Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 09:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 3.10.2010, 11:48    Post subject: Capitolul 14 - Robert se adresează Domnului. Răspunsul lui Iisus. O problemă importantă de viață. Reply with quote

Capitolul 14
Robert se adresează Domnului.
Răspunsul lui Iisus.
O problemă importantă de viață.


1. După ce s-a trezit la dreapta Mea, eroul nostru a început să Mă privească din cap până în picioare, pentru a se convinge că cel pe care îl are în față este chiar acel Iisus pe care îl caută el. Într-adevăr, M-am prezentat în fața lui cu aceleași haine aproape rupte și cu cicatricele pe care și le-a imaginat de atâtea ori atunci când s-a gândit la Mine.

2. După ce M-a studiat o vreme, în ochi i-au apărut lacrimi. Când și-a mai revenit, Mi s-a adresat, cu o compasiune profundă în glas:

3. „O, dragul meu prieten și învățător suprem al umanității, care i-ai iertat chiar și pe dușmanii Tăi cei mai teribili, cu toate crimele lor odioase, datorită caracterului Tău de neegalat, punând păcatele lor pe seama orbirii și ignoranței lor!

4. Cât de severă trebuie să fie totuși Divinitatea, acel Părinte al Tău pe care ni L-ai lăudat de atâtea ori, cerându-ne să-L adorăm, dacă a îngăduit ca Tu, cel mai bun, cel mai perfect și cel mai nobil dintre oameni, să ajungi în acest vid teribil și întunecat timp de aproape 2000 de ani, și asta în aceleași condiții de sărăcie în care Te-ai zbătut încă din copilărie, deși ai reușit să Te înalți deasupra lor, atingând un umanism de o puritate și de o noblețe fără egal pe pământ!

5. O, Învățătorule Iisus, Maestrul meu perfect, pe care îl iubesc mai presus de orice! Te plâng pentru această sărăcie, dar Te și iubesc datorită ei! Într-un fel, este mai bine așa, căci dacă mi-ai fi apărut într-o stare de fericire parțială, m-aș fi simțit de-a dreptul ofensat la gândul că un Spirit de talia Ta nu a fost înălțat pe loc la statutul cel mai înalt în această lume a spiritelor, așa cum ar fi trebuit să se întâmple dacă ar fi existat o Divinitate cu adevărat justă, care le acordă tuturor răsplata cuvenită!

6. De vreme ce Te întâlnesc însă aici, exact așa cum ai părăsit pământul, înseamnă că circumstanțele din această lume sunt complet diferite de cele pe care ni le imaginăm noi. Se pare că după părăsirea corpului fizic, condiția în care ne-am aflat rămâne o necesitate care nu ne permite decât după o perioadă foarte lungă de timp să înțelegem care este baza existenței noastre.

7. Din acest punct de vedere, existența Ta actuală, la fel ca și a mea, par destul de lamentabile, căci așteptările noastre, rezultate din cunoașterea pe care am reușit să o dobândim, transcend cu mult posibilitățile voinței noastre. Din fericire, noi dispunem de un sentiment care ne ajută la realizarea convingerilor noastre și pe care în viața socială îl numim răbdare. Aceasta este pusă însă la grele încercări, dar despre toate aceste lucruri vom avea cu siguranță destul timp pentru a vorbi!

8. Mult iubitul meu prieten, ți-am spus care este părerea mea, așa cum m-am priceput mai bine. Te rog, spune-mi acum ce crezi Tu despre această stare în care ne aflăm amândoi și care mie unul mi se pare cât se poate de ciudată. Conversând în acest fel unul cu celălalt, eternitatea va trece mai ușor pentru fiecare dintre noi. De aceea, te rog, suflet filantrop și nobil, deschide-Ți gura sfântă și vorbește!”

9. Eu (Iisus) îi întind mâna lui Robert și îi spun: „Te salut cu căldură, mult iubitul Meu tovarăș de suferință! Adevăr îți spun, bucură-te că M-ai găsit și nu-ți mai face probleme. Este suficient că Mă iubești, considerându-Mă - în conformitate cu cunoașterea de care dispui la ora actuală - cel mai nobil și mai înțelept dintre oameni. Lasă tot restul pe seama Mea. Doresc să te asigur că orice încercări ne vor aștepta de acum înainte, toate vor fi exclusiv în avantajul nostru. Am studiat îndelung acest vid și îți pot spune cu toată certitudinea că am atins puterea de a-Mi folosi voința exact așa cum doresc, spre deosebire de tine, care te consideri încă foarte slab la acest capitol. Dacă ți se pare că arăt cam sărăcăcios și absolut singuratic, acest lucru se datorează exclusiv orbirii tale în această lume, pe care nu o cunoști aproape deloc. Pe măsură ce vederea ți se va îmbunătăți, fapt care se va întâmpla direct proporțional cu intensificarea iubirii tale față de Mine, vei ajunge să te convingi de puterea voinței Mele.

10. Dincolo de tot ce ai afirmat despre Mine și de tot ce ți-am spus până acum, doresc să-ți pun la încercare sentimentele, scop în care am să-ți pun o întrebare la care va trebui să-Mi răspunzi fără tăgadă, cât mai sincer posibil, lăsându-ți mai degrabă inima să vorbească, nu mintea.

11. Iar această întrebare sună astfel: ascultă, dragul Meu prieten și frate, cât timp te-ai aflat pe pământ, ai nutrit dorința cea mai sinceră de a-ți elibera frații de opresiunea excesivă la care îi supun conducătorii lor fără inimă. Deși nu ai ales cele mai potrivite mijloace pentru a-ți transpune în practică scopul, pe Mine Mă interesează întotdeauna mai degrabă țelul decât mijloacele folosite. Atât timp cât mijloacele folosite pentru atingerea unui scop nobil nu sunt absolut odioase, rezultatul atins rămâne corect în ochii Mei. Din câte știu însă, pe când te apropiai de îndeplinirea scopului tău benefic, dușmanii tăi te-au prins și te-au executat. În aceste condiții, nu mă surprinde deloc faptul că ai ajuns în această lume nutrind în suflet sentimente de răzbunare și de ură. De aceea, doresc să te întreb: dacă ai avea o putere deplină asupra căpitanului austriac care te-a condamnat la moarte, inclusiv asupra complicilor lui, spune-mi sincer, ce le-ai face?”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !