Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 16:17    Post subject: Capitolul 82 - Blum și Jellinek își spun părerea. Răspunsul Domnului. Reply with quote

Capitolul 82
Blum și Jellinek își spun părerea. Răspunsul Domnului.

1. Robert: „O, Doamne, personal, nu mai am nici un cont de reglat cu pământul, această planetă pe care trăiesc oamenii cei orbi și în esență răi! Dacă ar fi totuși să-Ți adresez o cerere, aceasta ar fi: «Iartă-i, Doamne, căci nu știu ce fac! Trimite în inimile lor pacea, smerenia și iubirea, căci numai în acest fel va putea redeveni pământul - altminteri, o planetă atât de frumoasă - o mamă iubitoare, sărutându-i cu iubire și dăruindu-le acea plenitudine a vieții născută din grația și compasiunea Ta!» Aceasta este singura rugăminte pe care Ți-o adresez în legătură cu pământul, Doamne.

2. Nu doresc să insist însă cu această rugăminte, Doamne, căci pornesc de la premisa că cererile și dorințele mele sunt la fel de imature în fața Ta cum sunt eu, posesorul lor! Eu cred că cel care încearcă să facă mai mult decât poate nu este decât un naiv, dar cel care își îngroapă crucea, în loc să o ducă în spinare, nu merită nici măcar să fie pedepsit, căci este un om slab și nevolnic! În schimb, dacă cineva descoperă ceva bun și frumos în inima sa și încearcă să scoată la lumină această comoară, în beneficiul tuturor fraților săi, atunci consider că această acțiune a sa este bună și nobilă. Căci intenția bună și consecințele sale benefice nu pot izvorî decât din adevărata iubire față de aproape - prima poruncă pe care le-ai dat-o Tu, Doamne, oamenilor!

3. Desigur, nu exclud posibilitatea ca ceea ce consider eu a fi bun pentru semenii mei să aibă consecințe opuse. Spre exemplu, dacă văd un om bolnav și am un remediu care întotdeauna a dat rezultate în astfel de boli, ce pot face eu dacă sărmanul suferind îmi cere ajutorul? Iubirea mea față de acest frate care suferă mă determină să încerc să îl ajut. De aceea, îi dau remediul, dar, spre surpriza mea, starea lui de sănătate se deteriorează și mai mult. Trebuia oare să îi refuz remediul, sub pretext că acesta i-a făcut rău? Nici vorbă! Acest rezultat nu ar trebui să mă împiedice ca și pe viitor să încerc să fac tot ce îmi stă în puteri pentru a face ceea ce conștiința mea consideră că este bine! Roadele acțiunilor mele nu depind însă de mine, ci de voința Ta, Doamne! De aceea, eu nu pot fi făcut răspunzător pentru rezultatele lor. Cam așa am procedat și pe vremea când am trăit pe pământ, la Viena, și când am încercat să îmi ajut concetățenii oprimați. Din păcate, rezultatele acțiunilor mele nu au fost cele scontate de mine. Cu toate acestea, consider că nu am greșit în nici un fel, căci eu le-am dorit acestora numai ceea ce am crezut că era cu adevărat bun pentru ei!

4. În mod similar, înclin să cred că există și la ora actuală numeroși oameni care fac ceea ce consideră ei că este bine. Trebuie oare aceștia executați dacă faptele lor nu aduc roadele scontate de ei? Nu cred, Doamne! Mai bine dăruiește-le lumina cea justă și trezește inimile lor, astfel încât să fie mântuiți de rău!

5. Știu că există pe pământ și foarte mulți oameni încăpățânați, ale căror creiere au fost spălate de ideologiile lor (singurele lucruri în care cred), mergând până acolo încât ar prefera să lase pământul să piară decât să renunțe măcar la una din ideile lor penibile. Știu însă la fel de bine că Tu, Doamne, dispui de o mare vâlvătaie, care poate topi această încăpățânare dură ca piatra, la fel de ușor ca și ceara! Dacă o singură scânteie din acest foc divin ar ajunge în inimile lor împietrite, acestea s-ar topi imediat, devenind cât se poate de flexibile!

6. Aceasta este părerea mea, dar și dorința mea cea mai arzătoare! Nu știu însă cum o vei privi Tu, așa că las rezolvarea întregii probleme în mâinile Tale!”

7. Eu: „Dragul Meu frate și prieten, și tu ai pus punctul pe i. Din gura ta a ieșit adevărul cel mai curat. De aceea, voi face și din tine o armă a Mea! Sugestia ta a fost cât se poate de nobilă, de benefică și de corectă, și doresc să te asigur anticipat că voi acționa întru totul în acord cu ea (de altfel, am și făcut deja acest lucru). Doresc însă mai întâi ca și fratele Jellinek să își aducă contribuția la această discuție, pentru a vedea în ce măsură este de acord cu cele spuse de tine. Ei bine, dragul Meu frate Jellinek, așteptăm să îți spui părerea!”

8. Jellinek: „O, Doamne, fratele Robert Blum a spus deja tot ce gândesc, la fel ca și marele Pavel înaintea lui, al cărui discurs a fost precum o mare de foc și de adevăr. Ce altceva aș mai putea adăuga eu? Singurul lucru pe care îl pot spune este: «Doamne, facă-se voia Ta sfântă, acum și de-a pururi, căci numai astfel va putea înflori ordinea divină pe sărmana planetă pământ!» Cât despre cele rostite de preaînțelepții părinți patriarhi înainte, ei bine, cuvintele lor mi-au depășit complet puterea de înțelegere! Bănuiesc că intențiile lor au fost la fel de bune ca și ale mele sau ale lui Robert Blum. Mi-e greu să înțeleg totuși de ce au insistat atât de mult asupra promisiunilor pe care le-ai făcut cândva în fața lor, prezentându-Te astfel ca și cum ai fi un Dumnezeu ezitant! Nu doresc să îi critic însă, căci, așa cum spuneam, nu am înțeles prea clar ce doreau să spună. De altfel, nu pot să nu mărturisesc că mă bucur nespus pentru faptul că am putut cu această ocazie să îi cunosc personal, căci m-am îndoit adeseori de existența lor reală! Îmi dau seama acum că fețele lor au într-adevăr ceva sfânt și nobil întipărit pe ele... Dar nu mai doresc să insist deocamdată pe această temă!”

9. Eu: „Ascultă, dragul Meu frate Jellinek, în această împărăție a cerurilor vouă vă este foarte ușor să spuneți: «Doamne, facă-se voia Ta!», dar pe pământ lucrurile stau cu totul altfel, căci oamenii care trăiesc pe această planetă nu dispun de adevărata libertate a vieții, așa cum este cazul vostru! La fel ca și voi, ei dispun în trupurile lor de un suflet nemuritor și de un spirit liber, dar voi sunteți conștienți de acestea, pe când ei nu sunt. Acest suflet și acest spirit al lor își doresc să se dezvolte liber, nu în sclavia la care îi supune pumnul de fier al regilor lor. De aceea, ei se ridică pretutindeni la luptă, încercând să își alunge regii de pe tronurile lor. Nici aceștia nu stau însă cu mâinile în sân, încercând să își țină supușii într-o strânsoare de fier. Ei au jurat să își ucidă toți opozanții și nu se sfiesc să își măcelărească popoarele, fără nici un fel de compasiune față de frații lor. De aceea, cei care caută libertatea Mă strigă pe Mine, cerându-Mi răzbunare împotriva regilor lor nemiloși, în timp ce regii îmi cer să-i ajut împotriva popoarelor lor revoltate!

10. Ce trebuie să fac Eu în aceste condiții? Nici una din părți nu este dispusă să cedeze. Regii sunt hotărâți să guverneze cu orice preț, iar căutătorii libertății doresc la rândul lor să se bucure de libertate, indiferent cât de mare ar fi costul plătit. Nimeni nu mai dorește astăzi să asculte de altcineva sau să se mai supună!

11. Marea întrebare este așadar: cum trebuie să procedez Eu? Dacă îi voi ajuta pe regi, aceștia vor continua să răspândească neadevărul și minciuna în rândul popoarelor lor, făcând aproape imposibilă dezvoltarea liberă a spiritelor oamenilor și amplificând la infinit ura acestora împotriva lor. Pe de altă parte, dacă voi ajuta popoarele să se elibereze de regii lor, acestea se vor răzbuna cumplit pe aceștia, renunțând astfel complet la doctrina Mea, în care și-așa aproape că nu mai cred, datorită mașinațiunilor bisericii Romei și ororilor pe care le-a săvârșit aceasta. În final, popoarele se vor trezi astfel cu o doctrină exclusiv lumească, fără nici un element spiritual autentic!

12. Vedeți, așadar, dragii Mei prieteni, că așa cum se desfășoară la ora actuală lucrurile pe pământ, Eu nu pot ajuta cu adevărat nici una din cele două părți aflate în conflict. Ce este de făcut în aceste condiții? Dacă voi lăsa lucrurile să evolueze în același fel, acești dușmani de moarte vor ajunge să nu se mai tolereze deloc, căci ura și furia lor reciprocă au ajuns prea mari. Dacă ar fi să-i ajut, vă întreb cu toată seriozitatea: pe cine ar trebui să ajut? Se pare că indiferent dacă voi acționa sau nu, ambele alternative sunt la fel de greșite! Cum trebuie așadar să procedez?

13. Frate Jellinek, ție îți este ușor să spui: «Doamne, facă-se voia Ta!», căci asta nu te obligă la nimic... Robert Mi-a sugerat să trimit o scânteie din bunătatea celestă în inimile prinților pământului, ca să devină astfel mai flexibili și mai înțelepți. În esență, această sugestie Mi se pare corectă, dar Mă întreb în ce măsură vor mai avea încredere în ei popoarele lor, a căror amărăciune a ajuns astăzi la apogeu? Să nu uităm că un copil care s-a ars o dată nu va mai avea niciodată încredere în foc! Nimic nu este mai greu de regăsit ca încrederea, odată pierdută!

14. Văd că vă gândiți cu toții că aș putea plasa o astfel de scânteie și în inimile popoarelor, și astfel ordinea ar fi restabilită. Desigur, aceasta ar fi calea ușoară, dar dacă aș proceda în acest fel, nici regii și nici popoarele lor nu ar mai fi liberi! Oamenii ar cădea pradă judecății, fiind transformați într-un fel de animale umanoide, incapabile să acționeze vreodată liber. O astfel de soluție ar pune capăt pentru totdeauna adevăratei umanități. Oamenii ar deveni animale, sclavi ai puterii noastre imposibil de cucerit! După cum vedeți, nici această soluție nu poate fi aplicată!

15. Pe scurt, va trebui să găsim o soluție diferită! Spune-Mi, dragul Meu Becher, ce crezi tu că trebuie făcut pentru a le acorda pământenilor ajutorul cel mai just?”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !