Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 01:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 2 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 21:28    Post subject: Capitolul 94 - Interpretarea dată de Helena monstrului cu șapte capete, luptei dintre animate, oamenilor-lup și regelui. Reply with quote

Capitolul 94
Interpretarea dată de Helena monstrului cu șapte capete,
luptei dintre animate, oamenilor-lup și regelui.

1. Helena îmi răspunde: „Ei bine, dacă așa stau lucrurile în această lume și în întreaga infinitate, este evident că nu mai am de ales, așa că va trebui să mă descurc. Sper totuși că bunăstarea sau anihilarea pământului nu depind cu adevărat de măsura prostiei mele. Sper, iubirea vieții mele, că vei menține creația infinită chiar și după interpretarea pe care o voi da eu hidrei cu șapte capete...”.

2. Eu: „Iubita Mea Helena, în ceea ce Mă privește, totul este măsurat cu o precizie desăvârșită, dar sunt situații în care nici o amânare nu mai este posibilă, într-adevăr, Eu pot menține creația și fără înțelegerea ta, dar așa cum ți-am explicat deja, problema nu se pune să mențin universul așa cum este, ci să creez un univers celest perfect, eliberat de toți cei care au sosit recent în această sferă din lumea de dincolo. Nu trebuie să uiți nici o clipă acest lucru, căci el te va ajuta în mare măsură să faci ceea ce ți-am cerut. Ai înțeles?”

3. Helena: „Da, Doamne, acum lucrurile îmi sunt mult mai clare! De aceea, voi încerca, cu ajutorul Tău, să explic semnificația monstrului cu șapte capete.

4. Așa cum înțeleg eu lucrurile, acest monstru simbolizează actualul spirit al Anticristului și domnia sa pe pământ, unde trăiește în mijlocul propriilor sale excremente. Viermele reprezintă imensa nerușinare care emană din dorința sa de dominație, de acaparare, din ipocrizia și minciunile sale. Cele șapte capete ale sale amintesc de cele șapte vicii principale ale omului, din care derivă cele șapte păcate capitale: aroganța, tirania, gelozia, invidia (dublată de meschinăria care ucide sufletul), ura ireconciliabilă, trădarea și nu în cele din urmă crima! Din aceste vicii se nasc pasiunile desfrânate, urâțenia sufletească, lăcomia, lipsa de castitate, adulterul, absența iubirii fată de aproape și persecutarea tuturor celor care îndrăznesc să respire liber, nerușinarea și infamia, lipsa totală de scrupule, și în sfârșit neascultarea și lipsa de respect față de Dumnezeu! Aceste zece păcate care derivă din primele șapte (cele principale) sunt simbolizate de cele zece coarne de pe fruntea celor șapte capete ale bestiei. Fiecare din aceste coarne avea deasupra o coroană strălucitoare, prin care se evapora sângele ori de câte ori acesta amenința să umple vasul și să se reverse. Aceste bijuterii false simbolizează tirania cea mai deplină, care reprezintă o oroare în fața Ta, o, Doamne, dar căreia i-au căzut pradă inimile celor mai mulți dintre oamenii de pe pământ. În viziunea mea, cea mai bună corespondență pentru aceste coroane este indicată de viața politică, un paravan al tuturor promisiunilor dincolo de care nu se ascunde decât ipocrizia și moartea. Dacă cineva îndrăznește să se atingă de acest văl al minciunilor, el trezește furia tiranului, care se dezlănțuie pe loc împotriva lui și a maselor oarbe.

5. De aceea, eu cred că singura cale pentru ca umanitatea terestră să poată cunoaște starea de pace interioară, evitând pentru totdeauna vărsarea de sânge, constă în înlăturarea tuturor coroanelor, a spadelor, a celor șapte capete, adică a întregului monstru, și implicit a ajutoarelor sale și a tiarei. Numai după ce acestea vor fi eliminate de pe pământ vor înceta oamenii să se mai lupte între ei, precum animalele.

6. Am intuiția profundă că două lucruri ar trebui să se petreacă pe pământ pentru ca pacea să fie reinstaurată pe această planetă: fie va trebui ca nouă zecimi din umanitate să fie eliminată de Tine, o, Doamne, prin intermediul îngerilor morții, astfel încât zecimea rămasă să se poată bucura de conducători mai înțelepți; fie, alternativ, ar trebui ca pământul să crească de zece ori, iar în fiecare din țările sale să apară un munte de aur. Căci numai printr-o distribuire generalizată și egală a acestui metal al iadului i-ar scădea acestuia valoarea, până la nivelul valorii calcarului obișnuit, iar umanitatea nu va mai fi preocupată de el. Așa văd eu lucrurile: ori umanitatea va trebui să-și reducă dramatic numărul populației, ori cantitatea de aur și de argint va trebui să crească la fel de dramatic pe pământ, în caz contrar, lucrurile nu se vor schimba niciodată în bine pe această planetă. Dorința oamenilor de a acumula și lăcomia lor trebuie să treacă dincolo de pragul de saturație, căci altfel ei nu vor renunța niciodată la iubirea egoistă de sine, sursa aroganței și a tuturor tendințelor dictatoriale!

7. La ce folosește puterea boului (popoarelor) și ghearele leului (puterea dinastică), sau greutatea imensă a crustaceului (coerciția impusă de tirania despotică a prinților pământului)? Ce efect benefic ar putea avea asupra umanității puterea șarpelui (politica inchizitorială, bazată pe serviciile secrete, care încearcă să sufoce popoarele, aflând chiar și cele mai intime secrete ale oamenilor)? La ce servește rapacitatea vulturului liber (democrația socială)? Care sunt motivele reale care stau la baza acțiunii aligatorilor reacționari, dornici de răzbunare? În ultimă instanță, sărmanul ihneumon, cel mai slab dintre animale (masele sărace) anihilează toate aceste puteri, alungând animalele corespondente fără ca acestea să-și fi potolit foamea! În fond, la ce a folosit lupta lor? Dacă ihneumonul s-a dovedit cel mai bun dintre toate la sfârșitul luptei, de ce nu i-ai acorda lui puterea, de la bun început? Chiar trebuie să sufere pământul din cauza sărăciei?

8. O, Doamne, Creatorule preaînțelept și preaplin de iubire! Din câte îmi dau seama, degeaba Te implorăm și ne sfătuim noi, ființele create de Tine, căci indiferent ce dorim noi, Tu vei acționa oricum așa cum vei dori, în conformitate cu înțelepciunea Ta supremă, din care derivă întreaga justiție și întreaga bunătate. De altfel, chiar așa și trebuie să se petreacă lucrurile, căci dacă ai permite ca voința Ta să fie influențată de slăbiciunea noastră, întreaga creație s-ar duce de râpă! Din fericire, Tu, Doamne, reprezinți fundamentul întregii lumi, căci întreaga ordine agregată a acesteia reprezintă doar un gând în conștiința Ta, ce-i drept, un gând atotputernic din perspectiva noastră, a creaturilor Tale. De aceea, consider că ar fi inutil să continui să divaghez pe această temă.

9. Cât despre oamenii-lup care au apărut în viziunea finală, aceștia reprezintă o organizație dezgustătoare, pe care întreaga lume o condamnă la unison. Această organizație secretă și filialele ei a fost dintotdeauna sursa întregului rău planetar, neurmărind altceva decât propria sa dominație asupra pământului. De aceea, nu cred că mai trebuie să fac alte comentarii în legătură cu ea.

10. În ceea ce îl privește pe rege și disperarea cu care se agață el de tron, cred că acesta reprezintă un exemplu foarte ilustrativ al setei de putere care domnește la ora actuală pe pământ. Toată lumea dorește să conducă, dar nimeni nu acceptă să se supună, decât cel mult dacă obține în schimbul supunerii sale dividende cât mai grase. Dacă nu obține aceste dividende, chiar și cel mai supus servitor se transformă pe loc într-un socialist care urăște guvernul sau într-un așa-zis republican roșu, care nu își dorește altceva decât să le bage pe gât oamenilor fericirea cu forța, prin executarea conducătorilor lor, neuitând în decursul acestui proces să își umple cât mai mult propriile buzunare. Această înclinație tiranică pare să fie principala cauză care divide umanitatea, la fel ca o sabie cu dublu tăiș, conducând-o la ura cea mai aprinsă!

11. Iubirea adevărată a dispărut de mult de pe pământ. Nimeni nu își mai iubește aproapele ca pe un frate întru Tine, Doamne, ci cel mult din perspectiva unui eventual câștig de pe urma lui. Dacă A poate obține vreun profit de pe urma lui B, el îi zâmbește cu cea mai mare prietenie posibilă. Dacă B nu îi satisface însă cererea, A își pierde orice interes față de el, și nu l-aș sfătui în nici un caz pe B să îi ceară vreodată ajutorul lui A, în cazul în care acesta din urmă s-ar îmbogăți fără ajutorul lui și ar dispune de mijloacele necesare pentru a-l ajuta. Pentru A, B reprezintă un ne-prieten (dacă nu cumva chiar un dușman), întrucât nu l-a ajutat la vremea respectivă, chiar dacă se poate demonstra negru pe alb că B nu a avut posibilitatea să facă acest lucru. De altfel, chiar dacă B l-ar fi ajutat pe A să ajungă la actualul său statut social de putere și bogăție, în cazul în care B ar avea necazuri și ar căuta ajutor la cel pe care l-a ajutat cândva (A), acesta s-ar scuza amabil, încercând să scape apoi de B, care nu-i mai folosește la nimic. Iată, Doamne, cum am ajuns să îi văd eu pe oameni, și cred că le-am surprins destul de corect esența.

12. Ce se poate face însă pentru a le schimba caracterul și destinul? La această întrebare, cred că singurul în măsură să dea un răspuns ești numai Tu, căci nici un înger creat de Tine nu are cum să cunoască răspunsul. Oricât de mult ne-am consulta noi aici, chiar dacă toți sorii din univers s-ar stinge, nu cred că am putea ajuta vreodată în mod eficient umanitatea oarbă de pe pământ. În schimb, ar fi suficient un singur cuvințel plin de iubire, de forță și de înțelepciune din partea Ta pentru ca întregul pământ să fie vindecat, la fel ca servitorul centurionului de acum 2000 de ani, din perioada când Te-ai întrupat pe pământ, atunci când stăpânul lui Te-a implorat să îl vindeci! O, mult adoratul meu Domn și Dumnezeu Iisus, ai milă și purifică pentru totdeauna pământul de tot ce este malefic și demonic pe suprafața lui! Facă-se voia Ta, acum și de-a pururi!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !