Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:10    Post subject: Capitolul 58 - Testul la care își supune Robert prietenii. Răspunsurile corecte ale lui Jellinek și Messenhauser. Reply with quote

Capitolul 58
Testul la care își supune Robert prietenii.
Răspunsurile corecte ale lui Jellinek și Messenhauser.

1 . Ca răspuns la afirmația lui Jellinek, Robert se îndreaptă către partea din spate a încăperii, unde, așa cum spuneam mai devreme, stau ascunse după o cortină cele 24 de dansatoare. Când ajunge la ele, el le șoptește acestora, astfel încât să nu fie auzit decât de ele: „A sosit timpul, dragele mele! Haideți, ieșiți la iveală și dați un mic spectacol în fața celor trei oaspeți ai noștri. Urmăriți să ne oferiți o reprezentație cu adevărat artistică, fără a face în vreun fel de rușine casa în care vă aflați!”

2. Dansatoarele se pregătesc să îl asculte, dar înainte de a ieși de după perdea, una dintre ele îi spune lui Robert: „Te rugăm un singur lucru: dacă formele noastre opulente vor părea excesiv de provocatoare, am dori să nu ne acuzi pe noi de acest lucru! Dacă există riscul de a vă provoca o stânjeneală cât de mică ție și oaspeților tăi, atunci am prefera să nu apărem deloc în fața voastră, căci nu dorim să provocăm nici cel mai mic rău în această casă în care ne-ai primit cu atâta căldură sufletească, învățându-ne să fim la rândul nostru mai bune!”

3. Robert: „Dragele mele surori, aceste cuvinte mă bucură nespus, căci îmi dau seama că intențiile voastre sunt dintre cele mai nobile. Nu vă temeți, căci nobilul meu Prieten, pe care L-ați cunoscut deja, va avea grijă ca nimeni să nu pățească ceva cu adevărat rău! De aceea, avansați fără teamă și vă asigur că dansul vostru nu va avea nici un fel de efect nedorit asupra oaspeților noștri. Dimpotrivă!”

4. Auzind aceste cuvinte, dansatoarele ies de după perdea și încep un mic spectacol artistic, făcând tot felul de mișcări grațioase, cu fețele luminoase și cu un zâmbet pe buze. Întors printre amicii lui, Robert îl întreabă pe Jellinek: „Ei bine, frate, cum îți plac dansatoarele din casa mea? Ai văzut vreodată, pe pământ, o perfecțiune atât de mare?”

5. Jellinek le privește pe fete cu cea mai mare concentrare posibilă, după care recunoaște, oftând: „Ah, dragă frate, trăiesc exact aceleași sentimente ca și pe pământ! Ca să fiu sincer până la capăt, trebuie să-ți spun că aceste spectacole nu mi-au plăcut niciodată prea mult. Dimpotrivă, ori de câte ori mergeam la teatru, părăseam sala de spectacole cu un fel de melancolie, pe care nu reușeam să mi-o explic. Abia acum pot spune că am înțeles în sfârșit despre ce este vorba, iar această lumină a înțelegerii îmi produce o bucurie mai mare decât întregul spectacol. Motivul este cât se poate de simplu: toate aceste mișcări și contorsionări ale membrelor mi se par complet inutile. Spune-mi: la ce folosește această artă? Îți răspund tot eu: la nimic! În ipostaza lor cea mai nobilă, toate celelalte arte - muzica, poezia, pictura și sculptura - au efecte sublime asupra sufletului uman, fiind capabile să îl înalțe, ba chiar să transforme un om brutal într-o ființă cu adevărat sensibilă, prin trezirea adevăratei iubiri în inima sa. Dacă analizăm însă arta dansului, chiar și în ipostaza sa cea mai pură, constatăm că sentimentele pe care le aprinde ea în sufletul bărbaților sunt inevitabil dintre cele mai impure. După ce asistă la un asemenea spectacol, senzualitatea și dorințele trupești ale acestora se aprind și se multiplică de o mie de ori.

6. Deși acest factor explică într-o oarecare măsură sentimentul de melancolie care mă cuprinde ori de câte ori asist la un spectacol de dans, nu el reprezintă principala cauză a stării mele sufletești. Adevărata cauză a depresiei care mă cuprinde în fața unor astfel de performanțe artistice este aceea că, dincolo de magia falsă a spectacolului, întotdeauna mi se pare că recunosc în aceste dansatoare niște îngeri căzuți!

7. De câte ori nu mi-am spus pe pământ: «Ce nu ar putea face această fată pentru inima mea! Din păcate, fiind un înger căzut, ea nu ar putea recunoaște niciodată noblețea unei inimi care nu și-ar dori nimic altceva decât să o vadă înălțată din nou la valoarea ei de înger real, mai presus de această condiție sordidă. Dumnezeul ei este însă Mamona lumii exterioare, iar în orbirea ei, ea dăruiește în schimbul inimii primite doar picioarele ei sublime, care trezesc în sufletul bărbatului sentimentele cele mai aprinse. Ce-i pasă ei de inimile bărbaților către care trimite săgeți otrăvite cu fiecare pas al său?»

8. Așa gândeam ori de câte ori părăseam un spectacol de balet pe pământ, iar aceste gânduri îmi amărau inima. Ți se pare cumva că greșeam? Ei bine, află că exact la fel gândesc și în această lume a adevărului, așa că cu greu m-ai putea cuceri vreodată cu ajutorul unor asemenea fete, care din fericire tocmai și-au încheiat numărul. Cred că îmi vei da dreptate, așa cum se pare că îmi dă și sublimul tău prieten, care pare extrem de mișcat de cuvintele mele. De aceea, dragul meu prieten Blum, te asigur că cele 24 de artiste pe care mi le-ai prezentat, cu tot cu cele 48 de picioare ale lor, altminteri absolut splendide, nu îmi vor distrage nici măcar cu un dram iubirea mea față de Iisus! Dimpotrivă, ele nu au făcut decât să o amplifice, căci această iubire este infinit mai pură! Te asigur că tot ce simt pentru acești sărmani îngeri căzuți nu este decât o imensă compasiune. Mi-aș da cu cea mai mare plăcere jumătate din viață dacă aș putea să le înalț în acest fel de la actualul lor statut, de îngeri căzuți, la cel de ființe umane adevărate! Dar să nu mai vorbim despre acest subiect, căci mă întristează prea tare! Mai bine spuneți și voi, Messenhauser și Becher, ce părere aveți despre spectacolul la care tocmai ați asistat".

9. Cei doi îi răspund într-un glas: „Spectacolul nu a fost deloc rău, dar ni s-a părut oarecum comic! Pe pământ, astfel de excentricități ale stupidității umane sunt întrucâtva acceptabile, dar aici, în împărăția spiritelor, asemenea aberații ni se par mai degrabă nelalocul lor! Imaginați-vă cum ar fi să ne întoarcem acum pe pământ și să le spunem prietenilor noștri că am asistat la un balet celest! Ce hohote de râs am stârni! Robert, mai bine spune-ne cum se face că ai făcut rost în această împărăție a spiritelor de un adevărat serai alcătuit din două duzini de dansatoare. Le-ai angajat? Sau trebuie să înțelegem că acesta este raiul Noii Biserici Catolice, la care știm că ai aderat pe pământ? Oricum ar fi, de acum înainte scutește-ne de prezența îngerilor Noii Biserici Catolice și mai bine mai adu-ne o sticlă din acest vin cu adevărat celest! O singură picătură din acest vin face mai mult decât toate cele 48 de picioare la un loc!” Zâmbind, Robert desface o altă sticlă.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !