Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 5.3.2021, 12:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 16:20    Post subject: Capitolul 83 - Recomandările rădicate ale lui Becher. Instrucțiunile Domnului. Reply with quote

Capitolul 83
Recomandările rădicate ale lui Becher. Instrucțiunile Domnului.
Natura rasei umane aflată pe pământ este condiționată de cea a întregii creații

1. Becher îmi răspunde ridicând din umeri: „O, Doamne, dacă Ție îți lipsesc ideile în privința locuitorilor pământului, deși ești omnipotent și omniscient, ce pretenție poți avea de la mine sau de la oricare altul dintre cei de față? De vreme ce afirmi că mijloacele coercitive interioare sunt nepotrivite în acest caz, de dragul libertății spirituale a oamenilor, atunci apelează la mijloacele coercitive externe, respectiv la foamete, epidemii, și așa mai departe, inclusiv la apariția anumitor forme pe cer, astfel încât oamenii să se târască înapoi către cruce! Dacă nici această soluție nu poate fi aplicată, în virtutea aceleiași necesități a respectării liberului arbitru al omului, atunci lasă-i pe oameni să se lupte și să se ucidă între ei, până când se vor sătura! După părerea mea, toată această dezbatere referitoare la răutatea oamenilor care trăiesc pe pământ este oarecum exagerată. Eu cred că ciuma terestră ar trebui exterminată cu totul, fiind înlocuită cu o umanitate mai bună și mai nobilă. Oamenii actuali nu se vor transforma niciodată în bine, dacă nu vor fi expuși celor mai mari suferințe și celor mai mari nenorociri și catastrofe naturale! Căci diavolul a pus stăpânire pe această planetă, deopotrivă pe regi și pe popoarele lor, și cum poate fi îmblânzit diavolul? Eu cred că orice efort în această direcție ar fi din start zadarnic! De aceea, extermină această ciumă și înlocuiește-o cu o altă umanitate. Aceasta este umila mea părere. Oricum, este doar o părere personală; nu trebuie să ții neapărat cont de ea!”

2. Eu: „Dragul Meu prieten Becher! Dacă popoarele pământului ar putea fi ajutate în acest fel, ar fi foarte bine! Din păcate, este absolut imposibil să procedez în această manieră, decât cel mult local, căci dacă aș aplica metoda ta la modul general, aș produce un dezastru absolut nu doar pe pământ, ci și în întregul univers!

3. Rasa umană care trăiește la ora actuală pe pământ nu își aparține sieși, ci planetei care i-a dat naștere, având aceeași natură și aceleași atribute cu aceasta. De aceea, exterminarea completă a tuturor popoarelor care trăiesc pe pământ nu ar anihila dezordinea în sine, căci am fi nevoiți atunci să înlocuim actuala umanitate cu o alta, născută din aceeași materie a pământului, iar aceasta nu ar diferi cu nimic de actuala umanitate, de vreme ce natura ei ar fi aceeași, la fel cum fructele de anul acesta ale unui pom nu diferă cu nimic de fructele de anul trecut.

4. În aceste condiții, ar trebui să anihilez întregul pământ, înlocuindu-l cu altul, lucru care ar încălca grav ordinea creată de Mine! Dacă un copac dă roade rele, grădinarul îi poate înlocui scoarța și îl poate altoi, obținând astfel roade bune, dar nu se poate atinge de rădăcina lui, căci dacă o va distruge pe aceasta, întregul copac se va veșteji și nu va mai da vreodată fructe, nici bune, nici rele. Pământul este esența arborelui vieții; într-un fel, aș putea spune că el este principala rădăcină a întregii creații! Dacă l-am distruge complet, am abandona astfel nu doar această planetă, ci și întregul cosmos vizibil, lăsându-l pradă disoluției finale, eveniment care ar fi prematur, căci până la producerea lui mai trebuie să așteptăm încă multe miliarde de ani tereștri.

5. De aceea, sfatul tău Mi se pare complet inutil, prietene Becher! Să vedem însă dacă fratele Messenhauser nu va veni cumva cu o idee salvatoare. Haide, prietene, vorbește și spune ce anume gândește inima ta!”

6. Messenhauser: „O, Doamne, mă faci să mă simt extrem de stânjenit! Ce sfat Ți-aș putea da eu, când cele mai mari spirite care au trăit vreodată pe pământ nu au reușit să ajungă la nici o concluzie? Cu siguranță, nu aș reuși decât să mă fac de râs!

7. Doamne, ar fi o prostie să încerc să dau înțelepciunii Tale infinite un sfat legat de corectarea marii răutăți a pământului! Pe de altă parte, știu foarte bine că Tu dispui de mult mai multe soluții benefice decât numărul stelelor de pe cer. Aplic-o pe cea mai neînsemnată dintre ele și ordinea Ta va fi restabilită instantaneu! Dăruiește-le conducătorilor pământului adevărata lumină, Doamne, iar supușilor lor dăruiește-le răbdarea și bunătatea, astfel încât să-și ducă crucea împăcați... în acest fel, ordinea divină va fi restabilită pe pământ. Dacă adepții lui Satan și-au înălțat prea mult nasurile, atunci trimite-le vreo două trăsnete, ca să le mai reducă din orgoliu. După părerea mea, această soluție ar mai diminua o parte din aroganța puternicilor pământului, de talia lui Windischgräz, lucru care nu poate decât să le fie extrem de folositor.

8. Să nu uităm că mai există pe pământ și destui oameni cu bune intenții. De ce ar trebui să fie aceștia pedepsiți, odată cu adepții lui Satan? Eu spun cu totul altceva: «Binecuvântați fie toți cei cu inima curată care trăiesc pe pământ!» Pe de altă parte, celor care cred că statutul de om nu începe decât odată cu titlul de baron nu le-ar strica puțină umilință. Departe de mine de a le dori răul chiar și acestora... Tot ce doresc eu este ca ei să îi recunoască și pe supușii lor ca oameni, nu ca o simplă carne de tun!

9. Desigur, regii nu trebuie să dispară cu totul, căci fără ei și fără un set de legi înțelepte societatea umană nu ar putea exista. Acești conducători trebuie să înțeleagă însă că ei există de dragul popoarelor lor, și nu invers. Mai mult, trebuie să aplice adevărata justiție pe pământ, trăgând sabia din teacă numai atunci când popoarele lor sunt amenințate din afară, nu împotriva lor. Singura sabie pe care ar trebui să o folosească asupra popoarelor lor este cea a iubirii, nu cea a puterii.

10. Desigur, acestea sunt doar câteva dorințe pioase pe care le nutrește inima mea. Tu singur ești adevăratul Domn al creației, iar căile Tale sunt misterioase și incognoscibile pentru noi. De aceea, nu am nici o îndoială că vei găsi soluția cea mai potrivită! Cu siguranță, lucrurile nu mai pot continua ca până acum, dar schimbarea trebuie să se producă numai pentru că așa vrei Tu. În caz contrar, lucrurile nu se vor schimba în bine pe pământ. Cel puțin, așa văd eu lucrurile. Facă-se însă numai voia Ta! Amin!”

11. Eu: „Ascultă, frate, sugestiile tale nu sunt deloc lipsite de valoare, dar există o mică problemă în privința luminii pe care ar trebui să o dăruiesc Eu conducătorilor lumii și răbdării și bunătății pe care ar trebui să le dăruiesc popoarelor lor. Să nu uităm totuși că Evanghelia Mea le-a fost deja predicată oamenilor de pe pământ. Eu le-am dăruit acestora izvorul cu apă vie al lui Iacov. Dacă oamenii doresc lumina și cunoașterea adevărului, nu au decât să extragă apa cea vie din acel izvor. Dacă nu doresc acest lucru, noi nu îi putem forța în nici un fel, căci nu le-am face astfel prea mult bine; în schimb, le-am face foarte mult rău.

12. Cu totul altfel ar sta lucrurile dacă regii și popoarele lor Mi-ar cere personal acest lucru. Ei ar obține atunci toate lucrurile pentru care se roagă în numele Meu! Vai însă! Urechile Mele nu aud astfel de rugăciuni! Când și când, mai aud câte o rugăminte de genul: «Doamne, protejează-ne tronurile, sceptrele și coroanele, și îngăduie-ne să îi învingem pe cei care se ridică împotriva noastră!» Pe ici pe colo mai aud și câte o rugăciune din partea câte unui om din popor, dar niciodată la nivel colectiv (din partea întregului popor). Din păcate, Eu nu pot îndeplini o rugăciune izolată, chiar dacă este făcută în numele întregii națiuni.

13. Fiecare individ va primi ceea ce cere. O națiune nu poate primi însă ceea ce cer diferiți indivizi în numele ei!

14. De aceea, dragul Meu prieten Messenhauser, altele trebuie să fie soluțiile pentru a restabili armonia pe planeta pământ! Punțile de legătură între noi și oameni au fost deja create, dar ele nu sunt încă suficient de ferme. Din fericire, am trezit deja noi spirite, care vor juca un rol covârșitor în această privință. Va fi nevoie însă de o curățenie teribilă, pentru a separa astfel grâul de neghină!

15. Nu am auzit însă părerea Helenei. Cred că are și ea dreptul să-și spună părerea! Haide, scumpa Mea Helena, spune-ne, ce crezi tu că trebuie să se întâmple pentru ca viața pe pământ să devină din nou tolerabilă? Cine știe - poate că sfatul cel bun va veni de la tine... Haide, renunță la sfială și vorbește!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !