Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:03
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Predicile Domnului Iisus Hristos - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 29.9.2010, 11:18    Post subject: Capitolul 7 - Copilul Iisus în Templu la vârsta de 12 ani Reply with quote

Capitolul 7
Copilul Iisus în Templu la vârsta de 12 ani

Sfântul Luca II  42-50: „Și când a fost El de 12 ani, s-a dus la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii. Apoi, după ce au trecut zilele, pe când se întorceau acasă, băiatul Iisus a rămas la Ierusalim și părinții Lui nu știau. Și socotind că era în ceata de călători, au mers cale de o zi și L-au căutat printre rudele și cunoscuții lor. Și negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim ca să îl caute. După trei zile, L-au găsit în templu, stând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și punându-le întrebări. Toți care-L auzeau rămâneau uimiți de priceperea și de răspunsurile Lui. Când L-au văzut, ei au rămas mirați, și mama Lui i-a zis: “Copile, pentru ce ne-ai făcut așa? Iată, tatăl Tău și cu mine Te-am căutat cu mare îngrijorare”. El le-a zis: “De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în cele ale Tatălui Meu?” Dar ei n-au înțeles vorbele Lui”.
(26 decembrie 1871)

Acest text este citat tot din Evanghelia lui Luca și se referă la cele trei zile pe care le-am petrecut în templu. V-am explicat în detaliu" acum câțiva ani" (Referire la una din lucrările lui Jakob Lorber: Cele trei zile petrecute de copilul Iisus la Templu.) ce anume am făcut acolo și despre ce am vorbit. De aceea, nu voi relua aici decât acele aspecte care se vor repeta, în corespondența lor spirituală, înainte de a doua Mea venire pe pământul vostru, fiind deja pe punctul de a se repeta. Voi încheia această predică spunându-vă ce aveți voi de câștigat în urma acestei repetări.

Ascultați-Mă, copiii Mei: v-am spus deja de multe ori că fiecare acțiune care s-a petrecut atunci, în perioada cuprinsă între nașterea Mea pe pământ și ridicarea Mea la cer, are o semnificație dublă, sau chiar triplă. Cuvintele și faptele Mele din acea epocă au avut o semnificație deosebită nu numai pentru poporul evreu, ci pentru toți oamenii din acea vreme, dar și pentru generațiile viitoare. Mai mult, ele trebuiau să fie o învățătură prețioasă pentru toate legiunile de spirite care îmi urmăreau acțiunile cu priviri curioase, pentru a vedea dacă și în ce fel voi reuși să îmi duc la bun sfârșit misiunea pe care Mi-am asumat-o.

Complet înlănțuit în trupul uman al unui locuitor al planetei pământ, trebuia să lupt împotriva pasiunilor naturii umane pentru a Mă elibera de ele, reîntorcându-Mă apoi din nou, plenar spiritualizat, în împărăția din care am provenit. La fel ca oricare alt copil care trăiește pe pământ, trebuia să îmi perfecționez gradat sufletul, să descopăr un set de principii și de valori conceptuale care să Mă ajute să îmi adaptez sufletul la Spiritul Meu, astfel încât la sfârșitul misiunii Mele pe pământ să le demonstrez spiritelor că Mă pot întoarce în împărăția lor nu doar cu Spiritul Meu - deja perfect, ci și cu un suflet uman plenar spiritualizat.

Le-am demonstrat astfel celor din marea împărăție spirituală cum poate fi atins statutul de fiu, arătându-le prin exemplul Meu personal - prin lupta pe care am dus-o și prin suferințele prin care am trecut - cum poate fi atinsă fuziunea cu Mine (Principiul Divin) și cu ce preț.

Chiar dacă dezvoltarea spirituală a sufletului Meu uman (în care îmi înlănțuisem din proprie inițiativă Spiritul Divin) s-a produs mult mai rapid decât în cazul unui copil obișnuit, chiar dacă încă din primele zile ale copilăriei Mele am rostit cuvinte de mare înțelepciune, în condițiile în care alți bebeluși nici măcar nu știau să vorbească, chiar dacă am oferit explicații spirituale înțelepților acelei lumi, făcând inclusiv miracole (așa cum a fost cazul celor trei zile petrecute în templu), - nu trebuie să uitați că în Mine se afla într-o stare latentă Spiritul Divin, gata oricând să strălucească - la cea mai mică provocare, deasupra învelișului uman. În plus, vă reamintesc că Eu nu aveam la dispoziție o viață medie de om, la fel ca oricare altă ființă umană, ci numai 33 de ani, din care primii 30 am fost nevoit să-i petrec având grijă să îmi maturizez sufletul în vederea marii misiuni pe care Mi-am asumat-o, și abia în ultimii trei am putut să așez piatra de temelie pentru marea învățătură supremă fără de care lumea spirituală, și indirect și cea materială, nu și-ar mai fi putut continua existența.

Atunci când am creat universul, nu a fost suficient să aduc în existență spirite cu imense puteri și calități excepționale. Acestea trebuiau să afle care era scopul pentru care le-am creat și motivele pentru care le-am oferit o perfecțiune atât de mare, pentru a-și folosi cu înțelepciune calitățile, slăvindu-Mă pe Mine, Creatorul lor, și învățând să Mă înțeleagă pe Mine și creația Mea. Am coborât pe acest pământ al vostru și am făcut tot ce am făcut pe el pentru a putea crea stabilitate în marea împărăție a spiritelor, conferindu-i (la nivel general, dar și individual, fiecărui spirit în parte) adevărata valoare spirituală și învățând-o să recunoască materia ca nefiind altceva decât spirit condensat, care poate parcurge același drum către spiritualizarea completă chiar dacă trebuie să parcurgă o cale mai lungă, întorcându-se în final la Mine, ca o particulă din Sinele Meu spiritual.

De aceea, toate evenimentele care s-au petrecut la nașterea Mea și ulterior, fuga în Egipt și întoarcerea acasă, etc., nu au fost altceva decât etape individuale, menite să desăvârșească educația spirituală a sufletului pe care Mi-l asumasem. O asemenea etapă a fost și cea petrecută la templu, la vârsta de 12 ani, când le-am expus înțelepților din el gânduri și principii referitoare la viața religioasă care depășeau cu mult nu doar nivelul vârstei Mele, ci și pe cel al umanității din acele timpuri. Mulți dintre cei care M-au ascultat atunci au rămas pe gânduri, căci așteptarea poporului evreu pentru un Mesia era foarte mare, dat fiind că profețiile pe această temă se concentrau în general pe perioada în care am apărut Eu pe pământ.

Că evreii așteptau un cu totul alt Mesia este o altă poveste, deloc surprinzătoare dacă ținem seama că erau oprimați de multă vreme de o națiune străină, așteptând un eliberator. Din păcate, ei îl căutau pe Mesia privind în jos, în loc să privească în sus.

Acțiunile Mele din templu, când, în loc să răspund întrebărilor preoților, le-am pus Eu întrebări stânjenitoare, la care nu au știut să răspundă, au avut drept scop să le demonstreze acestora cât de superficială era cunoașterea lor referitoare la un domeniu în care pretindeau că dețin o cunoaștere exclusivă. Am făcut această demonstrație în templul din Ierusalim, principala scoală spirituală de la acea vreme, în fața unui număr mare de ascultători, pentru a arăta că Logosul (Cuvântul) - ca purtător al realității spirituale infinite - este mai presus de orice altă forță din univers. Am semănat astfel sămânța pentru învățătura Mea viitoare, cucerind deja câțiva adepți care Mi-au rămas credincioși întreaga viață. Ce-i drept, Mi-am făcut și dușmani printre fariseii și preoții din templu. Prin lupta dintre aceste două extreme, pâinea spirituală pe care am frământat-o atunci a crescut și a adus mai târziu fructele pe care le scontasem. Dacă toată lumea ar fi fost de acord cu Mine, în cea de-a patra zi nimeni nu și-ar mai fi adus aminte de Mine și de învățătura Mea, cu atât mai mult cu cât majoritatea celor de față nu Mă considerau altceva decât un băiețel sclipitor și cam obraznic.

M-am retras apoi sub masca unui tâmplar, distrăgând atenția de la Mine. Am avut motivele Mele pentru a acționa astfel, căci doream ca oamenii să uite de manifestările timpuri ale Spiritului Meu Divin, în special de cele din templu, pentru a putea confirma în calitate de om, prin cuvintele și prin faptele Mele, ceea ce nimeni nu ar fi crezut dacă venea de la un băiețel sau de la un tânăr.

Nici chiar Maria, mama trupului Meu, nu a înțeles cuvintele Mele atunci când i-am răspuns reproșului său plin de iubire, referitor la absența Mea și la căutarea lor disperată: „Oare nu știați că trebuie să fiu în cele ale Tatălui Meu?" Iosif și Maria erau prea devotați cultului iudaic, pe care îl confundau cu respectarea cutumelor și ritualurilor religioase, pentru a putea înțelege profunzimea cuvintelor Mele. Ei nu Mă cunoșteau, iar pe Tatăl Meu îl cunoșteau încă și mai puțin, căci în viziunea lor nu exista decât un singur Dumnezeu indivizibil. Chiar dacă Mi-ar fi recunoscut Sinele Divin, le-ar fi fost imposibil să înțeleagă această diviziune - între Mine și Dumnezeu, adică între Fiul și Tatăl.

Așa se face că atunci când Mi-am început misiunea (la vârsta de 30 de ani), când umanitatea se afla la sfârșitul unei etape și se pregătea de marea fuziune spirituală cu regatul spiritelor, Sinele Meu devenise suficient de matur pentru a-Mi permite să îmi duc la bun sfârșit menirea. Altfel spus, sufletul Meu fuzionase deja cu Spiritul Divin, acționând așa cum știți din Evanghelia lui Ioan, adică desăvârșind - pentru întreaga creație, nu doar pentru umanitatea - de pe această planetă - marea Mea învățătură, care consta în „restabilirea atributelor divine" explicarea conceptului de demnitate umană și spirituală în relație cu Creatorul tuturor lucrurilor, precum și a corelației dintre acestea. (Vezi „Marea Evanghelie a lui Ioan", n.r.)

Acesta a fost scopul învățăturii predate de Mine, de natură divină și permanentă, căci era oferită direct de Dumnezeu descendenților Săi divini, indicându-le acestora cum trebuie iubit Dumnezeu în calitate de Domn (Creator), dar și în calitate de Părinte.

Iar acum, copiii Mei, dacă ați înțeles de ce am venit personal în lumea voastră și de ce am acționat așa cum am făcuț-o la vârsta de 12 ani, voi reveni la epoca prezentă și vă voi explica semnificația actuală a copilăriei lui Iisus, precum și a întrebărilor puse de el preoților din templu.

Ascultați! Se întâmplă adeseori ca cineva să privească în zare, fără să observe însă ce se petrece în imediata sa apropiere; altfel spus, să nu vadă pădurea din cauza copacilor.

La ce servește copilăria? Ea reprezintă trezirea spiritului interior, când sufletul dorește să obțină cunoașterea intelectuală, cu ajutorul căreia să studieze lumea exterioară, fără a rămâne însă surd la vocea interioară care îl sfătuiește de multe ori să facă altceva decât îl mână dorințele sale.

La ora actuală, umanitatea se află exact în această etapă a copilăriei, care corespunde vârstei de 12 ani, în special dacă ne gândim la somnul credinței religioase. Mișcarea spirituală care se face din ce în ce mai puternic simțită acum, răspândindu-se în rândul unor mari mase de oameni, se manifestă printr-o mai atentă examinare a valorilor în care oamenii sunt dispuși să își investească credința, în întrebările pe care le pun autorităților spirituale, teologilor și scribilor care pretind că dețin cunoașterea și care nu sunt de fapt decât mai bine informați. Incapabile să răspundă întrebărilor puse, aceste autorități își propun să le rezolve punând la rândul lor alte întrebări.

Acest „al 12-lea an" vestește învățătura Mea matură, care va urma în curând. El le aduce unora o stare de pace sufletească, dar pe mulți îi aduce la o stare de disperare. Este vorba de aceeași putere a cuvântului: „La început a fost Cuvântul, și Cuvântul era la Dumnezeu, și Dumnezeu era Cuvântul". Dat fiind nivelul vostru de dezvoltare, cuvintele - aceste expresii ale formelor-gânduri - străpung inimile, dar trezesc în ele o mie de alte gânduri sau cuvinte.

Acum 2000 de ani, Eu nu am făcut altceva decât să arunc piatra pe culme; datorită greutății ei, ea a fost însă trasă înapoi în jos, continuând să se rostogolească și provocând o adevărată avalanșă. La fel se petrec lucrurile și cu cuvântul! Deși la început pare mărunt, el continuă să crească, trăgând totul după el în prăpastie. Așa cum o avalanșă curăță de zăpadă panta muntelui, permițând luminii soarelui să atingă din nou solul pământului-mamă, la fel, avalanșa produsă de gânduri și de cuvinte zdruncină edificiul artificial al amăgirii, iar strălucirea luminii divine a grației și iubirii poate ilumina din nou inima, încălzind-o și topind astfel gheața sub care era îngropată.

Aceasta este pregătirea pentru marele proces al purificării. Chiar și condițiile sociale, care derivă din cele spiritual-religioase, trebuie reformate și ajustate, prin reinstituirea drepturilor uman-divine.

Aceasta este semnificația „celui de-al 12-lea an" sau a primăverii care trebuie să preceadă vara fierbinte, în care fructele se vor maturiza, astfel încât să poată fi culese toamna.

Anul în care am împlinit 12 ani a fost anul primăverii Mele. Cei trei ani în care Mi-am predat învățătura au fost vara Mea, iar toamna, perioada recoltei, a fost simbolizată de ultimele 40 de zile pe care le-am trăit, până la ridicarea Mea la cer.

Aceleași etape va trebui să le parcurgeți și voi. Anii primăverii sau ai fermentației vor fi urmați de anii de vară, marcați de furtuni și de vânturi, dar în care fructele se vor coace, iar apoi de anii de toamnă, în care Eu, marele culegător, voi separa grâul de neghină, adunând fructele bune în cerul Meu spiritual, în trupuri celeste spiritualizate, și aruncându-le pe cele stricate în materia solidificată, de unde vor trebui să reînceapă același drum, de data aceasta însă mult mai lung, după ce l-au respins pe cel scurt. (Vezi „Cine este Dumnezeu…?", n.r.)

De aceea, aflați în primăvara vieții voastre spirituale, în care în inimile voastre predomină procesul de fermentare și de purificare, pregătiți-vă să faceți ceea ce am făcut Eu însumi la o scară mai mare. Eliberați-vă cât mai mult cu putință inimile de valorile lumești pentru a putea înfrunta cu o putere mai mare vânturile și furtunile care vor urma, specifice verii spirituale, ieșind din ele victorioși, la fel ca și plantele de pe câmp în urma furtunii, în acest fel, când va veni toamna, pomii voștri nu vor avea numai frunze goale, ci vor fi încărcați cu fructe dulci (cuvintele și faptele voastre), demne de niște copii ai Tatălui ceresc!

Aceasta este singura cale prin care îmi puteți cuceri iubirea, împărăția și pacea sufletelor voastre, crescând puternici ca niște copaci, capabili să înfrunte cele mai cumplite furtuni, și nu slabi ca niște trestii care se apleacă la cea mai mică briză.

Așa se explică existența timpului, a marii mișcări a minților și inimilor voastre, care vă îndeamnă să avansați către progresul spiritual. Ascultați apelul Meu, care vi se adresează din atât de multe direcții! El nu vă dorește decât binele și îl puteți urma cu ușurință, dacă aveți voința necesară, căci veți fi ajutați în permanență de grația Mea! Amin.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !