Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:39    Post subject: Capitolul 64 - Vienezul este mustrat de Robert. Femeia certăreață, care are de fapt o inima bună, îl încurajează Reply with quote

Capitolul 64
Vienezul este mustrat de Robert.
Femeia certăreață, care are de fapt o inima bună, îl încurajează, dar în zadar.

1. Simțindu-și onoarea terfelită, vienezul nostru se îndreaptă către Robert, dornic să-l informeze ce fel de spirite nedemne îi pângăresc prin prezența lor sublima casă din împărăția cerurilor. El îl întreabă dacă nu le-ar putea da afară din casă, trimițându-le în altă parte...

2. Robert îi răspunde: „Stimatul meu prieten, lucrurile nu se petrec astfel în această lume! Vezi tu, când trăiam pe pământ am încercat să obțin drepturi egale pentru toți oamenii. A fost imposibil să realizez acolo ceea ce mi-am dorit; din fericire, am această posibilitate aici, în această lume, și consider acest lucru un dar sublim din partea Celui Preaînalt, Creatorul tuturor cerurilor și lumilor. De aceea, dacă dorești să obții fericirea eternă în această lume guvernată de constituția extrem de liberală a lui Dumnezeu, îți recomand să nu-ți supraestimezi niciodată propria valoare umană. Gândește-te că toți cei de față au drept Creator și Părinte pe același Dumnezeu. Dacă vei proceda astfel, vei ajunge să îi iubești sincer pe acești oameni, care îți vor răspunde cu aceeași iubire. În această lume, fericirea depinde de un singur lucru: iubirea. În acest fel, nu vei mai fi nevoit să apelezi la judecata onoarei, căci toate acțiunile tale vor fi justificate de ceea ce simți în inima ta și vor fi confirmate de inimile fraților și surorilor tale! În treacăt fie vorba, nu ar mai trebui să te preocupi de casa mea și de cei care locuiesc în ea, căci am avut eu grijă de acest lucru! Sincer să fiu, trebuie să îți mărturisesc că dacă ar fi să aleg între tine și ea, aș prefera-o pe această femeie! La urma urmei, ea nu este altceva decât o vieneză cu gura spurcată, dar cu inima bună. În schimb, tu ești un filozof al curții la pensie, care așteaptă să fie tratat cu «Excelența voastră»», fără să ții cont că în această lume suntem cu toții frați și surori. Mai bine întreabă-te cine merită într-o mai mare măsură respectul meu în această lume: tu sau această vieneză, care cel puțin este sinceră?”

3. Vienezul se înclină până la pământ în fața lui Robert și îi spune pe un ton dramatic: „Dacă acesta este limbajul folosit în această casă și tratamentul aplicat oamenilor de onoare, atunci te rog să îmi acorzi permisiunea să ies afară din ea; căci aici miroase a vulgaritate și a hoit!”

4. Robert: „Dragă prietene, în această casă nu există nici o închisoare. Singurele cătușe cu care te-aș putea reține înăuntru sunt cele ale iubirii! Dacă nu dorești să accepți acest «lanț», atunci ești liber să pleci, la fel cum ai fost liber să intri... Doar nu te-a forțat nimeni să vii aici. Nu doresc să adaug decât că dacă vei dori vreodată să pătrunzi din nou în această casă a iubirii, îți va fi extrem de dificil, căci la primul pas pe care îl vei face afară te vei rătăci și nu-ți vei mai găsi cu ușurință drumul înapoi. Acum știi exact unde te afli, așa că nu depinde decât de tine ce decizie dorești să iei în ceea ce te privește”.

5. Vienezul dă înapoi, neștiind ce să facă. Femeia i se alătură însă, spunându-i: „Hai, capul sus! Nu mai fii atât de orgolios! Uite, am renunțat la sarcasmele mele... Singurul lucru care mă deranja era faptul că nu îl creditai pe bunul nostru Dumnezeu cu nici un pic de grație și de bunătate. Intențiile mele au fost de fapt cât se poate de bune, dar tu te-ai repezit asupra mea cu furie, făcându-mă în fel și chip, ba chiar dorindu-mi să fiu pedepsită. Din fericire, domnul Blum este ceva mai inteligent decât noi amândoi, așa că nu ai reușit să-l convingi, ba chiar te-ai făcut de râs! Haide, calcă-ți pe orgoliu și rămâi! Te asigur că totul se va termina cu bine. La urma urmei, cu toții suntem oameni supuși greșelii. Haide să dăm dovadă de puțină răbdare unii față de ceilalți. Dacă ne era atât de ușor să fim ofensați pe vremea când trăiam pe pământ, cu atât mai ușor este acest lucru aici, în lumea spiritelor! De aceea, treci cu vederea și alătură-te din nou grupului. Bătrânul Franz, care ți-a lustruit toată viața papucii, va avea grijă să te bine-dispună din nou. Ei, ce zici, mai ești supărat pe mine?”

6. Vienezul îi răspunde: „Nu, nu sunt supărat pe tine, căci acest lucru nu m-ar onora deloc. Prin comparație cu mine, tu nu însemni nimic! Nu intenționez însă să mă alătur grupului vostru, căci vulgaritatea voastră îmi repugnă. Prefer să mă alătur grupului demnitarilor. Nu ai decât să te întorci singură!” Femeia: „Ai grijă să nu te dea și ăștia afară din cercul lor select, țap bătrân și îngâmfat ce ești! Cine te crezi, de fapt? Eu sunt o vieneză simplă, dar în nici un caz o diavoliță. Dacă însă compania mea îți repugnă atât de tare, nu ai decât să îți găsești o alta! De pildă, poți încerca la grupul de colo, alcătuit din cele 24 de dansatoare! Hai, du-te și încearcă-ți norocul! Te vei convinge astfel cât de mare este adevărata ta valoare!”

7. După care femeia se întoarce la grupul ei, iar vienezul se scarpină în nas, pretinzând că nu a auzit nimic din cele spuse de guraliva noastră eroină.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !