Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 20:27    Post subject: Capitolul 37 - Pericolul laudei de sine Reply with quote

Capitolul 37
Pericolul laudei de sine.
Chiar și prinții din lumea îngerilor au nevoie de umilința pentru a putea progresa din punct de vedere spiritual.
Mărturisește-ți cu umilință vinovăția și fi vei fi binecuvântat.

1. Eu: „Dragul Meu prieten și frate! Deocamdată nu ne putem bucura de un asemenea confort. În această lume a spiritelor nu este posibilă decât manifestarea substanțială a realităților pe care le aduce cu sine sufletul în inima sa. Din nefericire, dacă această inimă este complet goală, așa cum se întâmplă în cazul tău, în pofida tuturor protestelor tale, atunci nici măcar un petic cât de mic de pajiște nu poate să-și facă apariția.

2. Mi-ai cerut ceva mai devreme să îți povestesc despre cerul înstelat, mai degrabă decât să-ți reamintesc de greșelile tale terestre. Mi-este foarte ușor să înțeleg această atitudine, căci orice suflet, încă din prima secundă a existenței sale primordiale, preferă de o mie de ori să fie lăudat decât mustrat (fie și justificat).

3. Crede-Mă însă când îți spun că orice laudă, chiar dacă este binemeritată, reprezintă o otravă pentru suflet, fiind cu atât mai injurioasă pentru spirit. Dacă ți-aș fi dușman, atunci te-aș lăuda, cu scopul de a te distruge. Din fericire pentru tine, Eu sunt prietenul tău cel mai bun din întreaga creație, așa că sunt nevoit să fiu cât se poate de sincer cu tine. Un lăudător fără rușine este cel mai mare dușman al omului, fiind de regulă un lup turbat ascuns sub blana de oaie a prieteniei. Adevăr îți spun: nu îți poți face un rău mai mare decât lăudându-te singur sau acceptând laudele altora, și bucurându-te astfel de propria ta perfecțiune. În acest fel, nu faci altceva decât să îi dai o lovitură de moarte inimii tale.

4. De aceea, Eu le-am recomandat cu strictețe tuturor discipolilor Mei să respingă a priori orice laudă, chiar dacă respectă întru totul toate poruncile lui Dumnezeu, considerându-se întotdeauna cei mai leneși slujitori ai Acestuia.

5. De ce crezi că le-am cerut acest lucru discipolilor Mei? Deoarece numai Eu pot vedea cu o claritate absolută ce trebuie să facă sufletul pentru a se elibera pe sine, prin eliberarea spiritului său. În întreaga infinitate nu există decât un singur instrument prin care acest scop poate fi atins, și anume smerenia inimii, în sensul cel mai profund al cuvântului.

6. Adevărata umilință, cea perfectă, singura care poate ajuta sufletul să evolueze, exclude cu desăvârșire orice fel de laudă de sine, oricât de minoră ar părea aceasta, căci ea reprezintă o îndepărtare de Dumnezeu, o hrană care distruge spiritul și care nu înseamnă altceva decât adevărata moarte a sufletului.

7. Dacă M-aș apuca acum să te laud, deși marea majoritate a acțiunilor tale terestre nu merită decât mustrările Mele, confirmându-ți înțelepciunea și respectul Meu total pentru inteligența rațiunii tale, Mă întreb ce s-ar alege din tine?

8. Să spunem însă că M-ai putea determina să fac acest lucru. Ce crezi că s-ar întâmpla atunci? Un singur lucru: Eu aș fi nevoit să Mă despart de tine, învins și supus de puterea ta, ceea ce în lumea spiritelor se traduce prin înghițirea dușmanului și dispariția completă a acestuia. În final te-ai trezi în aceeași izolare completă în care te-ai aflat la început, fiindu-ți însă extrem de greu să îți mai găsești vreodată un alt tovarăș. Căci atunci când Eu abandonez pe cineva, el rămâne abandonat de-a pururi, iar sufletul său experimentează adevărata moarte.

9. Din fericire pentru tine, acest lucru se dovedește absolut imposibil, căci chiar cei mai înțelepți oameni de pe stele sunt nevoiți să se închine până la pământ în fata înțelepciunii Mele supreme, la fel ca și spiritele angelice cele mai sublime. Adevăr îți spun: chiar și cel mai mare dintre îngeri trebuie să se smerească dacă dorește să cunoască starea de beatitudine, chit că strălucirea înțelepciunii sale ar face să pălească orice soare din universul fizic, făcându-l să intre în sfera sa de influență.

10. Îți dai seama, sper, cât de esențială este această umilință din partea ta, care ești complet golit de orice substanță care ți-ar putea oferi măcar un crâmpei din adevărata existență. De aceea, pe viitor cumpănește asupra mustrărilor Mele și nu te mai înfuria cu atâta ușurință. Cel mai bun lucru este să îți mărturisești vinovăția în fața Mea și să te smerești. În acest fel, vei putea avansa într-o singură clipă mai mult decât într-un mileniu în care nu ai aplica acest sfat!

11. Reflectează la cele spuse de Mine, iar apoi comunică-Mi cum dorești să procedăm în continuare. Te asigur că voi face exact așa cum dorești”.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !