Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:04    Post subject: Capitolul 21 - Munții de mărime medie și mică - originea și scopul lor pe planeta Pământ Reply with quote

Capitolul 21
Munții de mărime medie și mică - originea și scopul lor pe planeta Pământ

1. Eu îmi continui astfel discursul: „Pe vremea când pământul era încă un corp ceresc pustiu, care nu trebuia să susțină pe suprafața lui nici plante, nici animale, decât câteva arhetipuri primordiale ale viitoarelor forme de viață în apele sale, munții primari erau de ajuns pentru a menține echilibrul de care vorbeam mai devreme. După ce planeta s-a solidificat însă din ce în ce mai mult, de-a lungul mileniilor, deasupra nivelului mării au început să se ridice diferite grupuri de insule, iar semințele primordiale ale vieții (aflate inițial în apă) au început să se răspândească și să încolțească la suprafața lor, dând naștere unor numeroase specii de ierburi și plante, care au început să aibă nevoie de suprafețe tot mai întinse pentru a se putea dezvolta. Prin puterea focului subteran au fost astfel create noi terenuri, pe care recentele forme de viață să se poată dezvolta și crește, găsindu-și hrana și protecția de care aveau nevoie. Din acest motiv, întreaga suprafață a planetei a fost măturată de furtuni și de fenomene meteorologice extreme, care au condus la fracturarea fundului mării și la ridicarea deasupra apei a noi milioane de hectare de pământ, prin jocul unor forțe misterioase, dar extrem de puternice.

2. Desigur, au fost necesare numeroase milenii pentru ca această mare operă să fie dusă la bun sfârșit, dar pentru Dumnezeu acest lucru nu a contat prea mult, căci un milion de ani tereștri nu înseamnă mai mult de o zi în fața Lui! Pe scurt, acesta a fost motivul pentru care au fost creați munții secundari.

3. La început, chiar și aceștia erau mult mai înalți și mai semeți decât la ora actuală. Timpul și furtunile naturale le-au redus însă înălțimea, măcinându-i și umplând astfel hăurile dintre ei. Așa au apărut văile largi. Acestea aveau altitudini variabile, care împiedicau scurgerea regulată a apelor. De aceea, apele s-au acumulat în depresiunile cele mai adânci, dând naștere mărilor.

4. De atunci, aceste lacuri nu au încetat să crească, datorită ciclului permanent al apei, care se revarsă atât din porii pământului cât și din atmosferă (sub forma ploilor, a zăpezii, a grindinei și a rouăi), sfârșind uneori prin a ieși din matca lor naturală. Ele și-au erodat astfel malurile și au dat pe afară, umplând parțial depresiunile inegale ale văilor și dând naștere - în special în timpul marilor inundații - unor întregi regiuni deluroase, proces care continuă inclusiv la ora actuală, la fel ca și cel de ridicare a munților secundari sub influența elementului focului.

5. Procesul de formare a dealurilor prin acumularea de aluviuni, despre care ți-am vorbit ceva mai devreme, a dat naștere așa-zișilor munți terțiari, care derivă, desigur, din cei secundari.

6. Așa au apărut ultimele două categorii de munți, fiecare derivând din cea de dinainte. În ceea ce privește cea de-a treia categorie de munți (cei terțiari), motivul pentru care aceștia au trebuit creați este ușor de înțeles, căci pe pământ au continuat să apară tot felul de noi specii și forme de viață, care aveau nevoie de un spațiu din ce în ce mai mare pe care să își desfășoare activitatea.

7. Solul pământului este astfel alcătuit încât să permită apariția, viața și răspândirea a tot felul de ființe vii, iar acest sistem ecologic natural nu ar fi putut fi constituit fără ajutorul celor trei tipuri de munți.

8. Desigur, ultimele două categorii de formațiuni muntoase nu puteau avea același destin cu munții din prima categorie. Metoda prin care au fost create ele este complet diferită, la fel ca și destinul și menirea lor. De vreme ce s-au alăturat însă sistemului munților primari, aceste formațiuni trebuie să respecte fără nici o ezitare aceleași legi pe care le respectă munții primari - prinții acestei lumi a munților*, ca să spunem așa. Acest lucru s-ar putea traduce astfel: «Nu este de ajuns ca voi, munți mai mici și mai tineri, să umpleți văile și depresiunile cu aluviunile voastre, pentru a da astfel naștere unor soluri fertile, unor mici delușoare și păduri răcoroase. Încă din prima voastră zi de existență, trebuie să vă asumați și voi o parte din povara pe care o purtăm noi pe umeri, sprijinindu-ne în tot ce facem, în caz contrar, nu vă veți putea îndeplini propriul destin, căci prin creația voastră, puterile noastre au fost relaxate, iar dacă ar trebui să ne ocupăm de coordonarea întregii ordini de pe pământ, așa cum făceam înainte de apariția voastră, noi am fi depășiți la ora actuală!» Și astfel, datorită inteligenței lor inerente, noii munți fac exact ceea ce le spun prinții lumii geologice.

9. Desigur, există și printre ei unii care nu doresc să asculte de mai-marii lor, dar ei sunt măturați de furtuni puternice, până când aleg una din două: ori încep să asculte de munții mai mari, ori sunt complet distruși. Înțelepții din vechime obișnuiau să spună că acești munți sunt «neascultători» sau blestemați. În vremurile mai recente, acești «rebeli» au ajuns să fie considerați munți instabili, slabi și care se erodează ușor. Există nenumărate exemple de astfel de munți pedepsiți (măcinați și complet anihilați), atât în vremurile demult apuse, cât și în cele mai recente”.
(* - Vezi și „O evanghelie a munților” de Jakob Lorber, n.r.)
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !