Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 01:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:30    Post subject: Capitolul 61 - Dansatoarele îi confirma lui Robert că l-au înțeles. Reply with quote

Capitolul 61
Dansatoarele îi confirma lui Robert că l-au înțeles.
Lupta împotriva spiritelor impure ale naturii din interiorul omului.
Etapele perfecțiunii. Cel Preaînalt.

1. Dansatoarele îi răspund lui Robert: „O, prieten înțelept, profund inițiat în cunoașterea celor mai ascunse secrete ale naturii umane! Te-am înțeles cât se poate de bine! Viziunea pe care ne-ai oferit-o este cât se poate de clară, deși fără lămuririle tale nu am fi bănuit niciodată că așa stau lucrurile. Cum ți-am putea mulțumi pentru bunătatea ta?

2. Pe vremea când trăiam pe pământ am cunoscut nenumărați oameni cu o educație superioară, cinstiți și respectați de toți ceilalți pentru cunoașterea lor elevată în domeniul religiei. Unii dintre ei dădeau chiar impresia că sunt iluminați, prin cuvintele sau prin faptele lor. Și totuși, toți veneau la noi și ne făceau propuneri dintre cele mai murdare. Ce mai, ajunseserăm să ne gândim că dacă acestea sunt consecințele înaltelor virtuți creștine atunci mai bine să nu avem nimic de-a face cu acestea! În acele vremuri, toate aceste lucruri ni se păreau mistere imposibil de rezolvat, dar acum vederea ni s-a limpezit și totul s-a lămurit în sfârșit, căci abia acum am aflat care este originea tuturor acestor rele. De aceea, haide, dă-ne vinul vieții, și te asigurăm că vom bea până la ultima picătură din această cupă a umilinței!”

3. Robert le trece cupa, iar dansatoarele beau pe rând din ea, umplându-se de bucurie.

4. Jellinek, Messenhauser și Becher sunt uimiți să constate noua înțelepciune a lui Robert. După câteva momente de surpriză, ei i se adresează acestuia: „Frate, e prea mult! Știi că te-am privit întotdeauna ca pe un om înțelept, dar nu am bănuit niciodată că înțelepciunea ta poate atinge astfel de profunzimi! Și totuși, instinctele ne spun că această înțelepciune nu a izvorât direct din tine. Oricum, nu contează! Important este că ai aprins în noi o lumină care ne permite să privim și să judecăm lucrurile dintr-o perspectivă complet nouă.

5. Abia acum înțelegem de ce au trebuit să danseze în fața noastră aceste dansatoare! Este evident că rolul lor a fost să tenteze spiritele noastre impure, încercând să le scoată afară din sediul spiritului nostru, pe care l-au ocupat pe nedrept, astfel încât acesta să își poată recupera rapid adevărata locuință de drept”.

6. Robert: „Așa este! Ați înțeles aproape perfect, dar raționamentul vostru este încă șubred. Cum credeți voi că spiritul vostru ar fi reușit de unul singur să își curețe sediul vieții de spiritele impure, reocupându-și astfel locul de drept?

7. Eu unul vă spun că lucrurile s-au petrecut exact pe dos. Din fericire pentru voi (și pentru mine, de altfel, căci și eu am trecut prin exact aceeași situație), spiritele voastre reale se aflau deja în sediul lor de drept, căci în caz contrar nu ați fi putut ajunge niciodată în această casă, ci v-ați fi trezit într-un loc lipsit de lumina și de căldura vieții.

8. Spiritele voastre reale nu erau decât înconjurate și asaltate de spiritele impure ale naturii, fiind atât de sufocate de acestea încât abia mai reușeau să se miște și să vadă ceva dincolo de ele, motiv pentru care nici voi nu ați putut ieși din cămăruța în care v-ați aflat multă vreme și din care nu ați văzut nimic din ceea ce se petrece în această casă.

9. Din păcate pentru voi, spiritele voastre au fost înconjurate de un număr suficient de mare de spirite impure ale naturii, astfel încât nu ați putut vedea lucrurile într-o lumină clară, ci doar ca printr-un fel de ceață. Dat fiind că aceste spirite ale naturii care înconjoară spiritul real, sufocându-l și încercând în permanență să îl atragă în sfera lor de influență, se nasc din iubirea trupească, ele seamănă într-o oarecare măsură (deși într-un mod pervers) cu spiritul adevăratei iubiri, născută din Dumnezeu, din inimile voastre. De aceea, ele sunt incredibil de greu de eliminat din adevăratul sediu al vieții, căci se agață cu disperare de această viață, spre deosebire de toate celelalte categorii de spirite. Cea mai mare teamă a lor este aceea de a-și pierde viața care le permite să se bucure de asemenea plăceri nesfârșite.

10. Aceste spirite ale naturii, extrem de încăpățânate, nu pot fi convinse să părăsească sediul real al spiritului divin decât printr-o tentație cu totul ieșită din comun, astfel încât spiritul divin să își poată lărgi în sfârșit teritoriul, devenind astfel din ce în ce mai liber și mai strălucitor. Ceva mai devreme, sublimul meu Prieten aici de față ți-a spus ție, frate Jellinek, că nu trebuie să te intereseze atât de mult mijloacele, cât scopul bun care poate fi atins prin intermediul lor. Ei bine, tocmai ți-am dezvăluit care a fost acest scop în cazul vostru. Mai ai acum ceva de obiectat în privința mijloacelor?

11. Aș mai dori să remarc în treacăt că, deși scopul pentru care au fost folosite a fost unul sublim, aceste fete nu sunt încă niște îngeri plini de puritate, dar vom avea noi grijă să le ajutăm să devină astfel!

12. Cât despre mine și așa-zisa mea înțelepciune, trebuie să vă mărturisesc că nu mă aflu decât cu o singură treaptă înaintea voastră, dar scara care duce către destinația eternă este infinită. Din această perspectivă, cu greu mai putem vorbi de vreo diferență între noi, exceptându-L, desigur, pe Prietenul și Fratele nostru aflat lângă tine, frate Jellinek. Acesta se află la o distanță atât de mare în fața noastră pe această scară a înțelepciunii încât nu cred că o să-L putem ajunge vreodată din urmă! De ce spun acest lucru? Ei bine, veți înțelege din ce în ce mai clar pe măsură ce îl veți cunoaște mai bine.

13. Până una alta, avem încă foarte multe de făcut, căci sunt probleme urgente pe care trebuie să le rezolvăm, în caz contrar, nu vom reuși să ne mișcăm într-o libertate deplină prin această casă”.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !