Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.1.2021, 14:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:18    Post subject: Capitolul 25 - Scopul școlii terestre. Ce este mai bine: o binecuvântare temporară sau una permanentă? Reply with quote

Capitolul 25
Scopul școlii terestre.
Ce este mai bine: o binecuvântare temporară sau una permanentă?

1. Eu îmi continui astfel discursul: „Dacă, sub influența unui rege bun, o națiune care are parte numai de ani de pace binecuvântată devine însă prea indolentă și prea senzuală, nemaigândindu-se la altceva decât cum să transforme pământul într-un fel de paradis terestru pentru plăcerile sale trupești, ei bine, Divinitatea nu poate tolera acest lucru, căci principala Ei preocupare este bunăstarea spirituală a omului, nu cea materială. Conform ordinii primordiale a lui Dumnezeu, paradisul trupesc atrage întotdeauna după sine moartea spiritului, așa cum se poate observa frecvent în cazul copiilor care au parte de tot ceea ce își doresc încă din leagăn; aceștia trăiesc de mici în cel mai mare confort material, dar nu înțeleg nimic din realitatea spirituală. La fel se petrec lucrurile și cu națiunile prea prospere din punct de vedere material.

2. Du-te în palatele celor bogați și examinează educația lor, și vei vedea că orientarea inimii către Divinitate nu se află deloc la ea acasă. Du-te în schimb în coliba unui om sărac și vei constata că acesta este înconjurat de o familie plină de iubire și că nu uită niciodată să își binecuvânteze cina frugală. Acest om știe să se roage din inima spirituală, crescându-și copiii în același fel și orientându-i astfel către Dumnezeu. Dumnezeul omului bogat este întotdeauna trupul său, căruia i se închină și căruia îi satisface toate poftele. Desigur, el își crește în același fel și copiii. O asemenea educație nu poate fi pe placul lui Dumnezeu, căci scopul sfânt pentru care l-a creat El pe om nu poate fi atins în acest fel.

3. Exact la fel se petrec lucrurile și cu populațiile mai mari. Bunăstarea excesivă nu face decât să alimenteze hedonismul. Atunci când prosperă, oamenii uită cu ușurință de Dumnezeu, înlocuindu-L cu propria lor ființă sau cu plăcerile simțurilor lor. Așa s-a născut dintotdeauna idolatria!

4. Văd că îți spui: «Care mai e atunci menirea înțelepciunii și omnipotenței lui Dumnezeu, dacă El nu poate împiedica acest lucru?» Adevăr îți spun: «Dacă Divinitatea ar judeca spiritele înzestrate cu un liber arbitru absolut prin omnipotența Sa, acest lucru ar însemna sfârșitul definitiv al oricărei libertăți interioare! Căci omnipotența nu poate permite existența unor spirite libere, ci doar a unor păpuși trase de sfori. Ea nu ar putea tolera niciodată existența unor spirite perfect libere, capabile să devină ele însele niște Dumnezei pe pământ, prin perfecțiunea pe care o ating».

5. În ceea ce privește înțelepciunea divină, aceasta creează în mod special acele condiții care să îi permită umanității rătăcite să revină pe calea cea dreaptă a destinului său. Aceasta reprezintă de asemenea o judecată, adică o coerciție, dar ea nu afectează decât omul exterior, permițându-i celui interior să se trezească mult mai rapid. Omnipotența judecă și condamnă omul în totalitatea sa!

6. În aceste condiții, gândește-te în ce măsură ai tu dreptul să condamni Divinitatea, ca și cum aceasta nu ar face nimic pentru umanitate, iar dacă totuși face ceva, rațiunile Ei ar fi lipsite de iubire, dure și severe!

7. Încă mai consideri viața pe pământ atât de deplorabilă? Dar mai presus de orice, încă Îl mai consideri pe Creatorul ei o Ființă care nu ar trebui să se mândrească cu opera Sa?

8. Dacă dispui într-adevăr de o scânteie de inteligență și de lumina lui Hegel, cred că va trebui să îmi dai dreptate. Numeroasele tale experiențe ar trebui să te ajute să realizezi faptul că pe pământul tranzitoriu nu poate exista o fericire durabilă, căci toate lucrurile exterioare sunt schimbătoare prin însăși natura lor. Ele se nasc, evoluează și în final mor! Altfel spus, sunt tranzitorii.

9. Numai cel care adună comori ce nu pot fi distruse de rugină și de molii, comori spirituale, în acord cu doctrina Mea, numai el poate vorbi de o binecuvântare reală. Căci ceea ce durează de-a pururi este întotdeauna mai bun decât ceea ce poate fi distrus de colții ascuțiți ai timpului!

10. Ce ai câștigat, de pildă, tu însuți atunci când ai alergat după bucuriile pur lumești? Un glonț din plumb a pus capăt tuturor eforturilor tale. Nu doresc să comentez acum dacă ți-ai meritat soarta sau nu, căci am suferit Eu însumi un destin similar, cu diferența că Eu M-am sacrificat pentru Dumnezeu și pentru Spirit, iar tu pentru o presupusă fericire materială a lumii. Eu M-am sacrificat pentru fericirea eternă a oamenilor, iar tu pentru fericirea lor temporară.

11. Ai putea spune și tu, așa cum am făcut Eu la vremea Mea: «Iartă-i, Tată, căci nu știu ce fac, iar în orbirea lor, sunt convinși ca fac ceea ce trebuie!» Mă întreb însă ce ai adus cu tine în această lume eternă, din viața pe care tocmai ți-ai încheiat-o. Chiar crezi că lumea din care ai plecat îți va putea oferi vreodată ceva, în schimbul eforturilor pe care le-ai făcut pentru ea? Gândește-te și spune-Mi ce intenționezi să faci în această lume?”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !