Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 3.3.2021, 08:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 22:32    Post subject: Capitolul 42 - Un frate adevărat. Parabola trasului la țintă Reply with quote

Capitolul 42
Un frate adevărat. Parabola trasului la țintă.
Întregul destin al omului depinde de iubirea sa față de Domnul.

1. „O, Doamne, îmi răspunde Robert după o vreme, cu ochii în lacrimi, ce ușurat m-aș simți dacă nu mi-ai mai spune «frate», mie, acest păcătos înrăit! Căci știu foarte bine că nu voi fi demn în întreaga eternitate de această grație imensă”.

2. Eu: „Bine, deocamdată încearcă să te obișnuiești cu acest lucru. Oare nu te-am creat după chipul și asemănarea Mea, lucru care a devenit acum vizibil, căci prin iubirea ta față de Mine te afli deja în Mine, la fel cum Eu Mă aflu în tine? Prin această iubire care ne unește, noi am devenit astfel una. Asta înseamnă un frate adevărat - această unitate născută din iubire. Deși suntem ființe separate, acest lucru nu diminuează cu nimic frăția noastră cea mai intimă cu putință, respectiv unitatea noastră prin intermediul iubirii. Căci nu există decât o singură iubire și o singură bunătate, aceste virtuți fiind în realitate una singură și regăsindu-se în toți îngerii și în toate spiritele binecuvântate, căci derivă și sunt egale cu iubirea Mea și cu bunătatea care rezultă din ea. Această unitate desăvârșită este definiția perfectă a «frăției»!

3. În acest fel, iubirea ta sinceră față de Mine face din tine fratele Meu bun. Exact la fel am procedat și în vremea când M-am aflat pe pământ, numindu-i frați pe toți cei care M-au urmat prin faptele lor, nu doar dintr-o simplă curtoazie amicală, ci în deplinătatea adevărului. De aceea, te rog să nu te mai simți tulburat dacă te numesc fratele Meu, căci tocmai ți-am explicat de ce fac lucrul acesta!

4. Dar nu Mi-ai răspuns la întrebarea anterioară: preferi mai mult această a doua ofertă prin comparație cu prima?”

5. Robert: „O, Doamne, Părinte preasfânt și preabun al tuturor oamenilor și îngerilor, practic nu am ce să-Ți răspund, căci nu pot face nici o comparație între cele două oferte. Tot ceea ce hotărăști Tu este din start ideal, căci Tu reprezinți bunătatea absolută. Totuși, se înțelege de la sine că cea de-a doua ofertă îmi este infinit mai mult pe plac decât prima, căci nici o ființă care Te iubește atât de mult ca mine nu ar putea fi la fel de încântată indiferent dacă îi stai sau nu alături în forma Ta vizibilă!

6. De vreme ce bunătatea Ta este atât de nesfârșită, doresc să Te întreb ce aș putea face pentru a deveni mai demn de iubirea Ta, măcar cu un dram, decât am reușit până în prezent?”

7. Eu: „Iubitul Meu frate! Îmi amintesc că pe pământ îți plăcea să joci un joc numit trasul cu pușca la țintă. Văd că îți spui în sinea ta: «Da, într-adevăr, am jucat respectivul joc în mai multe rânduri, și chiar am câștigat nu de puține ori!» Bun, spune-Mi atunci cum crezi că ai câștigat? Eu știu că toți participanții la joc au intrat în competiție pentru același premiu, plătind o anumită sumă, dar cel care a câștigat cel mai frecvent ai fost tu!

8. Văd că acum îți spui: «Pentru că am avut norocul să lovesc ținta chiar în centrul ei. Chiar dacă cel care mi-a înmânat premiul nu a lovit la rândul lui centrul țintei, el a fost totuși încântat că eu am reușit acest lucru».

9. La fel se petrec lucrurile și în cazul Meu! Eu sunt de-a pururi Cel care înmânează premii tuturor creaturilor Mele, dar mai ales celor care au devenit copiii Mei. În cazul de fată, ținta este inima Tatălui Meu, iar țintașii sunt copiii Mei. Puștile cu care trag sunt chiar inimile lor, iar ținta, ca să Mă exprim altfel, sunt Eu însumi, împreună cu viața eternă cea mai perfectă, născută din Mine și trăită alături de Mine!

10. Ce merite crezi că trebuie să aibă copiii care doresc să câștige marele premiu? Ascultă, tot ce trebuie să facă ei este să își «încarce» inimile și să «tragă» chiar în centrul inimii Mele. Dacă îl vor nimeri, ei vor primi pe loc marele premiu. Acest joc este chiar mai ușor atunci când este practicat împreună cu Mine, căci Eu nu solicit nici o taxă anticipată, permițându-le tuturor să își încerce norocul și să tragă.

11. Așa cum pe pământ ai reușit să ajungi de multe ori campion la trasul cu pușca, și în această lume ai reușit să nimerești inima Mea chiar în centrul ei. Pe scurt, ai reușit să îți încarci inima cu unicul lucru pe care îl solicit Eu de la copiii Mei: iubirea autentică. Acest lucru îmi este suficient pentru a te iubi la rândul Meu din toată inima, căci acesta este unicul merit pe care îl recunosc Eu. Ce alte merite crezi că ar justifica grația Mea? De vreme ce Eu sunt deja foarte mulțumit de tine, ce altceva crezi că ai putea face tu pentru a-Mi câștiga și mai mult admirația și grația?

12. Cât despre felul în care vei reuși să împărtășești pe viitor această iubire născută din Mine cu ceilalți frați ai tăi, aici vei mai avea încă de lucru, ceea ce nu înseamnă că vei reuși astfel să dobândești vreun merit mai mare decât cel pe care l-ai dobândit deja la ora actuală. Noua ta atitudine va atrage după sine o perfecțiune mai mare a ființei, și deci o mai mare beatitudine; cum s-ar spune, nu vei lucra pentru Mine, ci în propriul tău avantaj! De aceea, îți propun să nu mai vorbim despre merite și despre grația Mea, căci oricum nu poți face altceva decât să Mă iubești mai presus de orice altceva, acesta fiind de altfel singurul criteriu pe care îl cer de la tine și de la toți ceilalți oameni.

13. Nu te mai gândi așadar la acumularea de noi merite, căci Eu nu am nevoie de așa ceva. Mai bine cască ochii și vezi ce se întâmplă chiar în fața ta!

14. Iată, ne aflăm încă în micuța și palida noastră lume, iar tu nu poți vedea încă nimic altceva decât actuala perspectivă extrem de limitată. Când ai ajuns în această lume, ai presupus că ea este o cometă în plin proces de dezvoltare, care după câteva trilioane de ani pământești se va transforma într-o planetă. Ai crezut atunci că această lume s-a format ca urmare a forței Mele gravitaționale, care atrage către sine atomii din eterul nesfârșit din jur. Realitatea este însă cu totul alta.

15. Această planetă mică și dezolant de săracă nu s-a format din Mine, ci din tine, ea corespunzând întru totul stării interioare în care ai ajuns în această lume. Viziunea Mea a fost cel mai bun lucru care s-a întâmplat pe ea. Ființa ta interioară este alcătuită exact ca această lume, cu tot cu imaginea Mea sărăcăcioasă și palidă: ca un sol fragil și slab, în care exist și Eu undeva, dar ca un om obișnuit!

16. Acum că inima ta M-a recunoscut în sfârșit, aprinzându-se de iubire față de Mine, această lume penibilă se va transforma într-un univers mult mai stabil, mai mare, mai ferm și mai frumos.

17. Dacă noua lume nu ți-a apărut încă, acest lucru se datorează faptului că Eu îți blochez deocamdată ecranul viziunii tale interioare, pentru ca lumina extrem de puternică a spiritului tău recent trezit să nu te orbească de tot, inundându-ți prematur sufletul. În cel mai scurt timp voi destrăma însă acest ecran interior, la fel cum am făcut la vremea respectivă cu cortina din Templu, expunând astfel la vedere Sfânta Sfintelor. Vei putea vedea astfel o lume cu totul diferită, și te asigur că vei rămâne cât se poate de uimit! De aceea, fii te rog atent!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !