Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 2 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 21:35    Post subject: Capitolul 96 - Domnul vorbește despre copiii lui Dumnezeu și despre copiii lumii exterioare. Reply with quote

Capitolul 96
Domnul vorbește despre copiii lui Dumnezeu și despre copiii lumii exterioare.
Parabola livezii și a copacului fără fructe.

1. Eu: „Mult iubita Mea Helena, sunt pe deplin satisfăcut de cuvintele tale. Iar lauda pe care Mi-ai adus-o Mă face să nu îmi mai doresc nimic în inima Mea. Căci numai adevărul poate recunoaște și slăvi adevărul, la fel cum nimeni nu Mă poate recunoaște și nu Mă poate iubi pe Mine în calitate de Dumnezeu dacă nu este deja una cu Mine!

2. Toți acești oameni s-au născut direct din Mine, deși există în creație și ființe create doar indirect de Mine. Adevărații copii ai lui Dumnezeu sunt numai cei născuți direct din Mine, în inimile cărora rezidă iubirea cea mai pură a lui Dumnezeu, singura care permite recunoașterea negreșită a Acestuia. Ființele create indirect sunt copii ai lumii exterioare; părintele lor este Satan, iar lumea lor este iadul*. Chiar și aceștia sunt chemați însă de Mine către adevărata recunoaștere și către iubirea cea pură. De fapt, ei reprezintă principalul motiv pentru care am demarat marele Meu proiect al mântuirii, care se află în plină derulare în lumea exterioară și în numele căruia am convocat acum acest consiliu celest. Mai mult, el Mă obligă să țin cont de circumstanțele excepționale care există pe pământ și să aduc anumite schimbări esențiale stilului general al creației Mele.

3. Ca să înțelegi mai bine, îți voi spune o parabolă. De aceea, ascultă-Mă:

4. Proprietarul unei livezi a plantat tot felul de copaci, mai mari și mai mici, pomi fructiferi și arbori altoiți. Toți copacii erau plantați pe același sol de calitate al livezii, iar cei mai comuni dintre ei au beneficiat inclusiv de îngrășăminte. Proprietarul s-a ocupat de toți pomii săi cu aceeași dăruire, dar unii dintre copacii comuni au crescut mai rapid și s-au dezvoltat mai frumos decât cei atent selectați, în special unul dintre ei a crescut extraordinar de puternic, remarcându-se între toți ceilalți. El i-a atras astfel atenția grădinarului, care și-a revărsat întreaga iubire asupra lui, ocupându-se în mod special de el. Au trecut astfel anii, dar în timp ce ceilalți copaci dădeau roade abundente, pomul preferat al grădinarului a continuat să rămână sterp, neproducând altceva decât frunze. În cele din urmă, proprietarul livezii s-a enervat și le-a spus servitorilor săi: «Știți cât de mult m-am îngrijit de acest copac de-a lungul anilor, și totuși refuză să dea fructe. De aceea, tăiați-l de la rădăcină și faceți din el lemne pentru foc, căci este sterp și nu îmi mai produce nici o bucurie! Plantați în locul lui o salcie, ca semn că în acest loc a trăit cândva un copac care mi-a înșelat încrederea și iubirea de-a lungul anilor!» - Servitorii i-au sugerat: «Stăpâne, haide să-l mai lăsăm un an. Îi vom tăia doar una din crengile principale și o vom planta pe un sol nou. Dacă tot nu va produce fructe, vom face după voia ta». - Stăpânul livezii le-a lăudat răbdarea și i-a lăsat să facă așa cum doresc. Au mai trecut astfel doi-trei ani, dar copacul a continuat să nu facă fructe, în schimb, a început să înflorească, de parcă ar fi dorit să îi dea speranțe grădinarului că va produce în sfârșit fructele dorite de el, ca o răsplată finală a răbdării sale. Cât despre roadele propriu-zise, nici vorbă să producă vreunul.

5. Ei bine, ce crezi că ar trebui să se întâmple, scumpa Mea Helena, cu acest copac sterp? Crezi că ar trebui să fie tăiat, sau nu? Căci, trebuie să-ți mărturisesc, grădinarul nostru a început să fie foarte iritat în privința lui.

6. Așa cum ți-ai dat seama, copacul cel sterp îi simbolizează pe toți oamenii care sunt copiii acestei lumi exterioare. Ei beneficiază de toată atenția și iubirea Mea, dar nu produc altceva decât frunze și florile lor amăgitoare, nu și fructele iubirii, blândeții și obedienței, întrucât mințile și inimile lor sunt mult prea adânc îngropate în viața lumească a trupului lor. Spune-Mi, ce ar trebui să fac cu acești copaci umani care nu produc nici un fel de fructe, nici bune, nici stricate, nefiind altceva decât niște paraziți în livada Mea plină cu pomi fructiferi care produc roade (mai bune sau mai rele)? Ei nu doresc altceva decât să se bucure de viață, dar nu acceptă să facă vreodată ceva creator cu ceea ce li s-a dat. Chiar dacă par uneori să acționeze, acest lucru reprezintă o simplă amăgire, căci mintea lor nu diferă cu nimic de iubirea lor, care este sinonimă cu hedonismul”.

7. Helena: „O, Doamne Iisuse, Dumnezeul meu! Îmi pui din nou o întrebare la care îmi este greu să-Ți răspund! Totul depinde probabil de legea creației Tale, așa cum mi-ai descris-o adineauri, care constă în evoluția spirituală a creaturilor Tale către o ordine mai perfectă, care reprezintă destinația lor supremă. Acești oameni nu practică neascultarea din propria lor voință, ci doar din ignoranță și dintr-o lipsă de educație. Sunt alții mai răi decât ei, în sensul că sunt profund nerecunoscători și îți încalcă în mod deliberat poruncile, insensibili la avertismentele Tale, pe care le iau în râs prin cuvintele și acțiunile lor. Pentru aceștia, trupul unei femei este infinit mai dulce decât Cuvântul Tău Divin. Dacă își aruncă privirile pofticioase asupra unei prostituate tinere și apetisante, ei sunt dispuși mai degrabă să îi dăruiască acesteia o sută de inimi - dacă ar putea - decât să îți dăruiască Ție o singură inimă. Ei nu se tem de pedeapsa Ta pentru faptele lor, dar eu cred că acești desfrânați nu ar merita altceva decât o secure ascuțită care să taie de la rădăcină copacul sterp al vieții lor animalice!

8. O, dacă ai ști cât de bine i-am cunoscut pe acești oameni - de genul cârcotașului de mai înainte - pe vremea când trăiam pe pământ! O, Doamne, astfel de oameni nu sunt capabili să producă nici măcar cele mai stricate fructe. Nimic nu-i poate transforma, căci putregaiul nu mai poate fi tran-sformat în aur. De aceea, îngăduie să fie tăiați de la rădăcină și aruncați în foc. Măcar așa și-ar putea dovedi utilitatea!”

9. Eu: „Ai perfectă dreptate, și chiar așa stau lucrurile! Dacă un om respinge educația primită de la Mine și oferită lui cu toată răbdarea, bunătatea și blândețea, după ce aproape că l-am purtat pe brațele Mele, preferând în schimb să se scufunde și mai mult în mlaștina fetidă a simțurilor sale, în pofida tuturor avertismentelor Mele - el nu merită o soartă mai bună. Avem câteva astfel de suflete chiar aici, printre noi. Cârcotașul de colo este unul dintre ele, iar în camera alăturată mai sunt câteva zeci. Printre ele se numără și unele care au practicat incestul, sau unul care a violat două fetițe gemene în vârstă de zece ani de peste o sută de ori într-un singur an, până când cele două și-au pierdut viața, ratându-și astfel șansa unei vieți de educație spirituală trăită pe pământ. Și totuși, acești țapi bătrâni se află aici, printre noi, într-o stare liberă și nesupusă judecății! Te întreb, ce ar trebui să se întâmple cu astfel de suflete în viitor?”

10. Helena: „De vreme ce tot au ajuns aici, ar trebui să încercăm să vedem dacă se mai poate face ceva pentru aceste suflete! Dacă există vreo cale de a fi transformate în bine, consider că nu ar trebui să precupețim nici un efort pentru a le ajuta în această direcție. Dacă însă toate eforturile noastre se vor dovedi în zadar, din cauza minții lor arogante, atunci sfatul meu este să procedezi cu ei la fel cum ai procedat cu smochinul de acum 2000 de ani, care a refuzat să producă fructe în prezența Ta divină, pe vremea când Te aflai pe pământ, obosit și înfometat: lasă-i să se usuce de tot!”

(* - Vezi pe larg „Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul”, n.r.)
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !