Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Predicile Domnului Iisus Hristos - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 29.9.2010, 02:45    Post subject: Capitolul 2 - Întrebarea lui Ioan Botezătorul Reply with quote

Capitolul 2
Întrebarea lui Ioan Botezătorul

Sfântul Matei XI" 2-6: „Și Ioan, auzind din închisoare despre lucrările lui Hristos, a trimis să-L întrebe prin ucenicii Săi: “Tu ești Acela care vine sau să așteptăm pe altul?” Iisus a răspuns și le-a zis: “Duceți-vă și spuneți-i lui Ioan ce auziți și ce vedeți; orbii văd, șchiopii umblă, leproșii sunt curățiți, surzii aud, morții sunt înviați și săracilor li se predică Evanghelia. Ferice de aceia pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire”. Sfântul Matei XI" 27-30: „Toate lucrurile Mi-au fost date de Tatăl Meu; și nimeni nu cunoaște deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel, nimeni nu cunoaște deplin pe Tatăl, afară de Fiul și acela căruia vrea Fiul să i-L descopere. Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară”.

(4 decembrie 1871)

Pe când se afla în închisoare, Ioan a trimis la Mine câțiva discipoli ai săi pentru a Mă întreba dacă Eu eram Mesia cel promis, care urma să îi elibereze pe oameni de opresiune și să-i înalțe la acea demnitate spirituală pentru care au fost, de fapt creați, sau dacă trebuia așteptat un altul.

Această întrebare, dacă Eu am fost într-adevăr acela despre care au vorbit profeții, a apărut din nou în aceste zile în mințile celor cărora le lipsește înțelegerea justă. Ei încep să intuiască faptul că există o stare spirituală mai înaltă, care va fi instaurată în curând pe pământ și care va înlocui parțial vechile obiceiuri religioase tradiționale, readucându-le în matca lor primordială, motiv pentru care își trimit discipolii în lung și în lat ca să întrebe, la fel cum au făcut cândva adepții lui Ioan: „Tu ești Acela care vine, sau să așteptăm pe altul?"

Acești adepți ai învățăturii religioase autentice sunt încă marcați de principiile care le-au fost impregnate din copilărie și care nu reușesc să surprindă întotdeauna miezul învățăturilor Mele, creându-le o adevărată stare de confuzie interioară (la fel ca și ceremoniile care le însoțesc).

Deși sunt lideri ai marilor mișcări religioase, acești adepți nu sunt încă pe deplin eliberați de prejudecăți. Ei Mă întreabă în inimile lor: „Oare facem bine ce facem, sau nu?" Iată ce le răspund Eu, prin intermediul slujitorilor Mei actuali, care Mă ajută să îmi prezint din nou învățătura, explicând-o încă o dată: „Priviți faptele Mele. Priviți felul în care copiii Mei înțeleg iubirea de Dumnezeu și de aproapele lor. Priviți miracolele pe care le săvârșește puterea voinței în anumiți indivizi. Chiar dacă nu se compară întru totul cu cele săvârșite cândva de mâna Mea, ele sunt totuși de natură să creeze multă nedumerire în mințile savanților voștri materialiști". Acum 2000 de ani le-am spus discipolilor Mei: „Sunteți ca niște copii! Ați cântat, și tovarășii voștri de joacă nu au vrut să danseze; ați jelit, dar ei nu au vrut să plângă alături de voi!" La fel vă spun și vouă: „în mințile voastre copilărești, voi sperați și credeți că majoritatea oamenilor vă vor urma liderii; dar veți vedea că lucrurile se petrec exact pe dos! Chiar dacă veți jeli alături de liderii voștri, nu veți reuși să smulgeți nici măcar o lacrimă de la ceilalți și nu veți trezi mila în sufletele lor!"

Așa cum s-au petrecut cândva lucrurile, așa se petrec și astăzi, și la fel se vor petrece întotdeauna: împărăția lui Dumnezeu trebuie cucerită cu forța! Vechiul Adam trebuie anihilat cu forța și noul Adam trebuie să se nască dintr-o voință puternică; în caz contrar, toate eforturile de schimbare interioară rămân zadarnice. Compromisurile, de genul aderării parțiale la doctrina Mea autentică, dublată de respectarea vechilor obișnuințe, nu pot funcționa. Eu sunt spirit pur, iar cei care doresc să Mă slăvească trebuie să o facă întru spirit și adevăr. Prin slăvire întru adevăr înțeleg o credință de nezdruncinat, marcată de o voință de neclintit. Numai cei care pătrund în cer prin forță vor putea lua în posesiune împărăția.

La fel ca pe vremea aceea, oamenii de astăzi au o idee greșită despre Ioan Botezătorul - antemergătorul Meu, - și despre Mine însumi. Ei l-au privit atunci pe Ioan din punctul lor de vedere, lumesc, și M-au considerat pe Mine drept o persoană care le va îmbunătăți condițiile de viață pământești. Orice antemergător și orice luptător ferm în numele învățăturii Mele va fi nevoit să plătească același preț ca și Ioan; va fi înțeles la fel de puțin cum sunt Eu, deși am pășit în mijlocul vostru, continuând să Mă revelez apoi vouă, direct și indirect, prin intermediul slujitorilor și scribilor Mei.

Deși majoritatea oamenilor au ajuns să cunoască învățăturile Mele, ei încearcă în permanență să le adapteze la viața lor astfel încât să nu facă nici un sacrificiu pentru a deveni discipolii sau copiii Mei.

Ceea ce v-am spus cândva cu referire la orașul lui Iuda este la fel de valabil și astăzi, aplicându-se marilor orașe de pe planeta voastră. Acolo unde ar fi trebuit să existe cea mai mare iluminare posibilă nu domnește decât întunericul cel mai profund. În orașele în care Mă revelez direct oamenilor sunt cel mai mult ignorat, la fel cum s-au petrecut lucrurile în Cana, acolo unde am săvârșit primul Meu miracol public.

Deși s-au scurs aproape 2000 de ani, umanitatea nu s-a schimbat deloc.

V-am spus cândva: „Nimeni nu îl cunoaște pe Fiul, decât Tatăl; și nimeni nu îl cunoaște pe Tatăl, decât Fiul." În mod regretabil, la fel stau lucrurile și astăzi: „Numai iubirea divină, aflată la unison cu înțelepciunea activă, Mă cunoaște pe deplin, în toată profunzimea Mea. Cine dintre voi a atins însă această iubire divină și această înțelepciune plenar activă?"

Oamenii doresc să Mă descopere, dar nu știu unde să Mă caute. Atât conducătorii acestei lumi cât și cei care se lasă conduși sunt plini de prejudecăți, ochii lor fiind acoperiți cu o triplă eșarfă, la fel ca și cei ai lui Moise. Oricât de mult aș încerca Eu să o ridic de pe ochii lor, strigându-le: „Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă!" - ei nu înțeleg chemarea Mea, căci nu cunosc vocea păstorului lor, fiind precum o turmă rătăcită, care nu va ajunge la lumina iubirii, adevărului și conștiinței pure, decât după o îndelungată bâjbâială prin întuneric.

Ce v-am spus cândva se aplică și astăzi: „Aceste lucruri vor fi ascunse de cel înțelept și de cel prudent, nefiind revelate decât celor simpli, care le vor căuta în inimile lor".

Toți reformatorii care îi conduc la ora actuală pe credincioși, sperând în îmbunătățirea condițiilor spirituale pe pământ, vor fi nevoiți să renunțe în curând la ideile lor mărunte, la fel ca și cei care îi urmează. Vor fi siliți să treacă cu toții prin multe experiențe amare, până când vor înțelege cuvintele pe care le-am rostit cândva: „Jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară." Învățați de la Mine ce înseamnă spiritul blândeții, al bunătății și al iubirii pentru semenii voștri, inclusiv spiritul toleranței pentru cei de alte religii, căci numai așa veți descoperi pacea interioară, transmițând-o apoi altora, care nu au descoperit-o încă.

La fel ca în acele timpuri, când înainte de anii Mei activi Ioan a predicat în deșert toate aceste adevăruri, ca un veritabil antemergător al Meu, la ora actuală antemergătorul Meu (care precede a doua Mea venire pe pământ) sunt revelațiile directe, receptate individual.

Vântul spiritual a început din nou să bată. El vine direct din cerul Meu și are drept scop curățarea atmosferei voastre spirituale, încărcată de vapori malefici. Acest vânt spiritual este cel care trezește, purifică și vestește noua eră, în care umanitatea se va apropia de destinația ei spirituală și va înțelege în sfârșit semnificația adevărată a religiei, inclusiv ce înseamnă slăvirea Mea întru spirit și adevăr.

La ora actuală, oamenii continuă să se cramponeze de ceremonii și de ritualuri, semn că trăiesc încă într-o atmosferă extrem de materialistă, nedorindu-și și neînțelegând decât ceea ce este material. Ei nu vor înțelege cât de mult s-au rătăcit de pe calea cea dreaptă decât atunci când vor primi o educație spirituală corespunzătoare, realizând că Eu, în calitatea Mea de spirit, nu am nevoie de asemenea expediente materiale pentru a comunica cu ei. Ei sunt singurii responsabili pentru cuvintele pe care le-am rostit cândva, potrivit cărora Tatăl nu poate fi cunoscut decât de Fiul (adică de Mine), iar acesta din urmă nu poate fi cunoscut decât de Tatăl, deși atunci când am stat pe pământ, le-am predat personal discipolilor Mei cum poate fi transmisă această cunoaștere oamenilor, căci toți poartă în inimile lor o scânteie din Sinele Meu divin care îi îndeamnă în permanență să devină una cu Mine.

Explicațiile care vor urma, menite să fie aprofundate câte una în fiecare duminică a anului ecleziastic, vă vor ajuta să înțelegeți că educația spirituală a umanității avansează în etape și că voi înșivă - purtați de curentul spiritual - ați parcurs deja o parte din drumul către iluminare, urmând să deveniți ființe spirituale. De altfel, acesta este unicul motiv pentru care v-am creat și v-am educat personal, fiind destinația voastră finală.

Așadar, treziți-vă, copiii Mei! Nu vă astupați urechile în fața vocii care strigă în pustie, adică a acestor dictări pe care vi le ofer cu atâta generozitate! Treziți-vă și ascultați vocea celestă care urmărește să vă demonstreze că și voi sunteți de origine divină, că destinația și menirea voastră finală nu constau în nici un caz în a trăi numai pentru cele lumești.

Vântul spiritual a început să bată, trezind inimile oamenilor. Deși cei mai mulți dintre ei nu reușesc să-i înțeleagă mesajul, voi, cei capabili să înțelegeți acest mesaj nu ar trebui să rămâneți surzi în fața lui. Treziți-vă și aruncați balastul lumii materiale cât mai departe de voi! Înainte de toate, voi sunteți spirite pure, locuitori de drept ai unei alte lumi mai mari, practic infinită și eternă. Nu uitați că această viață trecătoare trăită pe pământ nu reprezintă altceva decât o viață de încercare, o școală! Esența voastră, cea mai mare parte a ființei voastre, vă așteaptă într-o altă lume, în care soarele nu apune niciodată, în care noaptea nu se lasă și în care unicul stimulent al vieții este lumina, adică iubirea, care penetrează toate sferele cerești.

Ascultați cuvintele Mele și Îngăduiți-Mi să vă ajut să înțelegeți semnificația celor rostite de Mine acum aproape 2000 de ani, dezvăluindu-vă conținutul lor spiritual suprem. Aceste cuvinte sunt dovada cea mai vie a iubirii Mele părintești pentru voi, copiii Mei. Încă din acele vremuri am încercat să le arăt evreilor cât de mare este iubirea Creatorului pentru copiii Săi, dacă este privit ca Părinte. Din păcate, ei nu M-au înțeles, iar la ora actuală, umanitatea Mă înțelege chiar mai puțin.

Am spus atunci că: „Jugul Meu este ușor!" și vă repet astăzi același lucru: „Cum ar putea fi altfel jugul impus de iubire? Nu devine o povară mai ușoară atunci când iubirea te ajută să o duci?"

Încercați să înțelegeți acest mesaj! Renunțați la lumea exterioară, care nu vă poate oferi decât plăceri efemere, ce nu durează niciodată prea mult. Odată cu dobândirea posesiunilor lumești râvnite, plăcerea anticipației dispare și satisfacția trăită se reduce aproape complet. Lucrurile se petrec cu totul altfel în lumea spirituală. Împărăția Mea este infinită. Posesiunile spirituale sunt nelimitate, iar progresul etern devine astfel posibil. Fiecare nouă etapă de evoluție conduce la o fericire mai mare, la o putere superioară și la o capacitate creatoare mai amplă.

În timp ce planul material presupune existența anumitor condiții și circumstanțe pentru a obține succesul dorit, progresul spiritual oferă întotdeauna șansa de a avansa, în timp ce în planul material depindem întotdeauna de alții. În cel spiritual principala sursă în care putem descoperi toate comorile lumii infinite a spiritului este chiar propria noastră ființă. Eu nu Mă pot revela vouă în calitatea Mea de Tată, Fiu și Spirit Suprem decât în interiorul ființei voastre. De această revelație depind pacea și echilibrul vostru interior, în lumina cărora toate necazurile vieții nu mai apar ca o pedeapsă, ci ca niște încercări necesare, menite să vă conducă spre o mai mare înțelepciune. Numai așa veți putea înțelege pe deplin cuvintele: „Veniți la Mine, voi, cei trudiți și împovărați!" Iubirea infinită și eternă a Tatălui ceresc v-a dat să duceți această povară, dar tot ea este cea care vă ajută să o purtați.

Suferințele și necazurile acestei vieți temporare nu mai apar în această lumină ca încercări îngrozitoare, ci ca binecuvântări oferite de Tatăl care nu dorește să facă din copiii Săi niște stăpâni ai acestei lumi, ci niște pionieri spirituali ai învățăturilor Sale de iubire, capabili să pătrundă în împărăția Sa eternă.

Lăsați aceste cuvinte să pătrundă în inimile voastre, căci ele vă vor conduce la realizarea supremă, care vă va ajuta să înțelegeți ultimele cuvinte citate la începutul acestui capitol: „Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară!" Amin.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !