Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Predicile Domnului Iisus Hristos - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 29.9.2010, 02:35    Post subject: Capitolul 1 - Semnele viitorului Reply with quote

Capitolul 1
Semnele viitorului

"Sfântul Luca XXI" 25-26: „Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre popoare, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor. Oamenii își vor da sufletul de groază, în așteptarea celor ce vor veni pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi zguduite”.
(23 noiembrie 1871)

Acesta este textul evanghelic cu care începe de regulă anul ecleziastic. El este citit credincioșilor în prima duminică de după Bunavestire, fiind explicat în fel și chip, în funcție de scopul și intențiile predicatorului. Deși mulți preoți vorbesc de semne și de miracole, foarte puțini sunt cei care înțeleg la ce se referă acestea și în ce fel vor anunța ele timpurile care vor urma. Cei mai mulți predicatori își aleg exemplele cu care ilustrează explicațiile date din viața politică a vremii, încercând să explice astfel aspectele spirituale cu ajutorul unor exemple lumești. Această modalitate de a înțelege lucrurile este la fel de stupidă ca și încercarea de a explica lumea spirituală cu ajutorul celei materiale, deși realitatea este chiar pe dos, întâmplările din lumea voastră materială fiind rezultatul unor cauzalități spirituale.

Ascultați, copiii Mei: atunci când am vorbit pentru prima oară de semne, în vremea întrupării Mele pământești, anticipând distrugerea Templului evreilor, foarte puțini au fost cei care M-au crezut, căci ei nu Mă cunoșteau. La fel stau lucrurile și la ora actuală, căci marea majoritate a oamenilor nu înțeleg Cuvintele Mele și așteaptă cu totul alte semne decât cele la care mă refer Eu.

Acum 2000 de ani am prezis distrugerea templului din Ierusalim și sfârșitul poporului evreu ca națiune independentă. Le-am spus atunci evreilor că felul în care respectă ei legile religioase este contrar spiritului indicat de Moise și de profeți, motiv pentru care aceste practici vor trebui curmate și înlocuite cu o interpretare corectă a legilor. Acesta a fost de altfel principalul motiv pentru care M-am întrupat personal, sacrificându-Mi apoi viața pe pământ.

Din păcate, evreii nu au vrut să renunțe atunci la obișnuințele lor și la maniera în care își aplicau credința și religia. Pentru ei, templul din Ierusalim reprezenta însuși edificiul spiritual al religiei. Ceea ce se întâmpla însă în acest templu era contrar spiritului divin, neslujind decât intereselor personale ale preoților și fariseilor, motiv pentru care a trebuit să fie distrus, astfel încât oamenii să nu se mai complacă în apele mlăștinoase, stătute, ale pasiunilor lor lumești (inferioare). Noul templu, spiritual și etern, a cărui piatră de temelie am pus-o chiar Eu, prin viața Mea pământească, nu putea fi construit decât pe ruinele vechiului templu.

După ridicarea Mea la cer, semnele au continuat să apară pe pământ, fiind la fel de prezente și astăzi. De altfel, ele vor continua până la a doua Mea venire, scopul lor nefiind altul decât acela de a-i determina pe oameni să se convertească. Nu a sosit încă timpul ca actualul templu, respectiv Roma și establishment-ul religios al acesteia (n.n. biserica romano-catolică), să fie distrus în tot acest răstimp, multe inimi individuale au fost iluminate de raza care prevestea venirea noilor timpuri, dar Roma a rămas un loc întunecat, incapabil să primească lumina divină.

Ceea ce s-a întâmplat aici în timpul ultimelor aproape 2000 de ani este comparabil cu ceea ce s-a petrecut în Ierusalim unde puterea romană a respectat multă vreme religia și obiceiurile evreilor, dându-le mână liberă. Deși conștienți de putreziciunea Romei, conducătorii puternici ai lumii nu și-au propus să distrugă Roma, ci au preferat să se folosească de ea în propriul lor interes. Lucrurile se vor repeta însă identic: la fel cum evreii au provocat cândva, prin atitudinea lor stupidă și orgolioasă, distrugerea templului din Ierusalim, edificiul ocupantului „infailibil" (*1) al scaunului Sfântului Petru din Roma se va prăbuși la rândul lui, datorită orbirii și infatuării asistenților acestuia" lăsând din nou cale liberă învățăturilor Mele.

Ceea ce s-a petrecut cândva, la prima Mea venire pe pământ, se va repeta. Vor fi într-adevăr semne care vor indica apropierea acestor timpuri, și fericiți vor fi cei care le vor înțelege și le vor aplica în beneficiul lor și al semenilor lor!

Din punct de vedere spiritual, prezicerile vor începe să se împlinească - de fapt, acest proces a și început - prin exact aceleași simptome ca și cele care s-au petrecut în timpul pelerinajului Meu pe pământ. Primele semne care au apărut atunci (și care se vor repeta și acum) au fost războaiele și revoltele, persecutarea adepților Mei, teama de viitor și tot felul de boli și de epidemii. Nu Eu sunt cel care trimite aceste semne, ci oamenii sunt cei care le provoacă, prin nerespectarea Cuvântului Meu divin, care nu poate fi schimbat, fiind imuabil. Vântul libertății spirituale a început să bată astăzi din nou, pătrunzând în inimile oamenilor. Drepturile oamenilor, călcate în picioare atâta vreme, vor începe din nou să fie respectate, nemaiputând fi apanajul unei singure clase, cea aflată la putere.

Chiar și un vierme se zvârcolește atunci când este călcat în picioare. Ei bine, conducătorii politici și cei ai bisericii și-au călcat prea multă vreme în picioare supușii, ca pe niște viermi, încercând să-i subjuge complet și nerespectând demnitatea umană, pe care au considerat-o apanajul lor exclusiv. Au mers însă prea departe. Chiar și ei și-au dat seama de acest lucru, încercând la ora actuală să îndrepte lucrurile, de teamă față de posibilele consecințe ale faptelor lor, dar este prea târziu! La fel cum s-au petrecut cândva lucrurile în Ierusalim, acești puternici ai zilei vor culege roadele a ceea ce au semănat.

La vremea aceea Mi-am sfătuit discipolii să fie cumpătați în toate, să-și păstreze trupurile și sufletele curate și să nu le folosească greșit, astfel încât să își poată păstra puritatea primordială în fața Fiului Omului, atunci când acesta va veni.

Același sfat vi-l adresez vouă astăzi: „Vegheați și rugați-vă, pentru ca să nu cădeți în tentație!" Păstrați-vă puritatea interioară și amplificați-vă puterea prin credința voastră în iubirea și compasiunea Mea divină, convinși că oricât de teribile vor fi evenimentele care vor urma, Eu nu îi voi pedepsi niciodată pe cei care Mi-au respectat învățătura cu încrederea unui copilaș, aplicând-o cu o ardoare plină de credință.

Semnele timpului vor trece pe lângă voi, neafectându-vă în nici un fel, dar numai dacă veți învăța să vă adaptați corpul fizic, astfel încât să reziste la un număr cât mai redus de nevoi, orientându-vă în schimb către evoluția ființei voastre spirituale. Dacă veți adopta această atitudine, veți putea și voi - la fel cum au făcut cândva discipolii Mei - să îmi slăviți măreția, iubirea și grația, chiar în mijlocul ruinelor fumegânde ale splendorilor acestei lumi, în urma marii bătălii în care materia va fi înfrântă, dar spiritul va fi eliberat. Amin.


(*1) Papei.)
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !