Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.12.2020, 05:13
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 1 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 16:44    Post subject: Capitolul 90 - O nouă desfășurare a imaginii timpurilor. De ce tolerează Dumnezeu toate ororile pământului? Reply with quote

Capitolul 90
O nouă desfășurare a imaginii timpurilor.
De ce tolerează Dumnezeu toate ororile pământului?

1. Helena privește din nou vasul și constată că în centrul acestuia apare un tron pe care stă așezat un conducător îmbrăcat în aur și purpură. Văzându-l, ea se înspăimântă, dar apoi începe să vorbească cu timiditate: „O, mult iubite Mântuitor al tuturor oamenilor! Privește ce se întâmplă! Pe tronul acela stă așezat un conducător minuscul, dar cu o mină atât de arogantă încât îmi dă fiori pe șira spinării!

2. Acum din vas apar un mare număr de ființe umane îmbrăcate frumos, care se închină până la pământ în fața acestui conducător minuscul. El îi privește scrutător cu ochii săi de bazilisc, făcându-i să se cutremure de spaimă. Cei care se închină mai tare sunt aduși mai aproape de tron și decorați cu ordine și medalii. Cei care se închină mai puțin sunt scuipați în față și alungați de lângă tron. O, iată, acum micuțul conducător îi alungă chiar și pe cei decorați. Deși aceștia continuă să se aplece până la pământ în retragerea lor, el îi blestemă, până când ei îi întorc spatele, după care scuipă pe urmele lor. Doamne, mare arogant!

3. Constat însă că încăperea în care se află regele devine din ce în ce mai mare, iar în ea apar niște piticanii umane, care de care mai chinuită. Îi regăsesc printre aceștia chiar și pe eroii slugarnici de dinainte, care au acum chipurile schimonosite de expresii tiranice. Sărmanele creaturi chinuite sunt nevoite să se întindă pe jos, pentru ca eroii slugarnici să poată păși pe capetele lor. Cei care strigă de durere sunt luați imediat de paznici și aruncați într-o gaură neagră. O, privește! Privește! Unii dintre ei sunt spânzurați cu capul în jos! O, ciudate lucruri se mai întâmplă!

4. Remarc de asemenea un grup de oameni care sunt complet striviți și călcați în picioare. Trupurile lor sângerează din multiple răni. Ei avansează totuși către tron, cerându-i regelui să le îndeplinească petiția și să ia măsuri împotriva opresorilor lor. Regele se răstește însă la slujitorii săi: «Hei, pe viața voastră, nu îi lăsați pe acei viermi să se apropie de tron!» Slujitorii regelui se adresează astfel petiționarilor: «Regele este ocupat și nu vă poate primi. Duceți-vă la funcționarii lui și lăsați petiția voastră la ei!» Petiționarii le răspund: «Bine, dar tocmai împotriva lor am venit să ne plângem regelui; ei sunt cei care ne-au călcat fără milă în picioare!» «A, da? - Ei bine, în acest caz lucrurile se schimbă! Bine, atunci întoarceți-vă în liniște la casele voastre, iar noi vom avea grijă ca cererea voastră să ajungă la rege! Spuneți-ne însă numele voastre, căci în caz contrar nu vă vom putea ajuta, căci nu vom ști cu cine avem de-a face!» Sărmanele creaturi își scriu numele pe o listă, iar servitorii regelui o iau, aparent cu bune intenții. După ce mulțimea pleacă, convinsă că va fi ajutată, un mesager este trimis de urgență la oficialii regelui, cu misiunea clară de a-i călca și mai rău în picioare pe toți cei care au îndrăznit să se plângă. O, iată, porunca este dusă la îndeplinire! Oamenii sunt luați chiar din casele lor! Vai, este prea cumplit ca să mai pot privi! Acum servitorul regelui îi povestește acestuia cum i-a dus la îndeplinire porunca, iar regele îl laudă, decorându-l cu o medalie.

5. O, Doamne! Un rege adevărat nu s-ar comporta niciodată în acest fel! Trebuie că inima și mintea acestui tiran sunt luate în posesiune de Satan!”

6. Eu: „Ai perfectă dreptate! La început, toți acești regi se pretind de partea poporului, dar mai devreme sau mai târziu se transformă în astfel de diavoli. Dar continuă să privești! După ce viziunea va lua sfârșit, îți voi explica semnificația ei!”

7. Helena continuă: „Ah, ce se întâmplă?! Văd că au apărut foarte mulți lupi! În aparență, ei seamănă cu niște oameni îmbrăcați în haine lungi și negre, dar în interior arată exact ca lupii feroce îmbrăcați în blănuri de oi pentru a-și masca astfel natura bestială. Vai, cât de frumos se poartă acești lupi cu oamenii! Dar în scurt timp, ei își scot măștile, înfigându-și colții în gâtlejurile celor pe care păreau să îi ocrotească! Vai, ce ființe înspăimântătoare! Privește! Tronul regelui este păzit chiar de aceste ființe! Cei din față poartă coroane minunate și sceptre, sunt îmbrăcați în catifea purpurie și se pleacă până la pământ. Regele, care este complet orb din punct de vedere spiritual, se bucură nespus văzându-i pe acești monștri care îl tămâiază. Câțiva dintre ei îi prezintă regelui cele mai recent create arme de război.

8. Pe la spate, aceste ființe nu ezită însă să își clănțănească colții! În locul coroanelor, sceptrelor și armelor, ele țin în mâini lanțuri și cătușe alcătuite din șerpi strălucitori! - O, rege, trezește-te din somnul tău de moarte și ridică-te de pe tron, acest sediu al invidiei și al urii, și privește-i în față pe dușmanii tăi clandestini, care te mint cu nerușinare în față, prin cuvintele și faptele lor, în timp ce pe la spate încearcă să îți uzurpeze puterea!

9. O, Doamne, de ce permite bunătatea și înțelepciunea Ta infinită petrecerea unor astfel de orori? Cum este posibil să existe astfel de ființe înspăimântătoare? Nu ar fi mai bine în aceste condiții să nu mai existe nimeni în afara Ta, în loc ca în mijlocul ființelor bune, născute din Tine, să existe astfel de creaturi odioase, care nu au nimic de-a face cu persoana Ta?”

Sfârșitul volumului 1
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !