Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 17:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Yoga pentru începători" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.10.2010, 18:38    Post subject: Chakra-e: centri secreți de forță Reply with quote

Chakra-e: centri secreți de forță
În microcosmosul lăuntric al ființei umane există 7 sisteme fundamentale complexe de recepție și emisie a energiilor din cele 7 game fundamentale de vibrații al Macrocosmosului. Aceste sisteme, cunoscute sub numele de chakra-e (centri de forță sau focare de putere) au rolul de a pune ființa în rezonanță instantanee, atunci când sunt treziți și conștient controlați, cu o infinitate de energii ale întregii manifestări din întregul Univers.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.


Iată în continuare o prezentare succintă a celor 7 rezonatori, chakra-e sau centri secreți de forță, caracteristicile lor esențiale și locul în care sunt conștientizați în și în afara corpului fizic, în plan subtil:

1. MULADHARA CHAKRA

Este situată la baza coloanei vertebrale, între anus și sex (în plan subtil, energetic) și este sediul energiei fundamentale a ființei Kundalini Shakti. Atribute: sursă de viață, vitalitate.

2. SWADHISTANA CHAKRA

Este situată deasupra zonei sexului, în plan subtil. Atribute: energie sexuală, sensibilitate, mimetism social.

3. MANIPURA CHAKRA

Este situată imediat sub zona ombilicului, în plan subtil. Atribute: solaritate, expansiune, voință, dinamism.

4. ANAHATA CHAKRA

Este situată în zona plexului cardiac, adică în zona centrală a pieptului, în plan subtil. Atribute: afectivitate, armonie, altruism, iubire.

5. VISHUDDHA CHAKRA

Este situată în zona gâtului, în plan subtil. Atribute: rafinament, intuiție, elevare, trăiri sublime, revelații estetice, inspirație.

6. AJNA CHAKRA

Este situată în zona centrală a frunții, în plan subtil. Atribute: genialitate, putere mentală extraordinară, clarviziune, intuiție superioară.

7. SAHASRARA

Este situată în zona creștetului, în plan subtil. Atribute: detașare, legătura cu Adevărul etern, spiritualitate pură, contactul cu Dumnezeu, înțelepciune.

yogaesoteric
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !