Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 15:17    Post subject: Capitolul 72 - Pretenția Emmei. Generalul devine consilier marital. Feuda căsniciei. Reply with quote

Capitolul 72
Pretenția Emmei. Generalul devine consilier marital. Feuda căsniciei.

1. Generalul i-a răspuns Emmei: «Draga mea noră! Dacă așa stau lucrurile, atunci situația se schimbă. De aceea, te rog să mă ierți. Voi avea grijă să îmi dojenesc fiul!» Emma: «Înălțimea ta, tot ce îmi doresc eu este dragostea dintâi! Dacă voi regăsi această iubire în inima lui, îi voi ierta totul, fără nici o rezervă!» - După care, generalul s-a întors către mine și mi-a spus: «Ei bine, fiul meu, ascultă-mă, dacă este adevărat că soția ta ți-a făcut probleme numai din cauza ta, atunci va trebui să îți îndrepți greșeala! Emma nu pare să aibă decât o singură pretenție: iubirea ta dintâi. De aceea, nu-i refuza această dorință!»

2. Eu i-am răspuns: «Iubitul meu tată! Iubirea mea față de Emma nu s-a diminuat în nici un fel de la prima noastră întâlnire și până astăzi. Nu este vina mea că ea mi-a căutat nod în papură, deși nu greșisem cu nimic față de ea. Dacă nu i-am făcut un scandal îngrozitor, mânat de gelozie, acest lucru s-a datorat exclusiv sensibilității mele înnăscute. Pot să-ți spun însă că în sinea mea am simțit o mare amărăciune. Cât despre marea ei bogăție, trebuie să-ți mărturisesc că aceasta nu m-a impresionat niciodată în mod deosebit. De fapt, ca să fiu sincer până la capăt, imensa avere a Emmei mi-a creat chiar o stare de disconfort, știind că cu cât o casă este mai mare, cu atât mai multe sunt ocaziile de a păcătui! (Întorcându-mă apoi către Emma): Ascultă, dacă ai fi dăruit săracilor sumele de bani pe care le-ai cheltuit cu petrecerile tale, am fi fost amândoi infinit mai fericiți! Dar tu ți-ai dorit să mă impresionezi și să mă intimidezi în acest fel, iar această intenție a ta nu a fost una lăudabilă, căci cu greu ai putea găsi un soț mai răbdător decât mine!»

3. De data aceasta, Emma nu s-a mai ostenit să îmi dea vreun răspuns, chemându-și nerăbdătoare valetul. Când acesta a venit, ducând cu el un pachet greu, ea a țipat la el, spunându-i să lase pachetul pe masă. După care mi-a aruncat o privire caustică, spunându-mi: «Doresc să-mi îndrept greșeala și ofensa pe care ți-am adus-o, ca să te înveselesc din nou». La care eu i-am răspuns: «Draga și buna mea Emma! Te iubesc mult prea mult ca să îți port chiar și cea mai mică ranchiună! De altfel, nu eu ți-am cerut așa ceva, ci tatăl meu, care a avut de altfel intențiile cele mai bune. De aceea, ia-ți înapoi hârtiile și redevino acea Emma care m-a urmat în Anglia cu câțiva ani în urmă și pentru care mi-am pus în pericol viața de o mie de ori!»

4. Emma a rămas oarecum uimită. După o vreme în care a păstrat tăcerea, ea a spus (cu o indiferență studiată): «Dacă tot mă iubești, fă-mi favoarea și ocupă-te de aceste documente, căci, după cum știi prea bine, o femeie nu se pricepe la bani!» Eu: «Asta este altceva! De aceea, sunt absolut de acord să îți fac acest serviciu! Va trebui să ne strângem însă mâinile în semn că am redevenit prieteni, iar apoi să îmi dai acel sărut după care tânjesc de atâta vreme! Haide, Emma, fă-mă din nou fericit!» - Emma: «Avem destul timp pentru astfel de dulcegării! O femeie nu trebuie să fie niciodată prea liberală, dacă dorește să își păstreze căsnicia. Doresc de asemenea să îți reamintesc ceea ce ți-am spus de atâtea ori până acum, și anume că nu mai doresc să fiu numită Emma, ci aștept să mi se spună pe primul meu nume creștinesc, Kunigunde! De ce mi te adresezi spunându-mi tot timpul Emma, și nu Kunigunde, un nume cu adevărat nobil, încă din antichitate, cu care au fost botezate inclusiv mama și bunica mea? Dacă mă iubești cu adevărat, atunci adresează-mi-te așa cum trebuie, pe numele meu adevărat!»

5. Așa cum este firesc, această condiție pusă în numele iubirii m-a făcut să râd. La fel și pe general. De aceea, i-am spus Emmei: «Dar, draga mea soție, am făcut acest lucru din cel mai pur respect față de tine! Sunt convins că ai auzit și tu că circulă un cântecel comic despre Edward și Kunigunde, cântat în vodeviluri și care stârnește hohote mari de râs din partea publicului. Ori de câte ori mă adresez ție pe numele de Kunigunde, în minte îmi vin versurile acelui cântec stupid, dar amuzant. De altfel, numele de Emma mi se pare infinit mai frumos decât cel de Kunigunde. Totuși, dacă insiști ca de acum înainte să fii numită Kunigunde, sunt cât se poate de fericit să îți spun astfel, pentru numele lui Dumnezeu!» Ea mi-a răspuns cu sarcasm: «Da, da, știu, oamenii își bat joc de toate lucrurile care nu le sunt pe plac!» Eu: «Ce tot spui? Te asigur că nu am nici cea mai mică intenție să îmi bat joc de tine, căci te iubesc mai presus de orice. Singura mea dorință este să punem capăt acestei controverse și să ne dăm mâinile în semn de împăcare deplină! Asta dacă nu cumva îmi mai ascunzi și alte lucruri?»

6. Emma: «O, foarte multe lucruri!» - Eu: «Și care ar fi acestea, scumpa mea Em... o, te rog de o mie de ori să mă ierți! Doream să spun Kunigunde! Haide, Kundie, spune-mi tot ce ai pe inimă!»

7. După această invitație a mea, deși atât de laconică, ea s-a ridicat furioasă în picioare și a bătut din picior, făcând obiectele din sticlă din cabinetul meu să se zgâlțâie, după care mi-a spus un «Nu» tăios și a izbucnit în lacrimi. A urmat apoi o pauză prelungită, după care mi-a adresat o serie nesfârșită de invective care l-ar fi făcut să roșească până și pe cel mai înrăit veteran al unei crâșme. În final, mi-a strigat furibundă: «S-a terminat! Nu mai doresc să aud vreodată de tine! Ți-ai primit plata, iar acum suntem chit! Nu suport să fiu insultată de un vagabond, fiul cine știe cărei țărănci! Poate să te facă împăratul conte de o mie de ori - prin comparație cu mine, care sunt o baroneasă de viță veche, nu însemni absolut nimic, înțelegi? Față de mine tu nu însemni nimic! De aceea, dispari din fața ochilor mei!»

8. «Cu fata asta nu cred că vom ajunge nicăieri, a spus și generalul, întrucât este complet nebună! Cel mai bine ar fi să uiți de ea, fiul meu, și să nu-ți mai bați capul cu ea! Cine știe, poate că timpul o va ajuta să se transforme. Oricum, ia hârtiile cu tine, căci s-ar putea să vină o vreme în care să-ți folosească. Bănuiala mea este că în cel mai scurt timp Emma își va risipi complet averea!»

9. În acel moment a intrat în cameră și valetul meu, care mi-a spus că tocmai a aflat de o reședință goală, cât se poate de frumoasă. «Foarte bine, a spus generalul, haide să terminăm cu împachetarea». Valetul: «Domnule, toate lucrurile sunt împachetate, cu excepția celor din această cameră! De asemenea, cărăușii trebuie să sosească dintr-o clipă în alta!»„
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !