, 22:07    Post subject: Capitolul 10 - Gânduri favorabile la adresa lui Iisus Reply with quote

Capitolul 10
Gânduri favorabile la adresa lui Iisus.
Credința lui Robert Blum în nemurirea sufletului și într-un Dumnezeu plin de iubire se amplifică.


1. Robert continuă: „La fel ca și mine, acest Învățător plin de înțelepciune al națiunilor s-a născut din părinți săraci. El s-a înălțat până la statutul de înțelepciune morală încetul cu încetul, prin propriile Sale eforturi și trecând prin tot felul de privațiuni. Mai mult decât atât, a fost nevoit să suporte întreaga viață persecuțiile nesfârșite ale capricioșilor preoți evrei! Trebuie să-i fi fost extrem de greu să se strecoare printre mozaicii și aaroniții cu convingeri atât de rigide, în ale căror inimi domnea o noapte atât de profundă.

2. Bănuiesc că a ajuns în Egipt cu vreo caravană, împreună cu părinții Săi extrem de săraci, iar acolo, datorită calităților sale înnăscute, a atras atenția vreunui mare înțelept, care l-a acceptat în școala lui și l-a inițiat în misterele celei mai profunde înțelepciuni, lucru care L-a ajutat apoi să facă o mare senzație printre compatrioții săi, complet lipsiți de inteligență. Sau poate că a fost educat la școala esenienilor, care la vremea respectivă reprezentau chintesența întregii înțelepciuni pământene. Întors apoi printre evreii cei orbi, aceștia L-au luat drept Dumnezeu, un Mesia trimis pentru a mântui umanitatea aflată în suferință, spre marea iritare a preoțimii bogate și sus-puse!

3. Încă mă mai amuz când îmi aduc aminte cum îi lua El peste picior pe preoți, făcându-i pe aceștia să explodeze de furie! Din păcate, a sfârșit prin a deveni victima marelui Său curaj și a perfidiei mai-marilor acelei lumi, păzitorii marilor comori și ai aurului din temple.

4. La urma urmei, m-am descurcat eu mai bine decât El? Nici vorbă! La fel ca și El, am devenit și eu un martir al umanității, fiind ucis de propriile mele eforturi pline de noblețe. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri pentru a elibera umanitatea de lanțurile sclaviei sale, iar puternicii zilei m-au răsplătit cu un glonț în piept. În ansamblul ei, umanitatea îi aparține diavolului, omorându-și cei mai buni prieteni. În schimb, își onorează dușmanii de moarte cu marșuri triumfale, cu muzică și cu procesiuni pline de fast!

5. Din fericire, am scăpat de tot acest coșmar, inclusiv de convingerea că ar fi existat vreodată un binefăcător al umanității care să o fi dus mai bine decât mine, care, între noi fie vorba, nu mă compar nici pe departe cu Iisus!”

6. Când Robert a menționat din nou acest nume, pe cer s-a produs un nou fulger puternic, de data aceasta chiar în imediata lui apropiere, lăsând în urma lui un fel de dâră luminoasă către vest, care i-a permis eroului nostru să își recunoască propria formă ce plutea liberă prin aer.

7. Deși surpriza nu a fost cu nimic mai mică decât înainte, de data aceasta fulgerul nu l-a mai speriat pe Robert, care a început din nou să reflecteze cu voce tare: „Foarte curios! Aș putea spune că acest fulger a trecut chiar prin corpul meu, dar nu am simțit decât un fel de briză ușoară, care m-a făcut să mă simt de-a dreptul revigorat! Am recunoscut chiar și hăul de sub mine, ceea ce m-a convins definitiv că plutesc prin aer la fel ca o pasăre. Constat de asemenea că port exact aceleași haine ca în ziua execuției.

8. Ha, mă întreb câți pământeni nu s-ar prăpădi de râs dacă le-aș spune cu toată seriozitatea că după despărțirea de trupul fizic, sufletul nu numai că își păstrează forma anterioară, dar până și hainele sale par să fie nemuritoare!?

9. Marele Shakespeare nu greșea deloc atunci când a spus: «Există infinit mai multe lucruri între lună și soare decât a visat vreodată umanitatea!» După toate aparențele, printre acestea se numără inclusiv nemurirea hainelor terestre! Culmea ironiei face ca hainele de pușcăriaș, care în ochii dușmanilor mei reprezintă rușinea supremă, să se fi înălțat împreună cu mine la statutul de libertate supremă! Un lucru este limpede: numai un Dumnezeu cu adevărat drept și preaplin de iubire ar fi putut face așa ceva. Încep să cred cu adevărat că există un asemenea Dumnezeu, deși este evident că acesta nu va simți niciodată nevoia de a-i întreba pe Hegel și pe Strauss dacă are dreptul să existe sau nu...

10. Lucrul care mă intrigă însă cel mai tare este faptul că fulgerul a apărut de fiecare dată când am pomenit numele marelui Oriental! Să fie oare acesta ceva mai mult decât fiul uman al lui Dumnezeu?

11. Dacă până și hainele sunt nemuritoare în această lume, nu ar fi exclus ca Iisus să însemne ceva mai mult decât aș fi putut bănui... Poftim, iar s-a produs fulgerul, și de data aceasta chiar mai puternic decât până acum! Mda, foarte ciudat!!!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !