Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.2.2019, 21:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Yoga și gândirea pozitivă" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.10.2010, 15:56    Post subject: Yoga și gândirea pozitivă Reply with quote

Yoga și gândirea pozitivă

de Monica Dascălu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Gândirea pozitivă este considerată în yoga o condiție sine qua non a succesului, fie că este vorba de succesul în practica yoga sau de orice altă acțiune benefică pe care noi dorim să o realizăm. Motivul pentru care yoga prețuiește atât de mult gândirea pozitivă este cunoașterea legii oculte a rezonanței. Conform acesteia, gândurile ne pun în rezonanță (legătură energetică subtilă) cu diferite sfere tainice de forță din Univers și facilitează astfel un transfer de energie din acele sfere de forță în ființa noastră.

Prin intermediul acestor mecanisme, care deși sunt tainice sunt perfect reale și infailibile, omul devine gradat ceea ce gândește, așa cum afirmă aforisme ale înțelepciunii yoghine. Prin intermediul gândirii noastre noi suntem artizanii succesului sau eșecului nostru în orice direcție acționăm, suntem cei care ne creem fericirea sau mizeria, suntem cei care suntem responsabili de dezvoltarea noastră interioară și de manifestarea noastră exterioară.

Gândurile de succes și reușită ne pun în legătură cu energiile succesului, gândurile haotice preponderent negative ne pun în rezonanță cu energiile specifice eșecului, greșelii, deziluziei. Dacă îi veți analiza cu atenție pe cei care sunt foarte norocoși sau plini de succes, veți remarca faptul că toți sunt plini de optimism și încredere în ei înșiși.

Gândirea pozitivă în practica hatha-yoga

Pentru a progresa cu ușurință în practica yoga, trebuie să învățați să gândiți pozitiv și să fiți optimiști. Nu vă spuneți niciodată: acest exercițiu de yoga este mult prea dificil pentru mine. Din contră, gândiți-vă că yoga este o disciplină științifică, în sensul că oricine practică yoga corect ajunge la rezultatele preconizate. Prin exercițiu, cu răbdare, veți reuși să realizați chiar și cele mai spectaculoase asane, chiar și cele mai dificile tehnici de pranayama.

O modalitate practică foarte eficientă este aceea ca, în timp ce realizați o anumită postură yoga pe care deocamdată nu o faceți prea bine (din cauza rigidității, a lipsei de echilibru etc.), să vă vizualizați sau să vă mentalizați executând perfect acea asana. Nu numai că efectele subtile ale asanei vor fi mult amplificate, dar și progresele dvs. nu vor întârzia să devină foarte vizibile!

Gândirea pozitivă în exercițiile de concentrare și meditație

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Același lucru se aplică oricăror exerciții de yoga. Dacă vă numărați printre cei care încă nu se concentrează bine, având mintea împrăștiată, sau dacă nu vă percepeți încă foarte bine (sau deloc) centrii de forță, dacă nu vă ies tehnicile de meditație prea bine, aplicați perseverent principiul gândirii pozitive! Este un mod de a vă afirma încrederea în eficiența practicii yoga și în voi înșivă.

Abordați întotdeauna tehnicile de concentrare și meditație cu optimism și bucurie, urmărind să beneficiați din plin de starea reconfortantă pe care, prin liniștirea minții, acestea le produc în ființă. Gândiți de fiecare dată anticipativ, cu bucurie, că meditația este un exercițiu care vă place foarte mult și care vă iese din ce în ce mai bine. Toate reușitele marilor yoghini sunt repetabile și pot fi actualizate și în ființa voastră!

Pentru cei care încă nu își percep direct centrii de forță sau o parte dintre ei avem câteva idei pozitive suplimentare: toți practicanții yoga ajung gradat să își perceapă centrii de forță mai devreme sau mai târziu. Este un lucru verificat prin experiență practică, directă, cu cursanții yoga. Centri de forță pot fi resimțiți în mai multe feluri: vibrații, senzație de presiune, de încălzire, dar și anumite stări specifice.

De exemplu, iubirea este o evidentă expresie a dinamizării lui anahata chakra. Toți îndrăgostiții simt „ceva” în inim㠖 de fapt, în anahata chakra! Mentalizați pozitiv, deci, că veți reuși să vă treziți și să vă conștientizați cât mai curând centrii de forță! Și nu neglijați importanța documentării pe această temă, trebuie să studiați foarte bine informațiile teoretice legate de subiectul centrilor de forță.

Realizări supranaturale? De ce nu?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.E drept, yoghinii avansați nu au deloc fascinația puterilor paranormale. Dar, deoarece unele chiar sunt foarte utile (empatia, telepatia, cunoașterea vieților anterioare), este bine să știți că și aici gândirea pozitivă poate acționa ca un motor puternic care să ne propulseze spre succes. Deci: gândiți pozitiv în tot ceea ce vă propuneți benefic și studiați exemplul celor care deja au reușit în direcția respectivă.

Și în încheiere, un aspect fundamental: scopul practicii yoga este atingerea stării de îndumnezeire, fuziunea extatică cu Dumnezeu Tatăl, atingerea eliberării spirituale supreme. Yoga ne spune categoric că este perfect posibil să atingem acest scop fundamental al vieții întrupate și al practicii yoga chiar în decursul acestei vieți, pe acest Pământ, indiferent de conjuncturile karmice în care ne-am născut și trăim acum. Nu vă gândiți nici o clipă că acest lucru nu este posibil! Tocmai aceasta este forța căilor spirituale autentice. De aceea, gândiți pozitiv: puteți, dacă vreți și practicați yoga perseverent și cu dăruire, să atingeți eliberarea spirituală ultimă chiar în această viață!

sursa: yogaesoteric.net
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !