Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 2 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 9.10.2010, 22:02    Post subject: Capitolul 98 - Cârcotașul pune întrebări legate de Iisus. Zorii cunoașterii de sine. Reply with quote

Capitolul 98
Cârcotașul pune întrebări legate de Iisus. Zorii cunoașterii de sine.

1. Cârcotașul nostru începe să se simtă tulburat și spune ezitând: „Mda, n-aș putea spune că nu ai deloc dreptate! Dacă privim astfel lucrurile, n-aș zice că mi-ai prezentat o poveste prea frumoasă! Se pare că aici e buba! Am respectat legea numărul 1, dar nu și legea numărul 2... Mda, cam așa e! Cât despre fericirea mea în această lume a spiritelor, nu i-aș dori-o nici celui mai crunt dușman al meu! De când am venit aici, nu am avut parte decât de foame, de sete și de mânie, ca să nu mai vorbim de rușinea de a-mi fi expuse toate păcatele lumești, și asta chiar în fața celor de care aș fi preferat să îmi ascund slăbiciunile! În această lume nimic nu poate fi ascuns, nici chiar lucrurile care te stânjenesc cel mai mult! Ai zice că și-a băgat dracu coada! Cât timp am trăit în lumea exterioară am dat impresia unui om corect, căci foarte puține persoane (în care aveam o încredere absolută) îmi cunoșteau micile plăceri ascunse. În această lume toate au ieșit însă la iveală, revelându-mă așa cum sunt, și asta chiar în ochii celor care mă prețuiau cel mai mult pe pământ: Max Olaf, baronul și scumpa mea soție. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, m-am trezit simultan în compania tuturor cunoștințelor feminine cu care mi-am făcut de cap pe pământ - femei de condiție proastă, a căror plăcere supremă este să trâmbițeze sus și tare toate slăbiciunile mele, în fața fețelor lungi ale foștilor mei prieteni. Să-ți vină să intri în pământ de rușine! Mda, trebuie să recunosc că întreaga poveste este teribilă!

2. Dacă tot purtăm această conversație tristă, haide, vorbește-mi puțin despre așa-zisul mântuitor Iisus! Ce fel de om este? Este posibil să schimbi vreun cuvânt inteligent cu el? Chiar este capabil să îi conducă pe cei de teapa mea pe o pajiște ceva mai verde? Are el vreo legătură supranaturală cu Dumnezeu, așa cum se spune? Cred că îți dai seama că nu aș putea crede nici o clipă că este el însuși... Nu, nici măcar nu pot pronunța aceste cuvinte! Înțelegi, oricum, ce vreau să spun! Nu cu mult timp în urmă, Max Olaf susținea sus și tare divinitatea deplină a acestui Iisus, dar te întreb, ce spirit inteligent ar putea accepta vreodată acest lucru? Haide, oferă-mi câteva indicii, prietene!”

3. Robert îi răspunde: „Dragul meu prieten, demn de toată mila! Tot ce îți pot spune deocamdată este: du-te la El și convinge-te singur!”

4. Cârcotașul, căruia îi vom spune deocamdată Patheticus: „Da, și de această dată cred că ai dreptate! Dar gândește-te puțin la reputația mea și la toată acea mulțime care mă privește cu antipatie, și îți vei da seama că nu mi-e deloc ușor! Neplăcută treabă! Să mă aflu în prezența acelei femei primitive, care între timp a căpătat aparența unui înger, a soției mele, a fostului meu lustragiu, Franz, și a lui Max Olaf; ca să nu mai vorbim de teribila Mariandl! Mai sunt apoi Adam și toți ceilalți înțelepți, mergând până la Pavel, cea mai ciudată adunătură de spirite din întreaga istorie! Ei bine, nu cred că toți aceștia ar privi cu ochi buni pe unul de teapa mea! - Nu am nimic împotrivă să vorbesc cu El, dar să mă confrunt cu toți ceilalți... Ăștia au niște limbi suficient de ascuțite ca să transforme bunele mele intenții într-o stare de rușine și de furie!”

5. Robert: „Ei bine, dragă prietene, mă tem că va trebui să te pregătești pentru o umilință dramatică, căci în caz contrar nu cred că te vei putea transforma vreodată în bine! Dimpotrivă! Adună-ți tot curajul de care dispui și dezvăluie-ți slăbiciunile în fața Domnului Iisus Hristos. Amplifică-ți credința în El, dar mai ales iubirea față de El, iar El ți-ar putea ușura mult calea, iertându-ți numeroase păcate! Cu cât te vei crampona însă mai tare de așa-zisa ta respectabilitate, cu atât mai umilit vei fi în fața celorlalți. Însuși Domnul și Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, este pe cât de bun cu cei care se apropie de El cu inima smerită, pe atât de sever cu cei care îi testează la nesfârșit răbdarea și bunătatea infinită!

6. Deocamdată, El încă te mai așteaptă plin de iubire, dar te avertizez că răbdarea Lui s-ar putea termina, după care nu vei mai avea parte decât de avertismentul biblic: «Vai celor care cad în mâinile Dumnezeului cel viu!» Adevăr îți spun: nu mai ai foarte mult timp la dispoziție ca să te decizi! Desfrânații și adulterii nu vor cunoaște împărăția lui Dumnezeu! - Infinită este bunătatea, grația și compasiunea Lui, dar nimeni nu poate scăpa de judecata Lui. În această privință, voința Lui este imuabilă! De aceea, gândește-te bine cum dorești să te prezinți în fața Celui Atotputernic și ce ai de făcut în continuare! Căci după mine nu îți va mai fi trimis nici un alt mesager!”

7. Patheticus: „Ei bine, cred că va trebui să-mi înfrunt soarta. La urma urmei, nu cred că situația va fi chiar atât de groaznică, dacă mai există vreo urmă de umanitarism în voi! Dar dacă Dumnezeul tău, Iisus, împreună cu apostolii Săi și cu voi ceilalți, vă veți dovedi mai inflexibili chiar decât judecătorii păgâni din lumile subterane, mă tem că gluma se va îngroșa și nu voi mai avea de ales decât să mă supun voinței voastre! Dar ce poate face un individ izolat împotriva unei puteri concertate împotriva lui? Deci, înțeleg că ești cât se poate de serios atunci când spui că trebuie să mă prezint în fața așa-zisului Dumnezeu Iisus!”

8. Robert: „Cât se poate de serios! În caz contrar, vei fi pierdut pentru veșnicie!”

9. Cârcotașul: „O, pentru numele diavolului! Prin comparație cu această distracție, chiar și purgatoriul catolic mi se pare un paradis!

10. Nu, prietene, nu pot să te însoțesc! Abia acum îmi dau seama cât de mari și de neiertat îmi sunt păcatele. De aceea, nu mai contează, indiferent dacă Iisus este sau nu Dumnezeu! Eu nu sunt decât un animal prin comparație cu acele spirite alese, așa că nu mă pot prezenta în fața lor! Nici nu-mi dau seama cum de am ajuns să îmi realizez atât de pregnant greșelile. Parcă dintr-o dată mi s-ar fi luminat mintea!

11. O, sărmana mea Emma, prin comparație cu mine, tu ai fost un înger pur, chiar și atunci când erai cuprinsă de furie! Cât despre mine, eu am fost doar un diavol, lipsit de iubire, de recunoștință și de respect! Nu, prietene, cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mai clar îmi dau seama că nu am fost niciodată altceva decât un ticălos de cea mai josnică speță! De aceea, nu mă pot apropia de acea companie selectă, căci este prea mare diferența între noi. Am avut parte de femeia cea mai bună din lume, dar nu mi-am găsit mulțumirea decât în compania celor mai sinistre prostituate! O, trup animalic, blestemat de Dumnezeu! Acum te mănâncă viermii! Ca să îți satisfac poftele nerușinate, m-am îndepărtat de acest înger și m-am transformat într-un diavol! Acest gând mă omoară!

12. O, oameni de teapa mea, renunțați la demonii voștri carnali, căci în scurt timp va veni vremea să vă aflați în fața judecătorilor voștri, care vă vor deschide inimile! Nu Dumnezeu vă va judeca, ci propriile voastre inimi, care vă vor blestema de-a pururi, și asta pe bună dreptate! Căci voi v-ați degradat singuri prin ticăloșiile voastre! De aceea, renunțați la imensa voastră orbire, căci aceasta vă va pierde! Frate, îndepărtează-te de mine, căci eu sunt cel mai mare dintre păcătoși! Spune-mi mai bine să mă alătur porcilor!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !