Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.2.2021, 15:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 19:54    Post subject: Capitolul 31 - Robert este întru totul de acord cu Iisus. O ultimă întrebare: Care este adevărata natură a lui Dumnezeu? Reply with quote

Capitolul 31
Robert este întru totul de acord cu Iisus.
O ultimă întrebare: „Care este adevărata natură a lui Dumnezeu?”

1. Robert îmi răspunde: „Mult stimate prieten! Ce ți-aș mai putea răspunde după acest discurs al Tău, de o limpezime uluitoare? Totul mi se pare acum cât se poate de clar, ușor de înțeles și absolut adevărat. Cu siguranță, Divinitatea nu ar putea acționa altfel decât așa cum Mi-ai prezentat-o Tu, căci în caz contrar ar înceta să mai fie o Divinitate, lucru care ar pune capăt tuturor creațiilor Sale.

2. Am început de asemenea să înțeleg că dacă dorește să fie cu adevărat fericit, orice spirit trebuie să își cultive sensibilitatea și percepția cea mai subtilă cu putință, astfel încât nici chiar cele mai rafinate impresii să nu-i scape. Fiind un spirit viu, el trebuie să sesizeze inclusiv impresiile negative, căci altfel ar fi un spirit pe jumătate mort, sau ca și cum ar fi anesteziat din punct de vedere spiritual, fapt care i-ar îngrădi liberul arbitru.

3. La rândul ei, Divinitatea nu ar putea exista de-a pururi decât în relație cu creaturile Sale, așa cum mi-ai demonstrat Tu atât de impecabil. Practic, nu mai am ce să adaug la spusele Tale, căci sunt întru totul de acord cu ele.

4. Îmi pun totuși o nouă întrebare de maximă importanță: «Unde se află această Divinitate? În ce regiune a infinității și-a stabilit Ea domiciliul?» Un lucru este cert: trebuie să existe un loc în care să se simtă acasă în toată plenitudinea Ei. Are Ea formă, și dacă da, care este aceasta? Sau este complet lipsită de formă, dat fiind că Ființa Ei este nelimitată, manifestându-se prin toate formele care există în creație? Ascultă, prietene, după ce am înțeles pe deplin necesitatea unei existențe divine superioare, ceea ce mă preocupă acum este locul în care se află Aceasta și forma Ei!

5. Mai întâi de toate, doresc să-Ți mărturisesc totuși că aș prefera o Divinitate cu formă, de preferință chiar una umană. Căci i-ar fi greu unui om să iubească din toată inima sa o Divinitate nelimitată prin natura Ei sau având o formă străină celei umane.

6. O ființă care nu poate fi înțeleasă sau privită nu poate fi nici iubită! Din punct de vedere matematic, forma cea mai perfectă între toate este cea sferică, dar din punct de vedere moral... într-adevăr, este o plăcere să contempli imensele sfere cerești, dar acest lucru se datorează luminii lor. Cum să iubești însă o asemenea sferă luminoasă?! Vezi Tu, în această privință mă tem că inima mea ar fi nevoită să păstreze tăcerea!

7. De aceea, dragul și bunul meu prieten, de vreme ce pari mult mai apropiat de mult-iubita Divinitate decât mine, Te implor, răspunde-mi inclusiv la întrebările referitoare la locul în care sălășluiește aceasta și la forma Ei!

8. De acum înainte nu va mai trebui să îmi faci demonstrații atât de ample, căci deja m-am convins pe deplin de înțelepciunea Ta extrem de profundă, așa că voi crede din start orice cuvânt pe care mi-l vei spune. De aceea, Te rog, nu mă lăsa în ignoranță în privința acestui subiect care mă preocupă atât de tare!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !