Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Fiziologia energetică a ființei umane: corpuri subtile, centri de forță, canale energetice" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 15.10.2010, 19:30    Post subject: Fiziologia energetică a ființei umane: corpuri subtile, centri de forță, canale energetice Reply with quote

Fiziologia energetică a ființei umane: corpuri subtile, centri de forță, canale energetice
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Atât în acest Univers, cât și în celelalte universuri sau dimensiuni de existență, totul este de natură energetic-vibratorie și se supune analogic principiilor rezonanței.

Ființa umană este constituită din mai multe sisteme energetice-vibratorii, fundamentale, (șapte la număr), fiecare dintre acestea funcționând, acționând și reacționând prin rezonanță.

Corpul fizic sau cu alte cuvinte cel material (care este alcătuit din majoritatea elementelor tabelului periodic al lui Mendeleev, prezente în diferite proporții în corpul uman) se încadrează în domeniul de vibrație al celor mai joase frecvențe vibratorii, ce caracterizează cele șapte sisteme vibratorii ale omului.

Formarea corpului fizic, dezvoltarea, întreținerea, menținerea, perfecționarea precum și refacerea celulelor sale sunt rezultatul operării adecvate, optime a sistemului – câmp de energie de pe nivelul de vibrație al doilea, imediat superior celui fizic.
Acest sistem sau altfel spus „corp energetic vibratoriu” este numit adeseori corp eteric sau corp bioplasmatic.

Mentalul conștient, structura subconștientă și esența supraconștientă caracteristice fiecărei ființe umane, (aspecte în general cunoscute sub numele de spirit, mental și suflet) pot fiecare în parte genera, atunci când sunt suficient de bine trezite și dinamizate, un câmp subtil de energie specifică, sau altfel spus o sferă proporțională de forță, care în esență este de fapt un sistem de natură vibratorie, separat dar în același timp întrepătrunzându-se, intercorelându-se și interacționând la unison cu celelalte. Fiecare dintre aceste sisteme are propriul său domeniu distinct de vibrație și o anumită frecvență.

La o analiză atentă, realitatea eternă ultimă a fiecăruie dintre noi este „spirit” (expresie a Supremului Absolut Divin), o formă nemuritoare fundamentală de energie cosmică, care există dintotdeauna și care va continua să existe neschimbată și nealterată mereu în viitor, manifestându-se prin vehiculele sale, sau corpuri subtile energetice, specifice atât în acest univers cât și în toate celelalte universuri.

Să fim deci conștienți că eul nostru real nu este haina de materie densă pe care o numim corpul fizic, ci mai degrabă Spiritul Etern (ATMAN) esența ce ghidează și conduce corpul fizic pe care noi îl ocupăm  întocmai ca pe un veșmânt temporar.

Orice om ce trăiește în prezent pe planeta Pământ și care vrea să urmeze îndemnul divin, biblic plin de înțelepciune „caută, bate la ușă, cere și vei găsi”, dacă va acționa constant și sincer, plin de aspirație un anumit interval de timp, cu o dăruire lăuntrică suficient de mare, cu o minte deschisă și cu dorința arzătoare de a înțelege, poate să intre gradat în rezonanță cu focare infinite sau altfel spus cu izvoare de forță, înțelepciune și iluminare capabile să-i aducă pacea interioară, înțelegerea menirii sale pe acest pământ, fericire, satisfacție durabilă în viață, înțelepciune, desăvârșire spirituală, sănătate, armonie deplină, inspirație genială. El poate de asemenea să privească cu încredere și să aspire plin de optimism la supraviețuirea sa în alte forme după moartea fizică, având siguranța vieții eterne și în final reintegrarea sa în Împărăția Tatălui (DUMNEZEU).
Fragment din lucrarea "A.B.C.-ul condensat al metaștiinței în lumina tradiției milenare a sistemului YOGA" de prof. yoga Gregorian Bivolaru

Vă invităm să parcurgem împreună această călătorie misterioasă în fiziologia subtilă a ființei umane, urmând inscripția de pe frontonul Templului de la Delphi: "Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște astfel tot universul împreună cu forțele ascunse ale sale":
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !