Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.1.2021, 14:09
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:02    Post subject: Capitolul 20 - Un alt exemplu: necesitatea existenței munților înalți Reply with quote

Capitolul 20
Un alt exemplu: necesitatea existenței munților înalți

1. Eu îmi continui astfel discursul: „Ți-am demonstrat astfel că până și acest element este înzestrat cu o anumită inteligență naturală, ascultând de ordinea divină până la ultima sa picătură, deși în interiorul fiecăreia din aceste picături există miliarde de forme de viață!

2. Să luăm însă un alt exemplu, îndreptându-ne atenția către locul de naștere al oricărei ape curgătoare, respectiv munții, pentru a vedea în ce măsură sunt înzestrați la rândul lor aceștia cu o inteligență care ascultă de anumite legi divine inerente.

3. Ascultă, prietene! Pe pământ există tot felul de munți. Unii dintre aceștia sunt semeți și primordiali, alții au o înălțime medie, fiind de tip secundar, și în sfârșit, mai sunt și unii de înălțime mică, un fel de coline, care sunt considerați de tip terțiar. Văd că zâmbești fericit, descoperind în Mine inclusiv un geolog! O, stai liniștit, căci Eu sunt un cunoscător la fel de bun al geologiei ca și al cosmologiei avansate.

4. Dar să continui: avem așadar de-a face cu trei tipuri de munți. Să începem mai întâi prin a ne ocupa doar de cei mai înalți dintre ei.

5. De ce crezi că există astfel de munți pe pământ? Ei bine, scopurile lor sunt dintre cele mai diverse. Mai întâi de toate, ei sunt niște regulatori naturali ai undelor electromagnetice, care trebuie distribuite uniform pe pământ. În al doilea rând, ei asigură stabilitatea atmosferei terestre, dată fiind rotația rapidă a pământului prin spațiul cosmic. Fără această stabilitate, atmosfera pământului ar da naștere unor uragane atât de puternice încât nimeni și nimic nu le-ar putea sta vreodată în cale. În al treilea rând, munții înalți atrag umezeala excesivă din atmosferă rezultată în urma combinării oxigenului cu hidrogenul, fapt care explică de ce vârfurile lor sunt mai mereu acoperite de ceață, fiind rareori vizibile. Sub influența electricității abundente din aceste regiuni, cele două elemente se combină, dând naștere ninsorilor care cad pe pietrele stâncoase, acumulându-se sub formă de gheață. După ce aceasta atinge o dimensiune corespunzătoare, ea coboară către văile alpine, unde se acu-mulează sub forma ghețarilor. La rândul lor, aceștia au calitatea specială de a atrage particulele de aer toxice, protejând astfel regiunile mai joase de înghețuri și păstrându-le astfel fertilitatea. Pe de altă parte, ghețarii reduc excesul de electricitate, reglând astfel umezeala atmosferică și ferind câmpiile pământului de ploi continue, care le-ar inunda.

6. Dacă vei ține cont de aceste câteva comentarii, îți vei da seama de necesitatea munților înalți, fără de care viața nu ar putea exista pe pământ. Ori de câte ori oamenii au îndrăznit să aducă schimbări în sistemul munților primari, ei au fost cât de curând pedepsiți prin distrugeri fără precedent ale mediului înconjurător. Așa stau lucrurile, prietene! Dar să revenim la tema noastră principală de discuție. Ascultă-Mă cu cea mai mare atenție!

7. Pentru ca munții să își poată îndeplini principalul scop, acela de a menține echilibrul corpului ceresc pe care se află, localizarea lor nu este deloc arbitrară. Mai mult, datorită spiritelor care locuiesc în interiorul lor (cele care le dau forma naturală pe care o recunoașteți voi), putem spune că ei dispun de o anumită inteligență, care le permite să își îndeplinească sarcina pentru care au fost creați.

8. Pentru munți, sfera de acțiune care derivă din inteligența lor inerentă și indiscutabilă reprezintă o lege pozitivă, pe care ei reușesc să o discearnă și să o înțeleagă. Poți să Mă crezi liniștit pe cuvânt, cu atât mai mult cu cât spuneai tu însuți mai devreme că am fost inițiat la nu știu ce școală egipteană în misterele naturii, pe care am ajuns să le cunosc mai bine decât orice alt savant contemporan.

9. De aceea, încearcă să înțelegi că un corp ceresc nu poate fi menținut în echilibru decât prin respectarea cu cea mai mare strictețe a legilor, fapt care nu este posibil decât datorită înzestrării acestor excrescențe terestre ale sale (n.n. munții de la suprafața sa) cu o inteligență inerentă, care le ajută să discearnă și să respecte ale legi. Dacă munții s-ar revolta împotriva acestor legi, spunându-și: «Nu mai dorim să ne coborâm la nivelul dealurilor și câmpiilor fertile, care ne sunt inferioare», ce crezi că s-ar întâmpla cu pământul, în urma acestei neascultări montane?

10. Deși acești munți semeți nu fac fructe, nefiind alcătuiți decât din sute de kilometri pătrați de teren nefertil, care le apare oamenilor ca fiind «inutil», crezi că ar fi de dorit ca acești prinți alpini să fie detronați și transformați în câmpii fertile? Văd că murmuri: «Doamne ferește!»

11. Ei bine, în acest caz poți să murmuri exact aceeași replică și în cazul în care s-ar pune problema dispariției prinților umani, fără de care situația politică pe pământ ar semăna întru totul cu cea geologică în cazul devastării munților naturali!

12. Ascultă! Dacă regii pământului și-ar respecta menirea, ei ar trebui să fie la fel ca munții semeți! Înțelegi acum? Văd că îți spui: «Da, înțeleg, inclusiv faptul că ești un super-înțelept!»

13. Foarte bine! Dar lucrurile nu se opresc aici. Mai avem încă două categorii de munți. Merită să vorbim puțin și despre ele. Ascultă, deci, care este scopul și menirea acestor munți inferiori!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !