Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.4.2024, 13:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Predicile Domnului Iisus Hristos - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 8.10.2010, 02:59    Post subject: Capitolul 45 - Parabola nunții fiului de împărat Reply with quote

Capitolul 45
Parabola nunții fiului de împărat

Sfântul Matei XXII" 1-14: „Si Iisus, răspunzând, le-a vorbit iarăși în pilde. Și a zis: Împărăția cerurilor se aseamănă cu un împărat care a făcut nuntă fiului său. A trimis pe robii săi să cheme pe cei invitați la nuntă, dar ei n-au vrut să vină. A trimis iarăși alți robi și le-a zis: „Spuneți celor invitați: iată, am pregătit ospățul meu; juncile și vitele mele cele îngrășate au fost tăiate; toate sunt gata. Veniți la nuntă!” Dar ei, fără să le pese, au plecat: unul la holda lui și altul la negustoria lui. Ceilalți au pus mâna pe robi, și-au bătut joc de ei și i-au omorât. Când a auzit, împăratul s-a mâniat: a trimis oștile sale, a nimicit pe ucigașii aceia și le-a ars cetatea. Atunci, a zis robilor săi: „Nunta este gata, dar cei invitați n-au fost vrednici. Duceți-vă, deci, la răspântiile drumurilor și invitați la nuntă pe toți aceia pe care îi veți găsi!” Și robii aceia au ieșit la răspântii, au strâns pe toți cei pe care i-au găsit, și buni, și răi, și sala ospățului de nuntă s-a umplut de oaspeți. Împăratul a intrat să-și vadă oaspeții și iată acolo un om care nu era îmbrăcat cu o haină de nuntă. „Prietene, i-a zis el, cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?” Omul acela a amuțit. Atunci, împăratul a zis slujitorilor săi: „Legați-i mâinile și picioarele și aruncați-l în întunericul de afară! Acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților. Căci mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși!”
(26 aprilie 1872)

Prin această parabolă a nunții fiului de împărat am dorit să le atrag atenția fariseilor asupra consecințelor mașinațiunilor lor; căci ei credeau că nimeni nu-și dă seama care sunt intențiile lor. Scopul Meu era să îi ajut să se îndrepte, căci ei înțelegeau avertismentele de dincolo de parabole, în timp ce majoritatea oamenilor simpli nu erau capabili de acest lucru. Pe scurt, nu doream să le stric imaginea înaintea oamenilor de rând, atât timp cât mai erau capabili să se transforme în bine. Loviturile Mele mergeau de fiecare dată drept la țintă, așa că mânia lor a continuat să crească, până când le-a fost dat să îmi împlinească destinul, așa cum era predestinat să fie, conform tuturor profețiilor, și cum le spusesem Eu însumi discipolilor Mei că va fi sfârșitul Meu.

În această parabolă am comparat împărăția lui Dumnezeu sau a Tatălui ceresc cu un rege care și-a trimis invitațiile la nunta fiului său prietenilor și cunoștințelor sale, dar nu a primit decât refuzuri din toate părțile. Mânios, regele i-a ucis pe aceștia și le-a ars proprietățile.

Când și-a trimis a doua oară slujitorii, el le-a spus să îi cheme pe toți cei pe care îi vor găsi la răspântiile drumurilor și prin piețe, iar aceștia i-au adus pe toți, buni și răi deopotrivă, la masa stăpânului lor. Printre acești oaspeți se afla și unul care nu era îmbrăcat de nuntă. Neputând găsi nici o scuză pentru comportamentul său, acesta a fost aruncat în întunericul de afară, ca răsplată pentru indolența sa. Parabola se încheie cu aceste cuvinte, foarte semnificative: „Căci mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși!”

Pentru a înțelege mai bine semnificația spirituală a acestei parabole și modul în care poate fi aplicată ea în timpurile moderne, trebuie să începem prin a examina toate circumstanțele menționate în ea. Nu trebuie să uitați nici o clipă că orice cuvânt pe care l-am rostit în acele timpuri ascundea o semnificație spirituală infinit mai profundă decât bănuiau ascultătorii Mei de atunci, la fel ca și cititorii de astăzi și cei din generațiile viitoare. Să începem așadar cu forma acestei parabole, ca să vă faceți o idee cât de profundă este semnificația ei spirituală dacă este examinată cu ochii iluminați ai sufletului.

Am comparat împărăția lui Dumnezeu cu un rege care dorea să-i facă nuntă fiului său. Din perspectiva supremă, această nuntă se referă la viitoarea fuziune care urmează să se producă între planul material și lumea spiritelor, care va avea drept urmare disoluția materiei și eliberarea spiritelor închise în ea, pentru a se putea uni cu lumina care le este proprie.

Prima imagine, cea a nunții, simbolizează unificarea a două principii într-o singură ființă spirituală, chiar dacă este încă separată de două corpuri. Nunta reprezintă acel moment sublim în care principiile polar opuse se întâlnesc și realizează o stare care nu ar fi posibilă la nivel individual.

La această unificare (celebrată pe pământ sub forma ceremoniilor nupțiale) au fost invitați o serie de oaspeți, considerați vrednici să participe la ea. Parabola afirmă însă că aceștia au refuzat.

Această nuntă este simbolul întregii perioade care s-a scurs între crearea omului și marele potop, împodobit în veșminte de nuntă, pământul i-a invitat pe toți oamenii la marea unificare spirituală. Dorința lui a fost să invite la nuntă numai oamenii, ființele spirituale care încununează creația materială. Aceștia au preferat să se închine însă în continuare lumii fizice și plăcerilor sale, ignorând chemarea spirituală. De aceea, ei au refuzat invitația la marele festin nupțial, adică provocarea de a evolua în sus, luând-o în direcția opusă. În consecință, s-a produs marele potop, absolut necesar pentru ca marea unificare a materiei cu lumea spirituală să se mai poată produce. Potopul a distrus rasa umană existentă la ora aceea pe pământ, adică pe acei oameni pe care i-am creat, înzestrându-i cu o mare superioritate și educându-i personal, prin toate mijloacele posibile.

După catastrofă, puținii descendenți care au rămas în viață și-au continuat evoluția. Ei au fost din nou invitați, mai târziu, la marele festin al fuziunii. Speriați de judecata la care a fost supusă anterior rasa umană și mânați de un impuls interior, acești oameni și-au propus să își unifice ființa spirituală cu regiunile superioare ale lumii spiritelor.

Din păcate, acest impuls interior nu a fost suficient de puternic, fiind interpretat în diferite feluri de fiecare în parte. De aceea, la marele festin au fost invitați deopotrivă cei buni și cei răi, după cum afirmă parabola.

Printre invitați se număra și un om care nu purta veșmânt de nuntă, motiv pentru care a fost izgonit în întunericul de afară. Semnificația acestui simbol este următoarea: toți cei care au simțit impulsul interior de a crește spiritual sperau să își vadă dorințele și idealurile împlinite. Altfel spus, ei se așteptau la un final fericit, fiind împodobiți - metaforic vorbind - cu veșminte de nuntă. Cei mai buni dintre ei au început să își afișeze deschis iubirea și dorința de a deveni mai buni și mai puri. Inclusiv cei mai puțini buni dintre ei, ba chiar și cei mai răi, s-au împodobit cu ce aveau mai bun prin casă, în speranța să pară mai buni decât erau în realitate.

Un singur om, după cum afirmă parabola, nu și-a dat nici cea mai mică osteneală în această direcție. El s-a prezentat exact așa cum era, dornic să ia parte la această fuziune, dar așa cum vroia el, nu cum i s-a cerut. Acest om care M-a sfidat pe față nu a fost altul decât Lucifer sau Satan, spiritul expulzat cu multă vreme în urmă de Mine și care a ajuns să reprezinte principiul răului personificat, adică polul opus al Sinelui Meu. De aceea, acest spirit care întruchipa răutatea absolută a fost aruncat în întunericul de afară, acolo unde nu există decât plânsul și scrâșnirea dinților. Altfel spus, el trebuie să aștepte în întunericul propriului său suflet până când va decide să devină mai bun; abia atunci se va putea întoarce la nuntă. (Vezi: Cine-este-Dumnezeu-cine-este-Lucifer-ce-este-omul-Explicate-de-insusi-Dumnezeu-prin-Bertha-Dudde)

Simbolul satanic este reprezentat pe pământ de toți acei oameni care știu perfect ce este bine și nobil, dar preferă în mod deliberat să facă rău. Cât despre ceilalți meseni invitați la nuntă, cei „buni" și „răi" deopotrivă, aceștia se referă la oamenii care păcătuiesc pentru că sunt prea slabi, dar care nu și-au pierdut nici o clipă dorința de a deveni mai buni. Spiritele cu adevărat rele și incorigibile sunt cele care cunosc foarte bine deosebirea dintre bine și rău, dar refuză să aplice binele, căci îl urăsc. Ori de câte ori le stă în puteri, ei îi influențează inclusiv pe cei din jur să devină la fel ca ei. Acest ideal este de natură pur demoniacă, întrucât impulsul iubirii, implantat de Mine în toate sufletele, s-a transformat în cazul lor în ură.

Fariseii și-au dat seama că metafora omului care s-a prezentat la nuntă fără vesminte potrivite se referea la ei, așa că s-au mâniat foarte tare. Ei au înțeles că din cauza atitudinii lor, vor fi excluși de la viitoarele desfătări din lumea spiritelor, până când vor decide singuri să o apuce pe calea cea bună, apropiindu-se din nou de Mine. Nu întâmplător, această parabolă se încheie cu cuvintele: „Mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși!”, care înseamnă că porțile care conduc la marea împărăție a lui Dumnezeu le sunt deschise tuturor spiritelor din creația Mea, dar puține vor fi cele care vor reuși să pătrundă în sfera păcii eterne, a liniștii supreme și a beatitudinii. Acest lucru nu este posibil decât în cazul acelor spirite care au eliminat din inimile lor tot ce este lumesc și senzorial. Numai aceste spirite pot fi alese să participe la împărăția Mea. Ochii lor spirituali nu vor putea suporta strălucirea orbitoare a luminii Mele celeste decât atunci când o rază similară va începe să strălucească în interiorul lor, reflectându-se apoi în marele cer spiritual.

Aceasta este interpretarea spirituală corectă a parabolei, care nu s-a schimbat cu nimic până astăzi.

Încă din acele vremuri, Eu Mi-am trimis slujitorii să-i invite pe toți oamenii la marele festin din casa Mea, dar puțini au acceptat invitația. Secolele au continuat apoi să treacă, pierzându-se în abisul istoriei, iar Eu nu am încetat să-i invit pe oameni la marea fuziune. O parte din invitați au apărut, așteptându-se să primească însă de la Mine ceea ce le ceream Eu însumi lor. De aceea, ei și-au întors spatele împărăției spirituale, preferând drumul cel lung celui mai scurt, dar mai greu.

Chiar și astăzi continui să îmi trimit mesagerii în lume, pentru a explica voința Mea și a le transmite oamenilor care este adevăratul scop al existenței lor pe pământ. Ei le spun acestora că, indiferent cât de mare este rezistența pe care o opun, mai devreme sau mai târziu vor fi siliți să facă ceea ce aștept Eu de la ei. Mulți dintre ei își astupă urechile în fața vocii iubirii și păcii; aceștia vor fi pierduți multă vreme. Sunt nevoit să privesc cu tristețe cum majoritatea oamenilor îmi întorc spatele, urmând cu bună știință calea cea rea, deși știu ce ar trebui să facă.

Prima oară când Mi-a fost refuzată invitația, am fost nevoit să trec umanitatea rătăcită printr-un potop, pentru a o mântui. Cât de curând voi fi silit să trimit o catastrofă similară pe pământ, căci am datoria să-i salvez pe cei buni și să reorientez umanitatea pe calea cea bună. De data aceasta însă, potopul nu va mai fi provocat de apa materială, ci de apa spirituală a adevărului Meu. Data trecută, au existat oameni care au încercat să se salveze de potopul material. La fel și acum, când lumina Mea va inunda pământul, spiritele mai bune se vor trezi și o vor răspândi mai departe, silindu-i pe cei ignoranți să se ascundă de strălucirea ei insuportabilă în întunericul exterior al propriilor lor slăbiciuni.

Ceea ce le-am spus cândva fariseilor sub forma unei metafore se va împlini de această dată într-o manieră spirituală. Vor exista și acum oameni care se vor mânia din cauza acestei lumini extrem de puternice, căci ea va scoate la iveală ceea ce au ascuns multă vreme în întuneric. Oricât de mare ar fi rezistența opusă de Satan, lumina trebuie să prevaleze însă pe pământ, căci împărăția Mea este o împărăție a luminii! Destinul spiritelor pe care le-am creat, printre care se numără și oamenii, este fie de a se scufunda în întunericul etern al sufletelor lor, echivalent cu materia cea mai densă, pentru un lung proces de purificare, fie de a o apuca pe calea cea scurtă a cunoașterii, cu prețul unor mari sacrificii și încercări. Acesta este destinul tuturor ființelor create de Mine, inclusiv al oamenilor.

Cu toții sunt invitați la marele festin, dar vai celor care se vor prezenta în împărăția luminii fără un veșmânt de nuntă! Ei vor păți ceea ce a pățit oaspetele din parabola noastră: vor fi izgoniți în întunericul de afară, până când zorii zilei vor începe să răsară inclusiv în inimile lor. La fel ca acum 2000 de ani, când prin prezența Mea vizibilă Mi-am propus să iluminez prin cuvintele Mele chiar și cele mai întunecate colțuri ale inimii umane, la a doua Mea venire pe pământ, care este foarte apropiată, Mă aștept să găsesc în inimile voastre această lumină, sau cel puțin o receptivitate cât de mică față de ea, pentru a putea celebra împreună marele festin al unificării. Eu, Regele și Tatăl vostru, voi pregăti atunci festinul de nuntă pentru fiul Meu, adică pentru spiritele Mele, și ne vom bucura împreună de marea fuziune, într-o singură inimă și într-o singură minte, căci acesta este scopul pentru care v-am pregătit, dându-vă Eu însumi exemplul suprem de iubire și de umilință. Amin.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !