Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 18:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:36    Post subject: Capitolul 63 - Oaspeții dau ochii cu dansatoarele. Conversații. Eroii Baricadelor. Reply with quote

Capitolul 63
Oaspeții dau ochii cu dansatoarele. Conversații. Eroii Baricadelor.

Nota editorului englez: paginile care urmează conțin în textul original mai multe dialoguri în cel mai pur argou vienez, așa cum vom vedea mai târziu, chiar din explicațiile Domnului. Expresiile nu au un „echivalent” de dicționar și sunt complet lipsite de vreo logica gramaticală, motiv pentru care este imposibil sa încercăm să le traducem ca atare într-o altă limbă, mai puțin semnificația concretă la care se refera. De aceea, nu ne-am dat osteneala să traducem decât câteva paragrafe într-un argou englezesc, cu titlu de exemplu, după care am renunțat la orice efort în această direcție, întrucât expresiile de argou și dialectele locale sunt greu de înțeles chiar și pentru locuitorii aceleiași țări. Spre exemplu, germanii din nord nu se înțeleg aproape deloc cu cei din Swabia (Germania de Sud).

1. După ce intră cu toții în salon, unul dintre ei le observă subit pe dansatoare: „Ei bine, ați scăpat, frumoaselor! În starea în care ne aflăm, nu mai dorim să avem nimic de-a face cu voi!” Altul, de lângă el, spune: „Hei, pe cinstea mea, dar bune bucățele mai sunt! Fragede și apetisante, să le mănânci cu totul! Doamne, dacă nu eram bolnav, îi spuneam vreo două vorbe celei din mijloc, să mă țină minte!”

2. Vecinul îi ia vorba din gură: „Hei, Franz, fii cuminte! Ai uitat că nu ne mai aflăm în lumea exterioară?” Primul îi răspunde: „Chiar deloc! Oriunde ne-am afla însă, trebuie să recunoști că sunt niște bucățele pe cinste! Ar trebui să fiu de piatră ca să rămân indiferent în fața lor!”

3. Al treilea spune: „Hm, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă Franz s-ar ciocni de una din ele, așa - ca din întâmplare!” Franz îi răspunde: „La naiba! Ce tâmpenii spui! Ai uitat că acum suntem în cer? Sau crezi cumva că am ajuns în iad?” Celălalt: „Nu prea cred, căci ar trebui mai întâi să fim condamnați de o instanță cerească, și abia apoi am ajunge în cazanul cu smoală. Cert este că acest lucru nu s-a întâmplat încă! Nu prea mi-e clar unde ne aflăm, dar un lucru mi-e limpede - nu suntem în nici un caz în iad! Nu văd nici un suflet blestemat arzând în cazanul cu smoală! Mă întrebam însă de ce să nu punem mâna pe gagici în lumea spiritelor, unde sunt mult mai ușor de prins decât în lumea materială... Nu-mi dați dreptate?”

4. Primul: „Ba da, ba da, ai perfectă dreptate! Prefer însă să stau în banca mea și să nu fac nimic!” Celălalt: „Bine, bine, n-am zis să faci ceva! Mi-am pus doar problema... Mintea are dreptul să viseze, nu? Asta nu înseamnă că trebuie să trecem automat la fapte. La urma urmei, am murit cu toții și am ajuns în lumea spiritelor! Asta înseamnă că trebuie să ținem ciocu mic și să ascultăm ce ni se spune, fără să gândim, să spunem sau să facem altceva decât ne spune Blum. Altfel, mă tem că o să dăm de belea!” Franz: „Cred că acum ai nimerit-o! Se pare că nu ești chiar atât de prost cum pari”.

5. Arată apoi cu degetul către două dintre balerine: „Privește-le și pe alea de colo. Astea l-ar corupe și pe dracu, dacă ar ajunge în iad, ha, ha, ha! Mm, ce bucățele! Bănuiesc că așteaptă să fie condamnate, de parcă nu ar fi deja blestemate! Ha, ha, ha! Nu-ți vine să te repezi asupra lor?” Celălalt: „Tacă-ți fleanca, țap bătrân ce ești! Nu te mai afli pe pământ, unde nu-ți scăpa nici o studentă... Ah, fetițo, ce ți-aș face, dacă m-ai lăsa! Te-as duce drept în raiul lui Hristos, unde te-ar invidia chiar și fecioarele binecuvântate! Privește-o și pe aia, căreia îi pleznește decolteul! Dacă și-ar propune, asta ne-ar putea duce pe toți drept în iad! Hei, puicuțo, ai grijă să nu ajungi în iad, dacă o să-ți întinzi prea tare aripile de liliac!” Dragă cititorule, cam așa discută aceste haimanale vieneze ori de cate ori se strâng într-un grup mai mare. Cred ca ți-ai făcut o idee, așa că pe viitor nu vom mai insista asupra limbajului lor, ci doar asupra substanței ideilor pe care le schimbă între ele.

6. Un alt vienez li se alătură celor trei, spunând pe un ton dramatic: „Prieteni, amintiți-vă unde ne aflăm! Gata, s-a terminat cu desfătările lumești! Ne aflăm acum în împărăția spiritelor, care este cât se poate de serioasă și în care trebuie să ne comportăm la rândul nostru cât se poate de respectabil, dacă nu dorim să fim aruncați pe loc în focul iadului! Mu uitați că în această lume nu există nici un fel de grație sau iertare divină”. O prostituată cu o gură extrem de spurcată, aflată și ea în preajmă, îi răspunde: „Hei, nu te ambala așa, cap pătrat! Ce ți se pare nefiresc în faptul că Dumnezeu nu are nici un pic de milă față de un butoi ambulant cu bere ca tine?” „Hei, ce tot spui acolo, vaco ce ești? O, te asigur că vom găsi o coadă pentru acest topor chiar și în această lume a spiritelor! Oare chiar nu se găsește nici un om curajos și demn care să-i rupă gâtul acestei nesimțite?” Cealaltă: „O, nu-ți face probleme. Dacă ar fi să-l alegem pe cel mai mare porc dintre toți cei de față, cu siguranță tu ai fi regele nostru! Mă tem însă că sarcina te depășește! La urma urmei, cine te crezi, butoi ambulant cu bere ce ești? Cred că vorbești așa pentru că îți lipsesc cumplit berăria și fetițele cu care erai obișnuit la Viena! Liniștește-te însă, căci fetițele tale te vor urma în scurt timp, iar Domnul se va milostivi atunci de tine!”

7. Primul: „Prieteni, haideți să o lăsăm singură pe această nesimțită, care murdărește tot ce atinge cu limba sa veninoasă, la fel ca o vacă cu coada murdară de bălegar!” Cealaltă: „O, mă tem că nu ești cu nimic mai curat decât mine, chit că ți-ai spălat toată viața cerul gurii cu mii de butoaie de bere! Acest lucru valorează cu siguranță mai mult decât cele câteva sute de spovedanii pe care le-ai făcut la preoții tăi iezuiți! Dacă aș fi un înger al Domnului, aș ști eu cum să te fac fericit! E simplu: aș transforma Dunărea într-un fluviu de bere și te-aș așeza la gura ei de vărsare în Marea Neagră, cu o păpușică lângă tine... Sunt convins că nu ți-ai mai încăpea în piele de fericire!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !