Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 5.3.2021, 13:00
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:03    Post subject: Capitolul 56 - Inima lui Jellinek se aprinde de iubire pentru prietenul lui Robert. Reply with quote

Capitolul 56
Inima lui Jellinek se aprinde de iubire pentru prietenul lui Robert.
Vinul celest. Toastul lui Jellinek și răspunsul Domnului

1. În timp ce ne îndreptăm către masă, Jellinek Mă privește cu o simpatie infinită și Mi se adresează: „Dragă prietene al fratelui nostru Blum, crezi că aș putea să Te cunosc mai bine? Îmi pari o persoană infinit de bună, așa că nu mă surprinde că te afli în compania nobilului nostru prieten”.

2. Eu: „Te asigur că viitorul îți va revela tot ceea ce îți este încă nelămurit acum. Vino cu Mine la masa Domnului și întărește-ți mai întâi trupul și spiritul, pentru ca să poți înțelege mai clar anumite lucruri pe care dacă ți le-aș dezvălui acum, te-ar uimi prea tare. De aceea, vino cu Mine, dragul Meu prieten și frate Jellinek!”

3. Jellinek: „O, prietene, vocea ta îmi pare extrem de prietenoasă! Fiecare din cuvintele tale îmi fac inima să tresalte într-o manieră fără precedent. Aproape că aș putea paria pe umanitatea mea că ești un înger din ceruri! Da, da, așa trebuie să stea lucrurile: cu siguranță, ești un înger din ceruri. Un singur lucru doresc să-ți spun: eu nu mai am de gând să mă despart de tine, căci oricât de drag mi-ar fi prietenul meu Robert Blum, simt pentru tine o iubire absolut inexplicabilă, care mă copleșește, și care a devenit și mai mare după ce mi-ai vorbit! De aceea, îți propun să ne așezăm la masă și să bem în cinstea noii noastre prietenii eterne! Mă îndoiesc că în această lume ar putea exista un Windischgräz sau alții de aceeași teapă cu el, care să ne asedieze și să ne tulbure liniștea...”.

4. Eu: „Într-adevăr, nu ai nici un motiv să te temi, nici acum, și nici de acum înainte! Dar haide să ne așezăm la masă, căci constat că ceilalți închină deja în sănătatea noastră”.

5. Messenhauser se îndreaptă deja către Jellinek cu un pocal de cristal plin cu un vin excelent, pe care i-l întinde și îi spune: „O, frate Jellinek, te asigur că acest vin este de o mie de ori mai bun și mai parfumat decât cel mai bun vin pe care l-am băut vreodată pe pământ! Haide, golește acest pocal, în sănătatea tuturor prietenilor și dușmanilor noștri! - Chiar și în sănătatea lui Windischgräz! Cine știe, poate că va veni o zi când până și acel instrument orb al dictatorilor de pe pământ se va trezi la sentimente mai bune”.

6. Jellinek ia bucuros pocalul și spune: „Dragă prietene! Aceste cuvinte ale tale îmi fac o plăcere mai mare decât toate acele dezbateri inutile pe care le-am avut împreună în micuța cameră de dinainte, ce semăna perfect cu o celulă de închisoare, și în care tu, frate Messenhauser, așteptai disperat, nu cu mult timp în urmă, să primești ordinul de execuție!

7. Ascultați-mă însă! Am luat decizia să îl adopt ca prieten intim al inimii mele pe amicul gazdei noastre, Robert Blum. De aceea, vă rog să mă iertați dacă nu mă voi atinge de această licoare divină până când nu va sorbi El mai întâi din acest pocal!”

8. Toți cei de față acceptă cu veselie cererea lui Jellinek, care îmi dă pocalul și îmi spune, cu o ardoare plină de iubire: „Dragă prietene, înconjurat parcă de o aură divină! Nu ezita să primești acest pocal din mâna unui sărman păcătos - și a unui trădător terestru! Dacă aș avea o comoară mai de preț decât aceasta, ți-aș dărui-o cu cea mai mare bucurie, în semn de respect și devoțiune! Din păcate, nu am nici un fel de aur sau argint. De aceea, îți dăruiesc unicele lucruri pe care le posed la ora actuală: acest pocal și o inimă plină de căldură, care te salută ca pe prietenul ei cel mai de preț. Te implor, primește acest pocal pe care ți-l ofer! Știu că gestul meu este îndrăzneț - să îți ofer Ție, care trebuie să fii un înger din ceruri, acest pocal în semn de prietenie și devoțiune; dar pur și simplu nu pot să mă abțin, căci Te iubesc din toată inima, mai ales după ce Ți-am ascultat cuvintele pline de prietenie, de iubire și de înțelepciune. Nu te uita că sunt un spirit impur și nevrednic, închide ochii Tăi celești și spune-Ți: «Sărmanul, atâta poate și el!» Știu foarte bine că va mai trece mult timp până când voi învăța să mă port așa cum se cuvine cu un spirit de calibrul Tău, dar Te asigur că limba mea nu rostește decât cuvintele pe care i le dictează inima! Ei bine, ce zici, prietene, pot spera că nu Te-am ofensat cu acest gest al meu?”

9. În semn de răspuns, iau pocalul din mâna lui Jellinek, cu un gest cât se poate de amical, sorb din el, iar apoi îi spun lui Robert: „Frate, în acel dulap se află o altă sticlă, plină chiar cu vinul sufletului Meu, într-o formă personificată. Te rog, du-te și adu-o aici, pentru a-i arăta astfel noului Meu amic cât de mult îi prețuiesc prietenia!”

10. Robert se grăbește să îmi asculte instrucțiunile și se întoarce cu o sticlă care strălucește ca diamantul, pe care Mi-o înmânează, vizibil emoționat.

11. După ce iau sticla din mâna lui, umplu din nou cu vin pocalul, pe care i-l înmânez lui Jellinek, spunându-i: „Iată, dragul Meu prieten și frate, ia acest pocal, bea din el și convinge-te cât de plăcută și de dragă îmi este prietenia ta! Ei, ce mai spui acum despre păcatele tale? Ce om mai poate considera drept păcătos pe cineva a cărui inimă este plină de o asemenea iubire? Adevăr îți spun: în fața Mea, apari acum ca fiind complet purificat de păcate. Iubirea ta față de Mine ți-a șters complet numeroasele păcate pe care le-ai săvârșit pe pământ! Chiar dacă mai ai unele datorii față de lumea exterioară, aș fi un prieten indiferent dacă nu ți-aș șterge complet aceste datorii, eliberându-te de ele! Așadar, îndrăznește, frate Jellinek, și bea această cupă în onoarea prieteniei noastre eterne!”

12. Mișcat până la lacrimi, Jellinek spune: „O, prieten divin! Cât de mare este bunătatea și grația Ta! O, dacă mi-aș putea sfâșia pieptul, mi-aș smulge inima din el și aș așeza-o în pieptul Tău! Bine, dă-mi această cupă”.

13. Jellinek ia cupa, bea din ea, după care spune: „O, nu, frate divin și angelic! Dacă prietenia Ta este asemenea acestui vin, înseamnă că nu ești doar un simplu înger, ci chiar bunul Dumnezeu, în toată plenitudinea Lui! Căci în întreaga infinitate nu cred că poate fi găsită o licoare cu un efect atât de sublim asupra inimii și a spiritului! Fraților, gustați și voi și spuneți-mi dacă nu am dreptate!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !