Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 22:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 3.10.2010, 12:19    Post subject: Capitolul 17 - Domnul îi recomandă lui Robert Blum: Supune-te autorităților. Robert pune la îndoială această poruncă. Reply with quote

Capitolul 17
Domnul îi recomandă lui Robert Blum: Supune-te autorităților.
Robert pune la îndoială această poruncă.
El încearcă să afle mai multe în legătură cu divinitatea lui Iisus.


1. Eu: „Ascultă-Mă, dragul Meu prieten și frate. Nu pot să te contrazic în nici un fel, căci felul tău de a gândi și de a acționa Mi se pare cât se poate de corect. Atunci când între un lider politic și supușii săi există o relație de tipul celei descrise de tine, ai întru totul dreptate să gândești și să te comporți așa cum ai făcut-o tu. Mă întreb însă: dacă situația ar fi diferită de cea pe care Mi-ai prezentat-o tu, ce ai mai avea de spus despre relația dintre stăpânitori și supușii lor?

2. Mi-ai declarat cu toată sinceritatea că tu judeci relația dintre cei care stăpânesc și cei care sunt stăpâniți exclusiv prin prisma poruncii Mele a iubirii, fără să-ți pese nici un pic de celelalte legi care ar putea exista în univers. În această privință nu pot fi de acord cu tine, din mai multe rațiuni.

3. Una dintre ele se referă chiar la propria Mea poruncă, care M-a făcut pe Mine însumi să Mă supun autorităților lumești, deși aveam puterea pentru a-i sfida, dacă Mi-aș fi propus acest lucru. Mai mult, pe când Mă aflam în templul în care se adunau impozitele, Eu le-am recomandat discipolilor Mei să îi dea Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu! La fel, le-am recomandat oamenilor, prin intermediul lui Pavel, să asculte de autorități, indiferent dacă acestea le impun legi foarte stricte sau mai moderate, căci nimeni nu poate deține pe pământ o astfel de autoritate decât cu acordul Tatălui Ceresc! Ei bine, ce ai de spus în privința acestor porunci, date tot de Mine?”

4. Robert: „Spirit nobil și umanitar, eu cred că intenția Ta atunci când ai dat aceste porunci a fost mai degrabă un raționament uman cât se poate de inteligent, având la bază dorința de a garanta în timp persistența doctrinei Tale și a credinței în Tine. Un lucru este cert: dacă Te-ai fi opus regilor atotputernici ai pământului, așa cum a făcut Iehova în Vechiul Testament prin gura lui Samuel, sublima Ta morală nu ar fi rezistat niciodată timp de aproape 2000 de ani, sub guvernarea arogantei biserici catolice, decât cel mult prin mijloace supranaturale, despre care romano-catolicii cunosc foarte multe lucruri. Cât despre adevărul inerent acestor porunci, Te las pe Tine să judeci singur cât de mare este acesta, căci nu eu am fost martorul ororilor noului Babilon!

5. Iată cum privesc eu lucrurile: dacă ai fi fost cu adevărat serios în ceea ce privește porunca de a ne supune autorităților, fie ele bune sau rele, ar fi trebuit să renunți anticipat la doctrina Ta extrem de liberală. Ar fi trebui să recunoști, de pildă, că oamenii sunt condamnați să rămână de-a pururi niște păgâni care trăiesc în bezna ignoranței, de vreme ce autoritățile le impuneau în acele vremuri să creadă în vechile zeități și să nu asculte de sublima Ta învățătură!

6. Știu că ai spus: «Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu», dar nu ai precizat ce anume merită să primească Cezarul, conform ordinii naturale a lucrurilor, și ce anume îi datorăm lui Dumnezeu. De aceea, i-a fost cât se poate de simplu Cezarului să își aroge fără nici un scrupul dreptul de a fi el însuși o Divinitate, fără să-și mai facă datoria ce deriva din funcția pe care o îndeplinea.

7. Oricum, declarația Ta din templu a fost mai limpede decât cea a lui Pavel, care a semănat mai degrabă cu un fel de teamă față de autorități. Dacă ar fi să luăm la modul literal această declarație, ar însemna că omul trebuie să înceteze să mai fie un creștin de îndată ce un astfel de prinț al lumii consideră că doctrina Ta reprezintă o amenințare la adresa dictaturii instituite de el, așa cum s-a și întâmplat cu doctrina romano-catolică profană de-a lungul secolelor.

8. Altminteri, Pavel a fost un om cu o înțelepciune ieșită din comun, așa că este greu de înțeles de ce a instituit această lege, care, între noi fie vorba, pare de-a dreptul absurdă în fața bunului simț. Căci, pe de o parte, stă scris că: «Voi sunteți cu toții frați, iar Domnul este unul singur!», dar pe de altă parte omul trebuie să se supună autorităților care îi privesc cu dispreț pe cei care li se supun.

9. Cele două afirmații, Prieten drag, se exclud reciproc. Poate fi adevărată ori una, ori cealaltă, dar nu amândouă simultan! Dacă omul este silit să le asculte pe amândouă, ar însemna că el trebuie să slujească la doi stăpâni, lucru absolut imposibil, așa cum ai afirmat chiar Tu cândva, sau să-și asume o natură duală și ipocrită, respectând voința prințului (autorității), dar numai formal și exterior, blestemând-o în același timp în sinea lui, căci spiritul îl îndeamnă să respecte partea mai liberală a doctrinei Tale. Această dublă măsură ar fi foarte greu de pus în practică, uneori de-a dreptul imposibil, și ar fi oricum foarte periculoasă.

10. Crede-mă, nobilul meu Prieten: eu am analizat această parte controversată a doctrinei Tale așa cum puțini alții au făcut-o, și am ajuns la concluzia că trebuie făcută o deosebire între ceea ce ai predicat Tu în mod liber, aceasta fiind tema principală a învățăturii Tale, și aspectele pe care Tu și prietenii Tăi ați fost nevoiți să le interpolați, date fiind timpurile periculoase în care ați trăit. Oricum, eu sunt și rămân cel mai fervent adorator al Tău, așa că am înțeles cum trebuie privită doctrina Ta cea mai pură! Spuneai mai devreme că Tu Te-ai supus autorităților lumești, în pofida puterii Tale absolute. Această afirmație este absolut adevărată, căci ai acceptat să fii crucificat, conform deciziei puterii vremelnice a acelor timpuri.

11. Dacă Te-ai fi putut opune sau nu cu adevărat arestării autorităților cu ajutorul puterilor Tale supranaturale, acest lucru îmi depășește puterea de înțelegere! Dacă miracolele făcute de Tine nu Ți-au fost cumva atribuite în urma unei idolatrii pe jumătate păgâne, ar rezulta că, de vreme ce erai inițiat în controlul puterilor cele mai subtile ale naturii, acestea îți stăteau întru totul la dispoziție. Pe de altă parte, prinderea și executarea Ta au aruncat o lumină ciudată asupra puterilor Tale miraculoase, care ofensează rațiunea oricărui gânditor uman, indiferent cât de iluminat este el. În ceea ce mă privește, eu și numeroși alții la fel ca mine nu am acceptat decât doctrina Ta cea mai pură, evitând orice alte ingerințe exterioare, ce semănau mai degrabă cu niște adăugiri exterioare păgâne.

12. Nu știu dacă am dreptate, dar sper să aflu acum de Ia Tine întregul adevăr. M-ar interesa de asemenea să aflu cât de autentică este Divinitatea Ta, dovedită aproape matematic de un anume Swedenborg* care a trăit în secolul al XVIII-lea. Mă rog, pentru un gânditor adevărat acest lucru pare de neacceptat, părând oarecum burlesc.

13. Gândește-te! Să fii o Ființă divină nelimitată, cu o inteligență, o înțelepciune și o putere la fel de infinite! Din punct de vedere logic, ar fi imposibil ca o astfel de Ființă nesfârșită și omniprezentă să se limiteze la persoana singulară a unui biet om! Mă întreb ce ființă cu capul pe umeri poate crede că Tu și Divinitatea absolută puteți fi absolut identici? Sunt de acord că poți fi Fiul lui Dumnezeu, căci orice om are dreptul să afirme acest lucru. Dar să pretinzi că ești simultan om și una cu Dumnezeu, asta mi se pare puțin cam prea mult!

14. Pe de altă parte, nu mă opun vehement acestui lucru, cu condiția să îmi demonstrezi autenticitatea lui. De vreme ce între lună și soare există atâtea lucruri pe care înțelepciunea umană nu poate nici măcar să le viseze, de ce nu ai fi Tu Ființa Divină supremă? Cine știe, poate că, așa cum spunea Hegel, Divinitatea adormită inițial în Tine s-a trezit și a devenit pe deplin conștientă de sine...

15. Sau poate a simțit nevoia să se manifeste în fața creaturilor Sale îmbrăcând Ea însăși o formă umană, pentru a fi văzută și înțeleasă de copiii Săi, fără ca cineva să interfereze în vreun fel cu înțelepciunea și cu puterea supremă a voinței Sale... Așa cum spuneam, orice este posibil, mai ales în această lume, în care existența pare să își asume o natură atât de bizară.

16. Mă întreb însă în acest caz de ce a permis Divinitatea care s-a întrupat într-un Om Divin să fie executată în mod rușinos de către o mână de evrei stupizi! Prietene, așa ceva pare greu să se întâmple chiar și între lună și soare! Ca să înțelegi un astfel de miracol, ar trebui să cauți ceva mai departe, între nebuloasele îndepărtate ale universului.

17. Eu nu cred însă că Tu ai afirmat cu adevărat așa ceva despre Tine însuți, căci știu foarte bine ce răspuns ai dat atunci când ceilalți Te-au întrebat dacă ești cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. Ai dat atunci răspunsul unui om înțelept: «Voi (adică nu Eu) sunteți cei care ați afirmat acest lucru». Cred că am înțeles perfect acest răspuns, cel puțin atât cât stă în puterea de înțelegere a omului: practic, ai recunoscut că ești o ființă umană de o puritate absolută, un veritabil spirit angelic, dar nu un semizeu păgân.

18. Nu este însă de mirare că oamenii din acele timpuri, care credeau încă în oracolul din Delphi, ascultau profețiile lui Thumin și Urim, și erau convinși că bastonul cu o vechime de aproape o mie de ani al lui Aaron din Chivotul înțelegerii continuă să dea roade. Ți-au atribuit o aură divină, căci trebuie să recunosc că înțelepciunea Ta nu a fost depășită de nimeni timp de aproape 2000 de ani! Dacă până și romanii, care erau niște oameni inteligenți, credeau că orice om mare este atins de suflul lui Dumnezeu, nu mă surprinde deloc faptul că evreii, compatrioții Tăi, care credeau orbește în făcătorii de miracole, Te-au considerat o ființă divină, de vreme ce ai făcut atâtea miracole în fața lor, a căror bază naturală ei nu o puteau pricepe, întrucât au pierdut complet orice cunoaștere autentică, de la Avraam încoace!

19. Cred că am răspuns așa cum trebuie la întrebarea Ta. Acum este rândul Tău. Te asigur că voi asculta cu nesaț fiecare cuvânt pe care îl vei rosti”. (* - Vezi „Iadul și Raiul” de Emanuel Swedenborg, n.r.)
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !