Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 20:15    Post subject: Capitolul 33 - Despre credința autentică și despre cea falsă. Pericolul unei vieți prea îndestulate Reply with quote

Capitolul 33
Despre credința autentică și despre cea falsă. Pericolul unei vieți prea îndestulate

1. Iau din nou cuvântul: „Ascultă, dragul Meu prieten! Credința ta este mai degrabă un fel de lene mentală. Ea se deosebește întru totul de adevărata credință, care presupune un efort fizic, psihic și spiritual maxim. Credința ta nu diferă cu nimic de cea a unei broaște, căci numai ea se mulțumește cu orice băltoacă, simțindu-se la fel de fericită într-un iaz sau într-o baltă de excremente. O astfel de credință nu poate face nici o distincție între iad și rai, acceptând orbește numai semnificația literală a doctrinei.

2. Cum poți considera un prelat fericit, în condițiile în care el nu face altceva decât să se complacă în credința sa stupidă, bazându-se pe protectoratul Romei și pe prostia enoriașilor săi? Chiar crezi că o viață fericită pe pământ rămâne la fel de fericită și în această lume a spiritelor? Nici vorbă, îți spun Eu!

3. Cu cât omul își hrănește mai mult trupul, această închisoare a spiritului său, cocoloșindu-l în fel și chip, și cu cât face mai multe concesii dorințelor acestui trup, cu atât mai atașat devine el de acesta!

4. Imaginează-ți cât de greu trebuie să-i fie acestui om atunci când vine momentul separării de această închisoare! Nu ți se pare necesar în aceste condiții, în care fructul vieții s-a identificat complet cu «mama» sa, ca sufletul și spiritul să fie smulse cu forța din această închisoare trupească, chiar cu riscul de a le dezmembra de tot, pentru a le separa astfel de trupul cu care au devenit una? Crezi că acest procedeu reprezintă o plăcere pentru suflet și pentru spirit? Crede-Mă, acest chin nu poate fi comparat cu nici o altă tortură terestră, și știi bine că sunt destul de familiarizat cu torturile la care își supun oamenii semenii! De vreme ce acest hedonism terestru are în final consecințe atât de amare, cum poți numi această viață una cu adevărat fericită?

5. Crede-Mă, toți acești umflați egoiști și lipsiți de griji, la care se adaugă și toți desfrânații și amatorii de plăceri carnale, vor avea o mare surpriză, extrem de dureroasă, atunci când moartea fizică îi va sili să se despartă de corpul fizic!

6. Aceasta este «bucuria» la care conduce credința stereotipă și dogmatică! Când ajung în această lume a spiritelor, în care fiecare impresie devine infinit amplificată, datorită unei sensibilități extreme caracteristică acestei lumi, aceste suflete «binecuvântate» devin expuse tuturor ororilor, căci nu mai sunt protejate de învelișul empiric al corpului fizic. Abia acum încep ele să simtă adevărata «bucurie» (mai precis durere) în vederea căreia s-au pregătit prin credința lor de complezență.

7. Dacă aceasta este «fericirea» pe care o aștepți, nu ai decât să îți cultivi această credință de operetă, în speranța că vei deveni în curând mai fericit. Te asigur că în scurt timp vei ajunge să gândești cu totul altfel!

8. Eu însumi le-am predicat oamenilor următorul mesaj: «Fiți la fel de perfecți cum este Tatăl vostru din ceruri!» La rândul lui, Pavel le-a cerut adepților săi să examineze totul cu cea mai mare atenție și să nu păstreze decât ceea ce este bun. Spune-Mi, ți se pare că atât Eu cât și Pavel am propovăduit prin aceste cuvinte o credință oarbă, care dealtfel nici nu poate fi numită credință? Sau dimpotrivă, am militat pentru o credință autentică și vie, care depășește cu mult orice alt tip de cunoaștere? Judecă singur dacă ceea ce numești tu credință chiar reprezintă așa ceva! Abia apoi îți voi clarifica ce înseamnă adevărata credință. Este rândul tău să vorbești!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !