Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.2.2021, 07:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:07    Post subject: Capitolul 57 - Efectele vinului celest. Întrebări legate de Hristos și de divinitatea Lui. Răspunsul lui Robert. Reply with quote

Capitolul 57
Efectele vinului celest. Întrebări legate de Hristos și de divinitatea Lui.
Răspunsul lui Robert. Proverbul favorit a lui Jellinek.

1. Robert, Messenhauser și Becher ciocnesc cupele și beau, uluiți peste măsură de savoarea divină a acestui vin celest.

2. Messenhauser spune: „Doamne, ce vin! Frate Blum, este minunat în casa ta. Ne-ar plăcea să ne stabilim aici! Dacă ești de acord, haide să nu ne mai despărțim niciodată. Ori de câte ori va apărea vreun păcătos prin aceste părți, îți propun să îl primim în mijlocul nostru și să îl omenim, așa cum ai procedat tu cu noi, chiar dacă este vorba de cel mai crunt dușman al nostru de pe pământ!”

3. Robert îi răspunde: „Prietene Messenhauser, ai rostit cuvinte frumoase și pline de demnitate. Este evident că ele au izvorât din inima, și nu din intelectul tău. Răspunsul meu este următorul: «Dacă Windischgräz însuși ar apărea la ușa mea, cerându-mi găzduire, ei bine, te asigur că va avea parte de o primire mult mai bună decât soarta pe care ne-a rezervat-o el pe pământ»...

4. Toți strigă la unison: „Noroc! Așa să fie! Un bun creștin răspunde întotdeauna cu bine la răul făcut, și asta cu toată sinceritatea inimii. Cine mai simte încă o stare de ranchiună și o dorință de răzbunare nu va fi un spirit perfect încă mult timp de acum înainte, în schimb, cine spune: «Iartă-i, Tată, căci nu știu ce fac!», așa cum a procedat marele și înțeleptul învățător al iudeilor când aceștia L-au crucificat, va avea cu siguranță parte de o mare libertate interioară a spiritului! Cu adevărat, putem spune că un asemenea om este una cu Dumnezeu! Iar acest lucru spune totul despre divinitatea manifestată prin Hristos.

5. Ne întrebăm unde s-ar putea afla acest Iisus (a cărui existență terestră nu o mai putem pune la îndoială) în lumea spiritelor. Cu adevărat, El a fost cel mai mare prieten al umanității! Amice Blum, nu ai avut nici o ocazie până acum să afli mai multe în legătură cu acest om atât de deosebit?”

6. Robert: „Dragii mei prieteni, vă dau cuvântul meu de onoare că El a fost primul spirit cu care m-am întâlnit în această lume!”

7. Plăcut surprinși, cei de față doresc să afle mai multe: „Cum așa? Cum s-au întâmplat lucrurile? În ce regiune s-a petrecut acest eveniment? Ce ți-a spus El? Haide, frate, fii atât de bun și povestește-ne tot!”

8. Robert: „Dragii mei prieteni, avem acum alte lucruri de făcut, așa că va trebui să amânăm pentru altădată răspunsurile la întrebările voastre. Un singur lucru vă pot spune deocamdată: că El îmi va face cât de curând o altă vizită, așa că îl veți putea cunoaște la rândul vostru”.

9. Jellinek: „Bine, dar nu ne poți spune cel puțin dacă ai reușit să discuți cu El despre divinitatea Lui, pe care atât de puțini oameni i-o recunosc, și în ce măsură a confirmat El autenticitatea acestei credințe?”

10. Robert: „Ba da, dragii mei prieteni, am vorbit pe larg despre acest subiect. Deși nu vă pot spune prea multe, întrucât nivelul vostru de înțelegere este încă foarte redus, vă pot spune totuși că Iisus Hristos este singurul Dumnezeu adevărat, de la începuturile eternității! El este Creatorul tuturor lumilor și cerurilor! Deocamdată nu vă pot spune mai multe, dar vă asigur că veți afla tot ceea ce vă interesează atunci când va veni El!”

11. Jellinek: „Prieten drag, nu ți-am cerut aceste dovezi de dragul intelectului meu, ci doar dintr-o pornire a inimii. Ca să fiu sincer cu tine, dacă Iisus ar veni și mi-ar face un semn cu mâna, L-aș urma pe dată, uitând complet de voi toți! Îl consider cel mai bun și mai perfect dintre toți oamenii, așa că îl iubesc deja mai mult decât pe tot restul umanității luate la un loc. Imaginează-ți în aceste condiții ce aș simți dacă aș afla că El este chiar Dumnezeu! Te asigur că nu mi-ar mai păsa de alte amănunte, căci, așa cum se spune: ,«Dumnezeu este iubire; ori de câte ori îți simți inima copleșită de iubire, gândește-te că Dumnezeu se află în ea!» Ei bine, acesta este barometrul pe care îl folosesc eu pentru a stabili prezența lui Dumnezeu într-o anumită persoană. De vreme ce inima mea este atât de copleșită de iubirea față de Hristos, singura concluzie pe care pot să o trag este că Acesta este una cu Dumnezeu, căci altfel cum L-aș putea iubi atât de intens? La fel de intens îl iubesc și pe acest frate celest, aici de față, așa că bănuiesc că poartă în inima lui o mare iubire divină! Ce zici, am dreptate?”

12. Robert: „Întru totul! Numai inima îl poate înțelege pe Dumnezeu. Intelectul nu are și nu va avea niciodată această putere. - Dar acum să trecem la alte lucruri, dragii mei prieteni. Vă asigur că nu ne vom îndepărta prea mult de subiectul nostru actual, iubirea.

13. Ascultați-mă! Iubirea este într-adevăr singura dovadă a Divinității și a existentei Ei imposibil de contestat. Așa cum știm însă prea bine, în creație există și un sex feminin, plin de gingășie, care pune de multe ori stăpânire pe inimile noastre, într-o măsură atât de mare încât uităm complet de iubirea mult mai pură față de Dumnezeu! Ce credeți, Dumnezeu există în egală măsură și în această iubire, prin excelență senzorială?”

14. Jellinek: „Evident! Dacă gingășia lui Dumnezeu nu s-ar manifesta prin femeie, cine ar putea-o iubi? Nu este însă mai puțin adevărat că această iubire este foarte ușor de pervertit!”

15. Robert: „Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă v-aș prezenta acum mai multe exemplare feminine, absolut superbe și minunat costumate, și care, peste toate, ar manifesta o dispoziție cât se poate de prietenoasă față de noi? Mai ales tu, Jellinek, mă întreb cum ai reacționa? Căci îmi amintesc foarte bine că, pe vremea când trăiam pe pământ, aveai o anumită slăbiciune față de sexul feminin, în special față de dansatoare!”

16. Jellinek: „Frate, deși trebuie să recunosc că m-ai lovit în punctul meu slab, îți pot spune cu mândrie că la ora actuală aș fi dispus să renunț la zece mii de dansatoare, una mai frumoasă decât alta, pentru un singur fir de păr al lui Hristos, căci iubirea față de Dumnezeu este cu siguranță mai mare decât cea pentru o dansatoare, oricât de frumos ar fi împodobită ea. Iubirea față de o femeie nu poate prevala decât în inima celui care nu crede deloc în Dumnezeu, sau, la extrema opusă, în inima celui care îl recunoaște pe Dumnezeu în iubita sa, pe care o ia de soție cu binecuvântarea Divinității. Dacă însă L-aș putea vedea direct pe Dumnezeu în persoana lui Hristos, recunoscându-L și putând să mă adresez Lui, atunci te asigur, frate, că nu aș mai avea ochi pentru nici o dansatoare din lume! Desigur, în absența lui Hristos, niște forme feminine opulente ar reuși să trezească în inima mea anumite sentimente...”.

17. Robert: „Frate, ai dori să-ți prezint câteva asemenea dansatoare?,,

18. Jellinek: „Fie! Dacă există astfel de spirite în această lume, nu ai decât să ni le prezinți, pentru a vedea ce reacție vom avea în fața lor!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !