Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.7.2020, 17:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 28.9.2010, 22:12    Post subject: Capitolul 11 - Noi gânduri pline de devoțiune față de Iisus. Aspirația lui Robert de a-L cunoaște pe Acesta Reply with quote

Capitolul 11
Noi gânduri pline de devoțiune față de Iisus.
Aspirația lui Robert de a-L cunoaște pe Acesta.
Lumina devine din ce în ce mai puternică


1. Robert continuă: „Oare este posibil ca El să se afle pe undeva prin apropiere, la fel ca și mine, comunicând cu mine printr-un fel de semnale electrice, ca și cum ar dori să ia legătura cu mine? Nu m-ar mira deloc ca acesta să fie adevărul, doar a fost un inițiat în misterele magiei egiptene, care i-au permis să cunoască până și cele mai subtile forțe naturale, lucru care ar explica inclusiv așa-zisele Sale miracole. Dacă osminienii aceia stupizi nu ar fi ars marea bibliotecă din Alexandria, cu siguranță aceste lucruri ar fi cunoscute de oameni.

2. Într-adevăr, așa cum eu am ajuns în această lume păstrându-mi înțelepciunea mea hegeliană și rongeană, Iisus trebuie să fie ajuns la rândul lui aici păstrându-și marea comoară a înțelepciunii dobândite pe pământ, cu ajutorul căreia încearcă acum să comunice cu mine, transmițându-mi mesajul că se află pe undeva prin apropiere, ba poate chiar că nutrește dorința de a mai cunoaște și altă ființă în acest vid total. Fără glumă, trebuie că nu i-a fost deloc ușor să se mulțumească numai cu augusta Lui prezență timp de circa 1840 de ani, El, care are un spirit atât de lucid și de treaz... O, spirit umanitar de o mare noblețe! Cum bine spune Biblia, nu sunt vrednic nici să îți leg șireturile de la sandale, dar oricum, ce mai contează în această lume, în care strălucirea și faima lumească nu par să aibă nici cea mai mică importanță?

3. Numele meu, la fel ca și al Tău, va fi onorat și admirat multă vreme pe pământ, de acum înainte, dar la ce ne folosește nouă acest lucru? În acest vid nesfârșit, tot ce putem face este să ne transmitem unul altuia semnale electrice printr-un fel de telegrafie fără fir, informându-ne astfel reciproc că ne aflăm aici, poate chiar la o distanță mai mică decât aș putea crede la ora actuală.

4. Dacă am reuși să ne apropiem unul de celălalt, compania fiecăruia dintre noi i-ar ajunge celuilalt pentru totdeauna! Două suflete dintre cele mai nobile și extrem de asemănătoare nu pot decât să se înțeleagă perfect reciproc, conversând și petrecându-și astfel mai ușor timpul. În acest fel, eternitatea le-ar părea mai scurtă, ba chiar ar prinde ceva culoare! Ce folos însă, dacă nu reușim să luăm legătura unul cu celălalt...

5. Cine știe câte alte spirite rătăcesc prin acest vid nesfârșit, la fel ca noi? Poate chiar și marile corpuri cerești au fost cândva așa cum suntem noi acum. După ce au trecut trilioane de ani tereștri, din acești atomi nenumărați s-au format corpurile lor, în care continuă să locuiască spirite sau suflete similare nouă, în jurul cărora s-au format aceste lumi agregate.

6. Poate că Tu însuți, marele meu prieten, ai devenit după acești aproape 2000 de ani care s-au scurs de la moartea Ta o micuță cometă, capabilă să genereze fulgere din propriul său câmp magnetic? Mie unul se pare că îmi va mai trebui foarte multă răbdare până să ajung la același statut ca și Tine, căci abia am reușit să acumulez câțiva metri de atmosferă în jurul meu, dar cine știe, poate când Tu vei deveni o planetă matură, eu voi fi un micuț satelit care va orbita în jurul Tău... Iar dacă, după miliarde de ani pământești, Tu vei deveni un soare luminos, eu aș putea fi planeta cea mai apropiată de Tine, așa cum este Mercur de Pământ!

7. Probabil aceste speranțe ale mele sunt deșarte, dar ce altceva aș putea face decât să sper și să aștept răbdător? În această împărăție eternă, singura alinare sunt speranțele eterne, dacă nu vrei să cazi în cea mai adâncă depresie din cauza plictiselii.

8. Hei, dar ce văd? Acea regiune situată la foarte mare distanță de mine pare să devină din ce în ce mai strălucitoare, ba parcă chiar să se apropie de mine. Este într-adevăr fermecătoare, așa cum bănuiam mai devreme.

9. Iisus, marele meu prieten - oho, un nou fulger, dar de-acum m-am obișnuit... Ce spuneam? Da, marele meu prieten, care până acum a ajuns probabil o micuță cometă, a sesizat probabil dorința mea arzătoare și face acum toate eforturile pentru a se apropia de mine, atrăgându-mă astfel în sfera Lui gravitațională, împreună cu ceilalți atomi eterici din regiunea mea, pentru a deveni astfel o lume completă. Cine știe câte astfel de suflete nu a atras deja până acum în jurul Lui? Nu m-ar mira deloc ca așa să se fi petrecut lucrurile, căci de la moartea Lui și până în prezent au existat destule suflete nobile care au părăsit pământul și au ajuns în această regiune subtilă.

10. Dacă îi este atât de ușor să mă atragă pe mine în sfera Lui de influență, înseamnă că la fel a procedat și cu ceilalți discipoli ai Lui, respectiv cu toți creștinii care au parcurs - la fel ca și mine - adevăratul drum al crucii! Cine știe, s-ar putea să am parte chiar de foarte multă companie în preajma Lui, lucru care, între noi fie vorba, m-ar bucura nespus!

11. Se pare că se întâmplă ceva, căci acea regiune particulară se apropie din ce în ce mai mult de mine, devenind totodată din ce în ce mai strălucitoare, încep deja să disting niște forme, un fel de munte înconjurat de niște movile mai mici! Slavă cerului, în felul acesta voi avea din nou sub picioare un sol ferm!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !