Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 22:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:07    Post subject: Capitolul 22 - Nivelele de subordonare sunt necesare inclusiv în rândul oamenilor. Reply with quote

Capitolul 22
Nivelele de subordonare sunt necesare inclusiv în rândul oamenilor.

1. Eu (în continuare): „Dragul Meu prieten și frate, după această prezentare a ordinii naturale, cred că ți-ai dat seama de necesitatea subordonării chiar și în rândul formelor aparent inerte și lipsite de inteligență. Ceva mai devreme ți-am demonstrat că ea este absolut necesară în lumea animalelor, a planetelor și a apelor. Nu cred că mai este necesar să-ți dau alte exemple din natura așa-zis neanimată. Aș putea face cu ușurință acest lucru, mai ales dacă te-aș transporta pe alte planete, unde ordinea care trebuie respectată este cu mult mai strictă și mai rigidă decât pe pământ, o planetă oarecum dezordonată, dar în mod intenționat, căci aceasta este planeta pe care au apărut cele mai libere dintre spirite, cele care au capacitatea de a deveni adevărați copii ai lui Dumnezeu. Constat că ai început să înțelegi în inima ta acest lucru, fapt care îmi oferă o mare satisfacție!

2. De vreme ce ai început să înțelegi că până și natura neanimată ascultă de un anumit sistem al subordonării ierarhice, ei bine, gândește-te puțin la situația omului, care este înzestrat cu un spirit absolut liber, nefiind limitat în nici un fel în procesul său de gândire, de luare a deciziilor și în motivațiile sale! Gândește-te ce ar însemna dacă fiecărui om i s-ar permite să facă orice dorește, conform liberului său arbitru absolut, dând viață tuturor ideilor și formelor care îi apar în acea anticameră creatoare a minții sale, nu foarte diferită de puterea creatoare a lui Dumnezeu!

3. Adevăr îți spun, dacă oamenilor li s-ar permite să facă ce vor, nimeni nu s-ar mai afla în siguranță pe pământ! Pe de o parte, există spirite a căror fantezie interioară și a căror plăcere este de a distruge tot ceea ce există. Altele nu își doresc decât să îi ucidă pe oameni în toate felurile posibile, în timp ce o parte dintre ele și-ar dori să distrugă doar munții. Mai sunt și unii oameni care ar fi dispuși să sape o gaură în interiorul pământului, să o umple cu praf de pușcă și să distrugă întreaga planetă. Alții și-ar dori să sece toate apele pământului, sau dimpotrivă, să inunde întreaga planetă, ori să o ardă. În sfârșit, mai sunt și unii care își doresc, nici mai mult nici mai puțin, decât să tragă luna pe pământ cu o frânghie!

4. În al doilea rând, există o sumedenie de spirite excesiv de senzoriale, a căror unică fantezie constă în a se bucura exclusiv de plăcerile vieții. Dacă acești oameni nu ar fi restricționați de legi, nici o femeie nu ar scăpa de pasiunea lor desfrânată, ba chiar nici băieții sau animalele! Cunosc destui astfel de «prieteni ai naturii» care ar fi dispuși să copuleze cu toate femeile de pe pământ, dând frâu liber celor mai sălbatice fantezii erotice, la fel cum s-a întâmplat în Sodoma și Gomora, iar când acest joc nu ar mai reuși să le satisfacă imaginația, nu s-ar sfii să experimenteze inclusiv cu cele mai diverse animale.

5. Imaginează-ți acum o societate umană alcătuită numai din asemenea hedoniști, în care nu ar exista nici un fel de legi morale sau juridice! Te asigur că ar fi populată de cele mai monstruoase creaturi! După câteva secole, pe pământ ar apărea ființe în preajma cărora nici o creatură nu s-ar mai putea simți în siguranță! Așa se explică legea extrem de severă pe care a dat-o Moise, prin care asemenea hedoniști excesivi erau pedepsiți cu moartea prin incendiere.

6. Au existat dintotdeauna, și încă mai există și astăzi, spirite profund viciate a căror pasiune desfrânată nu poate fi satisfăcută decât dacă își chinuiesc în modul cel mai brutal partenera de sex. Acești oameni nu se simt satisfăcuți decât atunci când partenera lor își dă sufletul în chinuri! Nu doresc, dar aș putea să-ți dau destule exemple în această direcție. Este suficient însă să știi la ce fel de fructe ar conduce o societate complet lipsită de legi.

7. În al treilea rând, există spirite uluitor de îngâmfate, care consideră că tot ce nu le aparține se află sub demnitatea lor. Ele sunt orgolioase și dominante, nu fac decât ceea ce doresc, iar toți ceilalți oameni trebuie să se târască în fața lor, ca și cum ar fi niște viermi. Gândește-te la o societate alcătuită numai din asemenea indivizi: cum crezi că ar putea coabita aceștia? Adevăr îți spun: o lume plină de tigri, de lei și de pantere ar trăi într-o mai mare armonie decât o societate alcătuită din asemenea oameni, în măsura în care aceștia nu ar fi restricționați de un sistem dur de legi morale și juridice!

8. În mod similar, mai există printre oameni și nenumărate alte deviații, tendințe atât de pervertite în raport cu ordinea pozitivă încât nici măcar nu ți le-ai putea imagina!

9. Dacă acestor spirite li s-ar permite să se folosească de libertatea lor interioară absolută, fie și numai într-o mică măsură, cum crezi că ar începe să arate în cel mai scurt timp societatea de pe suprafața corpului ceresc respectiv? Văd că îți spui în sinea ta: ar fi iadul pe pământ, ceva cumplit! Exact așa stau lucrurile, prietene, nu te înșeli deloc!

10. Ei bine, în acest caz, doresc să te întreb: care este cel mai important lucru care poate menține acest iad cât mai departe posibil de pământ? Și uite-așa, ajungem acolo unde doream să te aduc.

11. Înțelegi acum de ce le-am cerut lui Pavel și celorlalți adepți ai Mei să se supună autorităților lumești care nu comit abuzuri? Înțelegi de ce omul trebuie să-i dea Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu?

12. Spune-Mi, cum vezi acum lucrurile? Ți se par la fel de absurde ca mai înainte? Mai crezi și acum că obediența justă și umilința corect înțeleasă sunt nedemne de spiritul uman? Este rândul tău să vorbești, iar Eu te voi asculta cu cea mai mare atenție”.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !