Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Predicile Domnului Iisus Hristos - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 29.9.2010, 02:23    Post subject: Prefata Reply with quote

Prefață


După Jakob Lorber, faimosul mistic austriac care a trăit în secolul XIX (1800-1864), unul din puținii oameni care au auzit Cuvântul Interior, notându-l în scris, pentru contemporani și pentru posteritate, a fost Gottfried Mayerhofer.

Mayerhofer a receptat majoritatea revelațiilor sale prin inspirație divină. Cele mai importante dintre acestea au fost sintetizate în lucrările: Lebensgeheimnisse (Secretele vieții), Schopfungs-geheimnisse (Secretele creației), Kennzeichen der zeit (Semnele timpului), dar mai presus de toate, Predigten des Herrn (Predicile Domnului) — lucrarea de față.

Gottfried Mayerhofer s-a născut în noiembrie 1807, fiind fiul unui ofițer bavarez de rang înalt. După ce și-a încheiat studiile, consacrate îndeosebi matematicii, tânărul Mayerhofer a urmat cariera militară, la fel ca tatăl său. Când prințul bavarez Otto, ales rege al Greciei, s-a deplasat la Atena, în anul 1833, Mayerhofer l-a urmat în calitate de comandant al suitei regale. Aici, s-a însurat cu Aspasia d’Isay, fiica unui angrosist din Atena.

Șederea sa în Grecia a fost însă de scurtă durată. Când socrul său și-a transferat afacerile în Trieste, în anul 1837, mutându-se cu întreaga familie, Mayerhofer s-a decis — după ce a opus o oarecare rezistenț㠗 să renunțe la slujba sa și să se mute la Trieste, la insistențele soției sale, care era foarte atașată de tatăl său. Guvernul grec nu plătea pensii în alte țări, așa că Mayerhofer a ajuns complet dependent din punct de vedere financiar de averea soției sale.

Mayerhofer a trăit timp de 40 de ani la Trieste, până la moartea sa din anul 1877. În timpul acestei lungi perioade de pensionare, el s-a devotat studiilor sale favorite: muzica și pictura. Treptat, interesul său predominant s-a orientat însă către aspectele spirituale ale vieții.

Această înclinație către spiritualitate a fost puternic alimentată de scrierile lui Jakob Lorber, pe care Mayerhofer le-a descoperit la Trieste. Cu cât studia mai mult lucrările misticului austriac, cu atât mai mare devenea entuziasmul său pentru revelațiile primite prin intermediul Cuvântului Interior și cu atât mai interiorizată devenea natura sa lăuntrică. Datorită acestei aspirații ieșite din comun, Mayerhofer a atins în scurt timp starea de trezire interioară, în martie 1870, el a auzit pentru prima oară vocea Domnului în inima sa. Timp de șapte ani, până la moartea sa din anul 1877, el a slujit Vocii ca un „scrib" credincios.

Maniera în care auzea Vocea Interioară era absolut remarcabilă, înainte de a simți nevoia de a trece la masa de scris, în fața ochilor săi spirituali apăreau imagini clare ale subiectului care urma să fie tratat. Din păcate, atunci când nota în scris imaginile văzute, claritatea acestora pălea considerabil. Aceasta este considerată principala cauză a imperfecțiunilor care pot fi găsite în scrierile sale.

Într-o scrisoare adresată unui prieten, Mayerhofer a explicat parțial maniera în care „aude" Cuvântul Interior: „Referitor la ultimele revelații, care nu ți s-au părut la fel de convingătoare ca și cele din textul intitulat Lumina, viața și iubirea, trebuie să ții cont de faptul că majoritatea prietenilor mei nu sunt la fel de evoluați din punct de vedere spiritual ca și tine. În grația Lui infinită, Domnul îmi prezintă informații care pot fi parțial înțelese de către contemporanii mei, în timp ce unele dintre ele nu vor putea fi înțelese decât mai târziu, cine știe când și în ce condiții, fiind menite să ofere o educație graduală, pas cu pas. De pildă, de multe ori receptez texte care nu aduc nimic nou, dar prezintă revelațiile anterioare într-o cu totul altă lumină. Atunci când receptez aceste informații, mă aflu întotdeauna într-o stare de pasivitate totală, neștiind ce anume va urma. Simt mai întâi o stare de mare agitație interioară și dorința de a mă așeza la masa de scris, și abia după ce iau pana în mână aud Cuvântul Domnului, fără să știu însă de la bun început urmarea sau finalul textului. Pur și simplu, aud câte un cuvânt pe rând. Spre exemplu, Cuvântul Interior îmi spune: ― Citește capitolul 3, versetul 7, din Evanghelia lui Ioan!". Nefiind un bun cunoscător al Bibliei, sunt nevoit să iau cartea sfântă și să citesc versetul respectiv, după care receptez comentariul divin la adresa acestuia. Aceasta este maniera în care receptez aceste dictări inspirate, fără să mă implic în nici un fel și fără să cunosc dinainte ce anume va fi discutat și în ce fel". Această explicație indică cu claritate că mesajele primite de Mayerhofer sunt de inspirație pur divină, nefiind în nici un fel produsul imaginației sale. De altfel, acest lucru este confirmat și de analiza grafologică a manuscriselor sale originale, care demonstrează că acestea au fost scrise extrem de rapid și fluent, neconținând decât foarte puține corecturi de mână.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !