Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:15    Post subject: Capitolul 24 - Un răspuns consolator pentru îndoielile lui Robert. Răutatea omului liber reprezintă o pedeapsă în sine Reply with quote

Capitolul 24
Un răspuns consolator pentru îndoielile lui Robert.
Răutatea omului liber reprezintă o pedeapsă în sine.
Lecțiile istoriei.

1. Eu: „Dragă prietene, la prima vedere, critica extrem de severă adusă de tine pare justă, dar ea nu corespunde decât viziunii tale actuale, extrem de limitată încă. Dacă lucrurile ar sta chiar așa cum le-ai prezentat tu într-un mod extrem de caustic, atunci orice spirit ar plânge de mila sărmanei umanități terestre. Din fericire, înțelegerea ta este extrem de subiectivă, la fel ca și criticile foarte severe care au rezultat din ea, fiind departe de realitate.

2. Mai întâi de toate, Divinitatea este preocupată de oamenii de pe acest pământ mai presus de orice, aproape ca și cum nu ar mai exista în întreaga infinitate alte ființe care necesită îngrijirea și grația Ei. Ea îi ghidează personal pe toți oamenii de pe pământ, ajutându-i să treacă de marile încercări cu care se confruntă în așa fel încât să atingă în cele din urmă un destin infinit mai înalt și mai sublim - acesta fiind de altfel singurul motiv pentru care au fost creați!

3. Desigur, există și oameni care, în pofida metodelor pline de înțelepciune aplicate de Divinitate, refuză să se închine în fața voinței supreme a lui Dumnezeu! Așa cum este de înțeles, în cazul acestor spirite Divinitatea este nevoită să aplice metode ceva mai dure decât de obicei pentru a le readuce pe calea cea dreaptă, având totuși grijă să nu le diminueze cu nimic liberul arbitru. În aceste condiții, critica ta acerbă la adresa Divinității mi se pare cam superficială, căci tu îi atribui Ei rezultate ale căror cauze trebuie căutate exclusiv la nivelul voinței pervertit și încăpățânate a oamenilor!

4. Când a venit vorba de pretențiile regilor de a stăpâni «prin grația Domnului», nu păreai să te mai oprești din sarcasme, dar ai omis totuși să precizezi că există și națiuni rele care nu au devenit astfel din cauza politicii celor care le guvernează, ci dintr-o tendință interioară inerentă. Aș putea să-ți demonstrez acest lucru prin nenumărate exemple, și chiar am să o fac ceva mai târziu.

5. Să luăm deocamdată așa-numita damnare eternă de după moarte, care i-ar aștepta - chipurile - pe oamenii înrăiți de conducătorii lor lipsiți de scrupule, fără ca ei să aibă, desigur, vreo vină! Trebuie să recunosc că deși cunosc absolut tot ce se întâmplă în lumea spiritelor, personal nu am auzit de vreo asemenea damnare eternă. În întreaga istorie a universului nu a existat nici măcar un singur caz de vreun spirit condamnat de Dumnezeu! Îți pot prezenta în schimb nenumărate exemple de spirite care au profitat de libertatea acordată pentru a disprețui și a blestema Divinitatea, nedorindu-și cu nici un chip să depindă în vreun fel de iubirea Ei nesfârșită, întrucât se consideră ele însele domni și stăpâni asupra universului, ba chiar asupra Divinității înseși!

6. De vreme ce Divinitatea nu le poate permite să se bucure de iubirea Ei infinită decât acelor spirite care își doresc cu adevărat acest lucru, este limpede (sper) că cei care o urăsc și o disprețuiesc mai presus de orice, cu tot cu iubirea Ei, bătându-și în fel și chip joc de Ea, nu se pot împărtăși din acest izvor nesfârșit de iubire, iar asta nu pentru că Ea s-ar opune în vreun fel, ci numai pentru că ei înșiși își refuză acest lucru!

7. Aceste ființe nu se iubesc decât pe ele însele, urând în schimb tot ceea ce egoul lor consideră nedemn sau mai prejos de el însuși. În viziunea lor, iubirea de Dumnezeu și de semeni este o oroare fără seamăn și un blestem! Ele îl consideră pe Dumnezeu o simplă fantasmă a unei minți tulburate, o prostie a unui intelect stupid. Cât despre aproapele lor, acesta le apare ca fiind o ființă atât de abjectă încât nu merită nici măcar să o scuipe în față.

8. Dacă un spirit perfect liber refuză cu încăpățânare să se vindece singur, cramponându-se cu vehemență de propria sa nebunie distructivă și preferând să suporte amărăciunea derivată din aceasta, mai degrabă decât să asculte de porunca blândă a lui Dumnezeu, spune-Mi, de ce crezi că Divinitatea este responsabilă pentru această atitudine de auto-condamnare?

9. Iar dacă Divinitatea, din iubirea cea mai pură, îi izolează pe acești rebeli de prietenii lor ceva mai binecuvântați, dar fără să-i priveze de cea mai deplină libertate a spiritului lor, chiar și în această izolare, crezi că este corect să o numești lipsită de iubire, excesiv de severă și de dură?

10. Tu spui: «Popoarele și națiunile nu pot fi condamnate dacă devin rele, căci greșeala le aparține educatorilor lor, dar mai ales conducătorilor lor malefici, egoiști și dominanți, care sunt puși pe tronurile lor din vina lui Dumnezeu!» O, Mi-aș dori să pot spune că nu există regi răi sau națiuni care au fost ruinate de aceștia!

11. Nu poți totuși să nu recunoști că Divinitatea cea justă i-a pedepsit frecvent pe regii cei răi! Analizează istoria rasei umane de la începuturi și până în prezent, și vei descoperi că mii de regi au fost pedepsiți cu severitate pentru felul nedrept în care și-au tratat supușii.

12. Nu este însă mai puțin adevărat că întreaga istorie a umanității a demonstrat de-a lungul timpului că oamenii devin mai buni și sunt mai ușor de condus sub stăpânirea tiranilor decât a unor regi buni și blânzi. Așa se explică de ce Divinitatea acceptă de multe ori ca peste o națiune să domnească un rege rău, astfel încât oamenii cei răi să aibă un bici cu care să fie ținuți în frâu. Datoria lor este să se căiască și să se transforme în bine, caz în care poți fi absolut convins că Divinitatea va avea grijă să le dăruiască regi mai buni, așa cum a procedat de altfel întotdeauna”.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !