Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 15:01    Post subject: Capitolul 68 - Eroina care așteaptă răspunsul lui Iisus fi vienezul cu nasul pe sus. Reply with quote

Capitolul 68
Eroina care așteaptă răspunsul lui Iisus fi vienezul cu nasul pe sus.
Acesta este mustrat de Domnul.
În inima eroinei Helena se produce miracolul iubirii.

1. Extrem de nerăbdătoare, eroina noastră se apropie cu o oarecare sfială de Mine și Mă întreabă dacă am vorbit deja cu Domnul Iisus despre ea, eventual prin cine știe ce semne secrete cunoscute numai de Mine.

2. În ceea ce îl privește pe certărețul de dinainte, care și-a găsit imediat câțiva tovarăși la fel ca el printre ceilalți vienezi, acesta s-a înfuriat foarte tare văzând că acea femeie „de condiție proastă”, după cum o numea el, și-a permis să se apropie și să Mă deranjeze pe Mine, unul din demnitarii casei! De aceea, s-a apropiat de ea, împreună cu întregul său grup, spunându-i: „Mă întreb cât timp ai să-l mai deranjezi pe Domnul acestei case cu prostiile tale, femeie netrebnică! Oare chiar nu ai nici un fel de maniere?”

3. Femeia îi răspunde: „Hei, cap-pătrat! Ce treabă ai tu cu ce fac eu? Valea, porc vienez ce ești, dacă nu dorești să-ți spun pe șleau cine ești! Ia uită-te la el! E mai mare vezica lui decât el, și are tupeul să îmi spună mie cum să mă comport! Cine te crezi? Crezi că dacă în lumea exterioară aveai dreptul să porți sigiliul cu sabia imperială, fiind un demnitar la pensie, în această lume ești cu ceva mai bun ca noi? Of, cap-pătrat, te asigur că în cel mai scurt timp vei fi prăjit la foc mic... Norocul tău că Domnul Hristos nu se află aici în clipa de față! Sunt convinsă că i-ar fi făcut mare plăcere să vadă un bou ca tine, arogant și lipsit de bun simț! Haide, valea, dispari de aici cu ochii tăi de crocodil și cu picioarele tale de țap, sau voi avea eu grijă să-ți fac vânt”.

4. Indignat la culme, vienezul se întoarce către Mine și îmi spune: „Bine, dragă prietene, dar cum îi poți permite acestei creaturi odioase să folosească un asemenea limbaj trivial, pentru numele lui Dumnezeu?! Personal, sunt un om cu o anumită reputație și nu accept ca aceasta să îmi fie terfelită de o asemenea făptură inferioară! Este adevărat că ne aflăm în lumea spiritelor, în care nu mai există diferențe de statut social, dar diferențele date de inteligență și de educația superioară nu dispar nici chiar aici. De aceea, aceste ființe inferioare ar trebui să fie ținute în frâu până când ating un anumit nivel de educație și civilizație, astfel încât să poată comunica cum se cuvine cu cei din societatea superioară! Te implor, dragă prietene, pune la respect această creatură penibilă”.

5. Eu: „Dragă prietene, îmi pare rău, dar nu îți pot satisface cererea, pentru un motiv cât se poate de simplu, verificat de când lumea, și anume că tot ceea ce așa-zisa ta lume superioară consideră a fi bun, frumos, nobil și demn de admirație se dovedește în fața lui Dumnezeu o oroare fără seamăn! Dumnezeu este același pentru toată lumea, și nu are nici cel mai mic respect pentru oamenii de lume care nu prețuiesc nimic altceva decât poziția oficială sau bogăția, etichetându-i pe toți ceilalți drept pramatii bune de nimic! De cele mai multe ori, ceea ce pe pământ pare inferior și mărunt, fiind adeseori disprețuit, ocupă un loc de cinste în fața lui Dumnezeu! În aceste condiții, trebuie să îți mărturisesc că Eu, care sunt un prieten intim al lui Dumnezeu, o prefer de un milion de ori mai mult pe această «creatură» pe care tu o disprețuiești la maxim decât pe voi toți la un loc, nobilii Mei prieteni - dacă vă pot spune așa, căci știu că voi nu acceptați ca oricine să vă numească «prieteni»! De fapt, fără să-ți dai seama, i-ai întins acestei sărmane creaturi o mână de ajutor nesperată, căci de acum înainte am să o țin mult mai aproape de Mine, dându-i o educație pe care i-o vor invidia chiar și îngerii! În cel mai scurt timp se va bucura astfel de o poziție cât se poate de înaltă, fiind una din cele mai de preț podoabe ale acestei case! Cât despre voi, oamenii de «onoare», veți vedea cât de curând ce vă rezervă viitorul! Mă tem că acest destin nu vă va fi deloc pe plac! Oricum, dacă țineți la pielea voastră, vă sfătuiesc să nu o mai deranjați vreodată pe această sărmană femeie, căci de acum înainte ea îmi aparține întru totul!” Mă întorc apoi către eroina noastră și îi spun: „Ei, ce zici, draga Mea «Maria Magdalena», ești satisfăcută de această decizie a Mea?”

6. Femeia îmi răspunde: „O, Doamne, și încă cum! Tu ești de zece milioane de ori mai bun decât toți acești netrebnici cu nasul pe sus la un loc, care îi consideră pe oamenii nevoiași un fel de animale de povară. Nu sunt supărată pe ei, dar mă deranjează să văd cum îi tratează pe ceilalți, de parcă nici nu ar exista! Fie ca Domnul să îi ierte, căci cu siguranță nu știu ce fac!”

7. Vienezul nu se lasă nici el mai prejos: „Hei, fraților! Dacă așa stau lucrurile în această lume a spiritelor, atunci putem spune că am primit o binemeritată răsplată pentru eforturile pe care le-am făcut pe pământ în vederea unei vieți mai bune după moarte. Cel puțin, pe vremea când trăiam pe pământ, orice om învățat, cu o anumită poziție socială și cu o anumită influență, avea posibilitatea să se apere de atacurile acestor viermi ai pământului, protejându-se împotriva lor. Aici însă ți se urcă în cap, ba se pare chiar că în scurt timp vom fi nevoiți să considerăm ca pe o mare favoare o privire din partea acestei târfe cu obrajii roșii! Ca să pună capac la toate, acest om care pare să dețină o poziție înaltă în această lume preferă de departe acest măr stricat unora ca noi, ba ne spune chiar că o să-l ridice la ceruri, ca să ne facă în ciudă! Asta ne mai lipsea! Ce să mai vorbim de pretențiile tipului, care susține că este prieten intim cu bunul Dumnezeu! Judecând după gusturile lui și văzând că o preferă pe această creatură inferioară, roșie în obraji, cu sânii care îi explodează din decolteu și cu fundul cât o baniță, mă tem că această așa-zisă Divinitate trebuie să fie de o cruzime și de o perversitate inimaginabilă! Această târfă mustește de pasiune desfrânată, iar el vrea să o educe și să o transforme. într-o podoabă a acestei case! Îți vine să urli la cer! Nu vi se pare amuzantă toată povestea?”

8. Femeia îmi spune: „Ascultă ce blasfemii! Cred că ar trebui să-i spui vreo două, dar în așa fel încât să înțeleagă despre ce este vorba!”

9. Eu: „Nu-ți bate capul! Lasă-i să râdă și să continue cu blasfemiile lor! În scurt timp vor vedea singuri ce dobândă vor primi în schimbul acestor blasfemii! De altfel, ca să le dăm un motiv și mai mare de dispreț, te rog ca de acum înainte să nu Mi te mai adresezi cu «dumneata», ci cu «Tu». De asemenea, încearcă să renunți la aceste expresii de argou, care nu-ți fac cinste, și să vorbești într-o germană curată. Vei vedea că atunci când te vor auzi, sarcasmele lor vor exploda și mai tare, amuzându-i la infinit! Încearcă acum să vorbești o limbă germană ceva mai rafinată!”

10. Femeia simte petrecându-se în ea o transformare. Este inundată de o senzație incredibilă de bunăstare interioară, care îi modifică într-un sens favorabil inclusiv forma exterioară. Uimită și fericită de această transformare a ființei sale, dar mai ales de faptul că nu mai simte nici un fel de durere datorată bolii, ea Mă privește bucuroasă și îmi spune: „O, prieten sublim coborât din ceruri, cât de bine mă simt alături de Tine! Tot ce era aspru în ființa mea s-a desprins de la mine ca solzii! Însuși modul meu de a gândi și limbajul meu s-au schimbat, la fel cum se transformă o omidă într-un fluture splendid! Cât despre durerile pe care le simțeam înainte, acestea au dispărut la fel cum se topește zăpada în fața razelor fierbinți ale soarelui! O, cât de bine mă simt în sfârșit! Și cui trebuie să-i mulțumesc pentru acest miracol? Ție, Doamne, Ție! Ție, Măreț și sublim prieten al Celui Preaînalt!

11. De vreme ce mi-ai arătat mie, cea mai josnică dintre păcătoase, o grație atât de mare, pe care nu o merit în nici un fel, spune-mi ce trebuie să fac? Cum trebuie să mă comport pentru a-Ți putea mulțumi așa cum se cuvine?”

12. Eu: „Mult iubita Mea Helena (acesta este numele ei celest), noi doi suntem chit! Inima ta Mă iubește la infinit, la fel cum te iubește pe tine inima Mea! Ce altceva ai putea face? Dă-mi mâna ta, în semn de iubire față de Mine, iar apoi sărută-Mă cu ardoare pe frunte! Cât despre ceea ce se va întâmpla în continuare, lasă totul pe seama Mea!”

13. Helena aproape că s-a aprins de-a binelea de iubire, așa că nu s-a lăsat mult rugată și M-a prins de mână, după care M-a sărutat pe frunte, cu o ardoare și o iubire greu de egalat.

14. Scena îi emoționează la culme pe Robert, Messenhauser și Becher, dar mai ales pe Jellinek, în ochii cărora apar lacrimi. După ce Mi-a atins fruntea cu buzele, transformarea Helenei devine și mai evidentă, trupul ei căpătând frumusețea și noblețea unei ființe celeste. Doar hainele ei au rămas umane, dar chiar și acestea arată acum mult mai albe și mai curate decât înainte. Robert se apleacă și Mă întreabă în șoaptă dacă doresc să-i aducă un rând de haine speciale Helenei, care să o pună și mai mult în valoare pe această floare atât de rară! Îi răspund: „În scurt timp, când îți voi spune Eu să faci acest lucru!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !