Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 14:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 14:50    Post subject: Capitolul 66 - Eroina noastră se adresează Domnului. Reply with quote

Capitolul 66
Eroina noastră se adresează Domnului.
Sfatul Mântuitorului: „Mărturisește-ți deschis problemele și nu te sfii să îmi ceri ajutorul”.
Povestea unei femei căzute.

1 . Urmând sfatul lui Jellinek, eroina vieneză Mă privește o vreme, după care Mi se adresează: „Iartă-mă, stimatul meu domn, dacă te deranjez cu o întrebare. Vezi dumneata, domnul Jellinek m-a sfătuit să fac acest lucru, spunându-mi că ești un spirit atotputernic, dispus oricând să ajute pe cineva aflat la nevoie. De aceea, fii atât de bun și ajută-ne pe noi, această mulțime vieneză, dacă îți stă în puteri! Privește, stimatul meu domn! Noi suntem oameni simpli și proști, cărora le lipsește totul, așa că am avea mare nevoie de un ajutor divin. Vezi dumneata, cât timp am trăit în lumea exterioară, noi am crescut ca niște fiare sălbatice, fără nici un fel de educație, așa că nu este de mirare că am ajuns în această lume păstrându-ne aceeași statut. Peste toate, mai suntem și bolnavi. Certurile noastre sunt la fel de stupide ca un război religios care durează 30 de ani! De aceea, fii atât de bun și fă din noi niște spirite mai bune și mai inteligente decât suntem acum, iar comportamentul nostru se va schimba considerabil în bine!”

2. Eu: „Desigur, vă pot ajuta, și voi începe chiar cu tine! Dar mai întâi de toate trebuie să îmi mărturisești cu toată sinceritatea ce anume nu este în regulă cu tine. Dacă te doare undeva, trebuie să-Mi spui unde și cum se face că ai contractat boala respectivă. Dacă ți se pare că ești proastă, trebuie să-Mi mărturisești cu toată sinceritatea ce anume te face să crezi acest lucru. În acest fel, voi ști ce pot face pentru tine, la fel ca și pentru ceilalți colegi ai tăi din acest grup. Haide, gândește-te conștient la starea în care vă aflați și la suferințele pe care le trăiți, după care spune-Mi cum crezi că ați ajuns în această stare! Cât despre Mine, voi face tot ce va fi necesar pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine!”

3. Vieneza: „O, Doamne! La grea încercare mă supui! Ar dura o eternitate să îți povestesc tot ce este de povestit! Crede-mă, am luat odată parte la o astfel de confesiune, dar nu-ți poți imagina ce întrebări mi-a putut pune confesorul meu de atunci! Chiar și cel mai depravat dintre oameni ar fi roșit până în vârful unghiilor dacă l-ar fi auzit! De altfel, dacă ți-aș povesti acum tot ce am făcut în viața mea, cred că te-ai cutremura... Oricum, nu m-ar deranja acest lucru, dacă nu ar fi atât de mulți oameni prezenți, dar de față cu aceștia nu pot face nimic, căci aș muri de rușine. Ce-ar fi să încercăm altfel? încearcă să ghicești care sunt nevoile mele. Haide, ar fi de-a dreptul amuzant!! Fii atât de bun și încearcă-ți norocul cu mine - poate voi scăpa în acest fel fără a mă simți atât de stânjenită!”

4. Eu: „Bine, draga Mea, dar cum se face că nu ți-a fost la fel de rușine atunci când ai comis respectivele păcate? Din câte îmi dau seama, nici atunci nu ți-a lipsit compania altor oameni... Mi se pare chiar că nu de puține ori ți-ai petrecut noaptea în compania a cel puțin 12 tineri, complet dezbrăcată, spunând lucruri sordide și lăsându-te atinsă de ei în feluri pe care nu doresc să le evoc - și asta fără să-ți fie deloc rușine! Cum se face că ai devenit subit atât de sfioasă? Îmi amintesc de pildă de o altă ocazie, când ai băut câteva pahare în plus și când ai avut un comportament atât de indecent încât chiar și cei mai depravați dintre cei care au asistat la scena respectivă au rămas șocați! Au mai fost și alte întâmplări de acest fel, destul de multe, în care te-ai dat în spectacol fără nici o rușine, astfel încât nu cred că onoarea ta ar fi foarte terfelită dacă Mi-ai mărturisi deschis, de față cu toată această mulțime, ce anume te tulbură și cum crezi că ai ajuns în această stare de degradare prin propriile tale greșeli”.

5. Șocată, eroina noastră îmi răspunde: „Vai, mi-ai spus-o! Văd că te pricepi de minune să le întinzi capcane oamenilor! Ai putea terfeli onoarea oamenilor cât să le ajungă pentru o viață întreagă! Dacă nu mi s-ar părea că ești extrem de bine intenționat, nu ți-ar veni să crezi ce ar fi acum la gura mea! Îți citesc însă în priviri că intențiile tale sunt cât se poate de onorabile, așa că nu ți-o voi lua în nume de rău! Ca să fiu sinceră până la capăt, nu mă simt chiar atât de stânjenită în fața celorlalți. Rușinea mă cuprinde doar în fața ta. În ceea ce le privește pe aceste pramatii vieneze, nu m-ar deranja deloc să spun tot adevărul în fața lor. Dacă îmi vei îngădui însă să descriu mai voalat lucrurile, cred că aș putea să-mi mărturisesc câteva păcate”.

6. Eu: „Foarte bine. Ceea ce contează este să nu-Mi ascunzi nimic. Mă înțelegi?”

7. După ce își drege puțin glasul, emoționată, eroina noastră își începe confesiunea: „Ei bine, dacă nu se poate altfel, atunci ascultă-mă cu inima deschisă și cu bunăvoință! Pe când aveam 14 ani, mi-am pierdut virginitatea. Dacă nu mă înșeală memoria, cel care mi-a făcut acest serviciu a fost un anume Tony Pratenhuber. Ca să fiu sinceră, băiatul era foarte frumușel, și întrucât îmi făcea curte, mi-am zis în sinea mea: «Oricum, nu o să rămâi fecioară de-a pururi! Mai devreme sau mai târziu tot va trebui să o faci, așa că de ce nu ai face-o cu el?» Și uite-așa, l-am lăsat să mă defloreze. Ne-a plăcut amândurora, așa că am repetat experiența cât am putut de des. Măcar de-aș fi rămas însărcinată, cu siguranță nu m-aș fi pervertit într-un asemenea hal... Din păcate, mi-a fost imposibil să concep un copil, caz în care Tony m-ar fi luat cu siguranță de soție. Convins că sunt stearpă, acesta m-a părăsit însă și și-a luat o altă nevastă! M-am gândit atunci, disperată: «Nu contează dacă iubesc sau nu! Oricum voi ajunge în iad!» Așa că am început să trăiesc cât se poate de libertin, împingând de multe ori lucrurile până dincolo de limitele admise! Nu mi-am cunoscut niciodată tatăl, iar mama mea, Dumnezeu să o binecuvânteze, nu era cu nimic mai bună ca mine! Ducând acest mod de viață, nu este de mirare că am contactat tot felul de boli venerice, infectându-i la rândul meu pe alții. Din fericire, a existat un homeopat care m-a ajutat de fiecare dată să mă vindec, dar și acestuia trebuia să-i plătesc într-un fel sau altul, și îți poți imagina că nu ne rugam împreună...

8. Mai târziu, când situația s-a înrăutățit în Viena, medicul respectiv s-a implicat în revoluție, ajutându-i pe rebeli. Fiind eu însămi o fată incisivă, n-am putut sta deoparte, așa că mi-am găsit în scurt timp sfârșitul. Și uite-așa, am ajuns în această lume a spiritelor, suferind pentru că am fost prea lipsită de prejudecăți pe pământ! Cam asta e povestea mea și cred că am spus cam tot ce era de spus. Acum știi cine sunt, de ce boală sufăr și cum am ajuns să mă îmbolnăvesc. De aceea, te implor, în numele lui Iisus Hristos, să mă ajuți dacă poți!”

9. Eu: „Bine, sunt satisfăcut de sinceritatea ta, așa că voi vedea cum te pot ajuta. Doresc să-ți spun însă, la fel de sincer, că numai inima ta bună și lipsa de educație de care ai avut parte (pentru care nu te poate învinovăți nimeni) te-au salvat de iad! Dacă inima ta ar fi fost doar puțin mai răutăcioasă sau dacă educația de care ai avut parte ar fi fost cu ceva mai bună, te-ai fi trezit direct în iad, nu în această lume, și ai fi suferit acolo de cele mai cumplite chinuri! Căci stă scris: «Prostituatele și adulterii nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu!» Din motivele explicate mai sus nu voi fi însă foarte sever cu tine, încercând să te ajut așa cum pot! Mai întâi de toate doresc însă să știu ce crezi despre Mântuitorul Iisus?”

10. Eroina vieneză: „O, pe El îl iubesc mai presus de orice! Să nu uităm că El a fost cel care a salvat-o pe femeia adulteră, pe Maria Magdalena, pe care nu a condamnat-o, în pofida vieții ei păcătoase. La fel a procedat și cu samaritenii! De aceea, înclin să cred că dacă m-ar vedea și dacă l-aș ruga fierbinte, nu m-ar anihila nici pe mine...”.

11. Eu: „Bine, draga Mea, în acest caz voi vorbi în secret cu El, căci trebuie să-ți mărturisesc că nu se află prea departe de acest loc. Cine știe, poate te va ierta și pe tine, așa cum a procedat cu Maria Magdalena... Așteaptă-Mă aici, în liniște!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !