Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 8.10.2010, 23:04    Post subject: Capitolul 48 - Interiorul sublim al casei. Mânia tui Robert văzând ce se întâmplă în grădină. Reply with quote

Capitolul 48
Interiorul sublim al casei. Mânia tui Robert văzând ce se întâmplă în grădină.
Scene scandaloase ale căror protagoniști sunt vienezii. Domnul își asumă vindecarea sufletelor malefice.

1. Robert spune: „O, Prietene și Frate binecuvântat! Interiorul casei mi se pare absolut sublim! Ar fi fost imposibil să-mi dau seama de afară cât de mare este strălucirea și imensitatea spațiului din interior. Și cât de frumoasă este priveliștea de la aceste ferestre înalte! Cât de glorioasă este grădina, ca să nu mai vorbim de frumusețea indescriptibilă a munților din zare! Și cât de dulci sunt căsuțele ale căror coșuri fumegă pe dealurile din apropiere! Ah, această imagine depășește orice imaginație umană legată de planul celest!

2. Vai de mine, ce mi-e dat însă să văd la prima fereastră? Ce este porcăria asta? Încă nu am mai văzut ceva atât de dezgustător! Privește, privește! Câțiva bărbați zgomotoși tocmai dezbracă niște femei ușoare, altminteri la fel de vesele ca și ei! Ah, lucrurile au mers prea departe! Va trebui să-i dau afară din grădină pe acești nesimțiți!”

3. Eu îi răspund: „Iată, aceasta este o primă scenă care îți dovedește ce pot face «amicii tăi vienezi»! Ei au fost de acord cu tot ce le-ai spus cât timp te-ai aflat în afara casei, dar de îndată ce ne-am mutat în interior, au preferat să rămână afară și să își facă de cap, bucurându-se de distracția lor favorită. Privește în jur și observă câți vienezi ne-au urmat în interiorul casei. Nu-ți va lua mult timp să constați că suntem absolut singuri! Acele domnișoare înseamnă mult mai mult pentru ei decât noi și instrucțiunile noastre, și lucrurile nu se vor schimba multă vreme de acum înainte!

4. Dacă ai ieși din casă și le-ai ține o predică, ar fi din nou numai ochi și urechi. Adevăr îți spun: cu greu poți găsi păcătoși mai greu de convertit pe calea cea dreaptă decât hedoniștii căzuți în patima pasiunilor trupești, căci ei acceptă fără probleme tot ce le spui în exterior, dar numai atât timp cât aceste instrucțiuni nu interferează cu pasiunile lor desfrânate interioare. Dacă vei încerca însă să îi faci să își înfrâneze pasiunile, te vei minuna de câtă brutalitate și încăpățânare pot da dovadă. De aceea, deocamdată îi vom lăsa să ajungă singuri la punctul de saturație, satisfăcându-și plăcerile sordide, și abia apoi vom ieși și îi vom întreba de ce nu ne-au urmat în casă. Te asigur că nu vei înceta să te minunezi de pretextele pe care le vor inventa.

5. Până una alta, voi face să li se alăture câteva domnișoare absolut apetisante. Abia atunci vei vedea până unde pot împinge obscenitatea! De aceea, fii atent!”

6. În acest moment, mulțimii li se alătură 12 tinere dintre cele mai planturoase. Din mulțime se aud strigăte de triumf, și toată partea masculină se aruncă asupra lor precum tigrii.

7. Văzând această imagine a supremei nesimțiri, Robert aproape că se sufocă de furie, pregătindu-se să iasă afară și să facă ordine, tunând și fulgerând. Îl împiedic să facă însă acest lucru, așa că rămâne la fereastră, scrâșnind din dinți.

8. După ce privește o vreme obscenitățile la care se dedau prietenii săi vienezi, ieșindu-și din minți de furie, Robert îmi spune: „O, Doamne, nu mai pot să suport. Mi-a trecut chiar și starea de furie. Trebuie să recunosc că ai avut dreptate - aceste brute nu pot fi îmblânzite, așa că îmi dau seama că m-am înfuriat degeaba.

9. Știu foarte bine că dacă ai dori acest lucru, Tu ai putea schimba într-o singură clipă situația, în măsura în care înțelepciunea Ta ar considera necesar. Și totuși, dând dovadă de o răbdare, o iubire și o blândețe infinite, Tu privești cu seninătate acest spectacol mizerabil, fără să manifești vreun semn de iritare. Luând exemplu de la Tine, îmi propun ca pe viitor să nu mă mai las condus de mânie nici dacă aș avea de-a face cu o mie de asemenea desfrânați!

10. Singurul lucru pe care nu pot să-l înțeleg este următorul: cum este posibil ca niște oameni altminteri rafinați să cadă pradă unui viciu atât de murdar? Eu însumi am fost o persoană cu sângele aprins și nu m-am sfiit din când în când să-i dau trupului meu tributul cuvenit. Din fericire, nu am depășit niciodată pragul viciului, căci întotdeauna m-am rușinat de comportamentul meu, spunându-mi: «Robert, ce ești tu acum? Ar trebui să fii un om virtuos în toate, dar văd că nu ești decât un animal! Rușine să-ți fie, Robert, măgarule! Nu ești un bărbat adevărat, ci un sclav al farmecelor feminine. Cum poți fi atât de slab? Mi-e scârbă de tine! Doar animalele nu își pot controla instinctele, căci nu dispun de conștiința necesară, motiv pentru care se tăvălesc prin băltoacă la fel ca și porcii!»

11. Cam așa îmi vorbeam ori de câte ori cădeam pradă slăbiciunilor mele (nu foarte des, de altfel), mai ales atunci când, la diferite ocazii oficiale, ciocneam cam multe pahare. Aceste slăbiciuni nu s-au transformat însă niciodată într-un viciu, în cazul meu!

12. În schimb, aceste animale nu par să-și controleze în nici un fel pornirile instinctuale! Dar ce mă uimește cel mai tare sunt libidinoșii mai vârstnici! Privește-i pe cei trei de colo, țapi bătrâni care își fac de cap cu o demoazelă sub acel curmal! Mă întreb cum de nu îi trăsnește cerul! Oare chiar nimic nu-i poate opri pe acești diavoli?”

13. Îi răspund: „Ai puțintică răbdare! Am de gând să le mai trimit câteva tinere, încă și mai voluptoase decât cele de dinainte, dar totuși ceva mai reținute și mai caste. Vei vedea de ce sunt în stare prietenii tăi în legătură cu acestea”.

14. Robert: „O, Doamne, nu trebuie să fii deloc omniscient ca să-ți dai seama ce se va întâmpla. Acești desfrânați se vor dezlănțui mai rău decât până acum! Nici măcar nu am de gând să privesc acest spectacol sinistru. Spune-mi însă, Dumnezeule unic asupra cerurilor și pământurilor, cum se vor sfârși toate acestea? Oare nu vor obosi niciodată acești potlogari? Oare se vor transforma în niște animale, în loc de spirite?”

15. Eu: „Liniștește-te și în curând îți vei primi răspunsul. Deocamdată, rămâi un spectator tăcut, la fel ca și Mine. Când voi permite ochilor tăi să se deschidă încă și mai mult, vei înțelege cum trebuie procedat în astfel de cazuri pentru a converti aceste animale în oameni. Orice acțiune care nu derivă din iubire este automat supusă judecății iadului, care rezidă chiar în adâncurile sufletului respectiv. Să nu mai vorbim însă, căci demoazelele sunt pe punctul de a ajunge la eroii noștri!”

16. Robert privește o vreme pe fereastră, după care spune: „Doamne iartă-mă, trebuie să recunosc că aceste circa 20 de tinere nu arată deloc rău, din punct de vedere lumesc! Pe viața mea, primele trei din fruntea plutonului sunt îmbrăcate ca niște balerine pariziene! Mă întreb ce dans le pregătesc acestor animale vieneze...

17. După părerea mea, apariția a două duzini de urși dansatori ar fi fost mult mai adecvată decât a acestor balerine drăguțe; înclin să cred că efectul de trezire al acestora asupra abrutizaților mei prieteni ar fi mult mai rapid decât cel provocat de curbele apetisante ale acestor balerine cu pieptul plin!

18. Dar ceea re mă minunează cel mai tare este controlul pe care și-l impun acești vienezi în fața marilor frumuseți feminine, spre deosebire de reacția lor anterioară, când le-au atacat ca niște fiare însetate de sânge pe bietele femei! Poate că aceste regine ale frumuseții i-au impresionat peste măsură, de vreme ce nu îndrăznesc deloc să se apropie de ele”.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !