Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 18:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:25    Post subject: Capitolul 60 - Dansatoarele încearcă sa obțină mai multe explicații în legătură cu Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 60
Dansatoarele încearcă sa obțină mai multe explicații în legătură cu Dumnezeu.
Robert le sfătuiește: „Căutați lumina din interior”.
Orice căutare exterioară ascunde un pericol

1. Auzind această invitație, dansatoarele se înclină cu respect, după care cea dintâi dintre ele spune: „O, prieteni minunați, sunteți prea buni față de noi! Dintre toate artele, cea pe care o practicăm noi este cea mai puțin demnă de considerație din partea unor spirite de talia voastră. De aceea, nu putem înțelege cum puteți fi atât de buni cu noi, sărmane fete păcătoase! Dacă ne-am afla încă pe pământ, un astfel de comportament din partea unor oameni sinceri și buni ne-ar crea o mare obligație. În această lume nu suntem însă decât niște spirite sărmane, care nu au nimic de oferit și care nu dispun decât de ceea ce au primit din preaplinul bunătății voastre fără măsură. De aceea, nu va putem oferi nimic în schimbul acestei bunătăți nelimitate, cu excepția iubirii și respectului din inimile noastre. Dacă totuși ne primiți la masă cu voi în aceste condiții, nu putem decât să ne alăturăm vouă cu cea mai mare bucurie posibilă. Dacă însă iubirea noastră insuficient de pură nu vă este pe plac, îngăduiți-ne să plecăm și să ne ducem crucea, plătind pentru păcatele noastre pământești!”

2. Jellinek: „Dragele mele, vă implor, nu fiți mai catolice decât Papa! Cum ar putea respinge Dumnezeu iubirea, considerând-o o crimă? Ce fel de oameni ne considerați, ca să respingem iubirea voastră? Haideți, veniți alături de noi și sorbiți o cupă din acest veritabil vin al vieții! Nu vă sfiiți, căci noi nu ne dorim nimic altceva decât iubirea voastră, pe care sunteți atât de dispuse să ne-o împărtășiți. Cu această ocazie, sper că v-ați lămurit ce anume așteptăm din partea voastră: exclusiv iubirea cea mai pură și prietenia voastră!”

3. Auzind cuvintele lui Jellinek, fetele ni se alătură cu cea mai mare bucurie, spunând la unison: „Suntem servitoarele voastre. Voința voastră pură și nobilă va fi de acum înainte singura poruncă de care vom asculta. Dorim totuși să vă cerem o favoare cu totul specială: pe vremea când ne aflam încă în lumea exterioară nu am avut ocazia să aflăm prea multe lucruri despre Ființa Divină supremă; de aceea, am ajuns în această lume complet oarbe, cel puțin în această privință, care ar trebui să reprezinte principala prioritate a cunoașterii și credinței umane.

4. Pe pământ am fost romano-catolice și am participat la toate ritualurile pe care ni le-a cerut biserica. Din păcate, toate posturile, confesiunile și împărtășaniile noastre nu ne-au ajutat să ne apropiem de Dumnezeu nici măcar cu un singur milimetru. Am murit apoi de-a lungul unui interval de 10-15 ani și ne-am reîntâlnit aici, ca din întâmplare. Cert este că ne aflăm exact în aceeași stare de ignoranță în care ne aflam atunci când am pătruns în această lume. Nu L-am cunoscut pe Dumnezeu cât timp am trăit pe pământ și nu îl cunoaștem nici acum. Și totuși, suntem de părere că numai un Dumnezeu excesiv de bun, de înțelept și de atotputernic ne-ar fi putut dărui această existență!

5. Nu dorim să dăm dovadă de o lipsă de respect, dar apelăm la voi ca la niște prieteni foarte buni și vă rugăm să ne oferiți câteva explicații pentru a ne face o părere mai justă despre Dumnezeu. Dacă veți face acest lucru, ne veți dărui multă fericire.

6. Pe când trăiam în lumea exterioară, Divinitatea ne era întotdeauna prezentată în așa fel încât să nu ne putem face nici o idee despre adevăratul Dumnezeu. De pildă, ni s-a spus că El este alcătuit din trei persoane, fiecare fiind un Dumnezeu în Sine, de unde nu poate rezulta decât că există trei zei supremi! Și totuși, acești trei zei se pare că nu sunt propriu-zis zei, ci alcătuiesc împreună unul și același Dumnezeu! Pe de altă parte, fiecare din cele trei zeități are propria sa funcție bine stabilită. De pildă, Dumnezeu Fiul nu poate face decât ceea ce așteaptă de la El Dumnezeu Tatăl! În sfârșit, ni s-a spus că Tatăl și Fiul sunt unul și același! Cât despre Duhul Sfânt, nici nu mai știi ce să crezi: este El mai presus decât Tatăl și Fiul la un loc, sau mai prejos de aceștia? După toate aparențele, se pare că El derivă din amândoi și este simbolizat sub forma unui porumbel! - Ce să mai vorbim de miliardele de prescuri consacrate, despre care ni s-a spus că toate sunt una cu Dumnezeu! Ce părere îți mai poți face în aceste condiții despre natura adevăratului Dumnezeu?* De aceea, vă rugăm, nu respingeți rugămintea noastră, căci avem nevoie de aceste explicații, pe care ni le dorim mult mai mult decât acest vin!”

7. Robert se servește cu o cupă din vinul divin, după care le spune dansatoarelor: „Dragele mele surori, pentru numele lui Dumnezeu, Domnul și Creatorul infinității, luați o cupă din acest vin și sorbiți-o cu toată încrederea! Vă asigur că spiritul acestui vin nu seamănă deloc cu cel al vinului terestru, despre care Pavel spunea că poartă în sine spiritele lipsei de castitate și ale poftelor desfrânate. Spiritul acestui vin reprezintă spiritul iubirii cele mai profunde și mai pure față de Dumnezeu, fiind astfel echivalent cu o lumină curată și sfântă. Cu ajutorul acestei lumini, veți descoperi cât de curând - chiar în ființa voastră - răspunsul pe care doriți să îl obțineți de la noi.

8. Dorința voastră este cât se poate de curată, și nici un înger nu i-ar putea găsi vreun defect. Nu căutați însă niciodată împlinirea ei în exterior, ci numai în interiorul inimii voastre, căci în acest fel veți fi binecuvântate de-a pururi! Dacă ați primi răspunsul dorit de la noi, ați dispune astfel de o explicație venită din afară, care v-ar oferi un oarecare avantaj, dar numai din punct de vedere exterior, în timp ce în interior v-ar produce un mare rău, care nu va fi deloc ușor de vindecat.

9. O doctrină care este pur exterioară nu le poate fi de folos decât spiritelor preocupate exclusiv de lumea materială. Ea poate realiza într-adevăr o adevărată revoluție în aceste spirite, silindu-le uneori cu forța să accepte adevărurile sale, până când acestea ajung la spiritul lor interior. Așa se petrec de pildă lucrurile cu spiritele naturii, sau chiar cu sufletul natural al omului, care nu este preocupat decât de recolta exterioară, în care își găsește o mare plăcere. De cele mai multe ori această recoltă este afectată însă de un dezastru: în timp ce spiritul persoanei admiră plin de încântare recolta obținută prin semințele pe care le-a semănat în lumea exterioară, pierzând astfel contactul cu adevăratul său sediu interior, situat într-o micuță încăpere a inimii, și anticipând o recoltă extrem de bogată, spiritele malefice (reziduale) ale naturii din sufletul respectiv se grăbesc să se adune, unindu-și forțele pentru a pătrunde în camera secretă a spiritului, cu scopul de a-i bloca acestuia întoarcerea (lucru pe care îl și reușesc de cele mai multe ori). Când adevăratul spirit își pierde sălașul, el nu mai are de ales și încearcă să își găsească un sălaș nou, trăind printre spiritele naturii (din interiorul sufletului), ca un fel de servitor al unui stăpân. Furat de toate posesiunile sale, incapabil să plătească o chirie pentru sediul care înainte îi aparținea de drept, el este furat de noul proprietar de tot ce i-a mai rămas, ba ajunge chiar sclavul și servitorul netrebnic al acestuia, care face cu el tot ceea ce dorește! În consecință, spiritul se vede nevoit să se asocieze cu cele mai impure spirite ale naturii, scufundându-se în viciu, lucru care nu poate conduce decât la moartea spirituală a omului. Adevăratul stăpân din inima sa este acum Satan, care l-a transformat într-un sclav al celor mai infernale pasiuni și dorințe.

10. De aceea, nu mai căutați cu atâta aviditate cunoașterea exterioară, care nu folosește la nimic dacă spiritul nu o primește cu cea mai mare smerenie posibilă, schimbându-și imediat întreaga viață în acord cu ea - sarcină extrem de dificilă pentru orice spirit. Nu uitați că însuși regele Solomon, cel mai înțelept dintre iudeii vremii sale, a căzut, în pofida înțelepciunii sale. Spiritul său lăuntric s-a simțit suficient de puternic pentru a-și părăsi sediul vieții din inima sa, aventurându-se printre spiritele naturii, cu scopul de a le controla prin înțelepciunea sa. El a făcut acest lucru înainte de a atinge o maturitate spirituală deplină (care trebuie să vină întotdeauna din interior, și niciodată din exterior), drept care a devenit prizonierul spiritelor naturii din sufletul său, impure și lipsite de castitate, care nu i-au mai permis să se întoarcă în casa sa, pe care au transformat-o într-un sediu al tuturor viciilor, obscenităților și idolatriei! La rândul lui, Iuda și-a trădat învățătorul, pe Domnul și Dumnezeul său, întrucât a ascultat doctrina mântuirii exclusiv cu urechile spiritelor sale exterioare, care își aveau sediul în intelectul său, căzând astfel pradă tuturor dorințelor acestora. Din acest motiv, el a ratat adevărata viață a spiritului, care nu se poate trezi decât în sediul cel mai intim al acestuia, din interiorul inimii, și i-a deschis larg porțile sufletului său lui Satan, care l-a luat imediat în posesiune. Consecințele sunt binecunoscute, așa că nu mai trebuie să le repet.

11. De aceea, beți acest vin chiar acum, căci el va trezi în voi iubirea justă față de Dumnezeu, întărindu-vă spiritul și făcându-l să crească. După ce va invada toate sectoarele ființei voastre (dominate de spiritele exterioare ale naturii), fără a-și părăsi însă sediul primordial, veți găsi în acest spirit tot ceea ce acum încercați să aflați dintr-o sursă exterioară. M-ați înțeles?”
(* - Despre Sfânta Treime vezi „Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul?”, n.r.)
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !