Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 3.10.2010, 11:45    Post subject: Capitolul 13 - Chemarea lui Robert. Apare Iisus. Sufletul despărțit de trup își regăsește fundamentul solid Reply with quote

Capitolul 13
Chemarea lui Robert. Apare Iisus.
Sufletul despărțit de trup își regăsește fundamentul solid de sub picioare.


1. Robert continuă: „Regiunea luminoasă se apropie din ce în ce mai rapid. Muntele pe care se află Marele Învățător al celei mai sublime morale este destul de înalt; ar putea avea vreo sută de metri, iar unul din versanții săi este cât se poate de abrupt și de stâncos. Cât despre delușoarele din jur, acestea ar putea fi confundate cu ușurință cu niște dune de nisip. Cea mai înaltă dintre ele abia dacă atinge zece metri. Întreaga zonă este foarte bine luminată, ceea ce mi se pare destul de ciudat. Dealurile par fosforescente, dar nu reușesc să văd câmpiile care stau la baza lor. Singurul lucru vizibil este o ceață cenușiu-verzuie, datorită căreia nu-mi dau seama cât de departe se întinde această regiune dincolo de zona deluroasă.

2. Bănuiesc că așa trebuie să arate orice corp ceresc nou format, de vreme ce își începe existența ca o cometă instabilă ce se învârtește în jurul soarelui. Este cert că aceste delușoare sunt conectate între ele la bază, dar mă întreb cum... Probabil că unicul locuitor al planetei, Marele învățător al moralei, va putea să-mi răspundă la aceste întrebări. Cred că m-am apropiat suficient de mult de El ca să mă audă dacă îl voi striga. Dacă voi reuși să intru în contact cu El, acest lucru îmi va face o plăcere maximă, și poate că și Lui... De altfel, chiar dacă nu mă va auzi din prima, asta nu înseamnă că nu voi putea repeta ori de câte ori voi dori acest strigăt!”

3. După acest raționament, Robert și-a dus mâinile la gură, făcându-și din palme un căuș ca să își amplifice cât mai mult vocea, după care a tras puternic aer în plămâni și a strigat cu toată puterea:

4. „Iisuse, Mare învățător al națiunilor de pe pământ! Dacă Tu ești într-adevăr cel care cred eu că ești și dacă îmi auzi vocea, vino la mine, împreună cu micuțul pământ pe care l-ai format în jurul Tău! Adevăr îți spun, în mine vei găsi cel mai mare admirator al Tău! Îți prețuiesc la culme înțelepciunea atât de profundă, dublată de o blândețe atât de mare, care Te-au ridicat cu mult deasupra tuturor persecutorilor Tăi și celor care ți-au succedat pe pământ, iar acest lucru cu atât mai mult cu cât soarta Ta a semănat destul de mult cu a mea. De fapt, au fost aproape identice! În sfârșit, Te iubesc mai presus de orice, căci Tu ai fost cel care mi-a adus prima rază de lumină în acest întuneric intolerabil, lucru pentru care nu îți voi putea mulțumi niciodată îndeajuns.

5. Dacă Tu ești într-adevăr Iisus, cel pe care îl iubesc mai presus de orice, atunci vino la mine! Haide, vino, ca să ne alinăm unul altuia singurătatea. În ceea ce mă privește, știu dinainte că înțelepciunea Ta fabuloasă îmi va aduce o mare alinare. Haide, vino, iubitul meu Prieten și Tovarăș de suferință!

6. Maestru al iubirii, care ai decretat ca unică lege iubirea! Dacă această iubire nu Te-a părăsit, așa cum nu m-a părăsit nici iubirea mea, atunci întâmpină-mă cu iubirea pe care ai propovăduit-o întotdeauna. Iar eu îți voi răspunde cu aceeași iubire, acum și de-a pururi!”

7. După această declarație plină de forță, micuța lume alcătuită din dealuri s-a deplasat rapid către dreapta, iar eroul nostru a putut pune piciorul pe ea, astfel încât, pentru prima dată de la violenta lui execuție, el s-a trezit din nou pe un sol ferm, mai precis pe muntele cel înalt, chiar la dreapta lui Iisus.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !